Mennyi valójában egy weboldal költsége?

weboldal költség

A szükséges webhely típusától és méretétől függően számíthatsz arra, hogy a weboldal költsége összesen 100.000 ezer és akár több millió forintnyi közötti összeget kell fizetned, de ne szaladjunk ennyire előre és nézzük meg a részlteket. Alternatív megoldásként valamelyik DIY platform jöhet szóba költsége általában havonta 3.600 Ft és 80.000 Ft között mozog. ( DIY=Csináld magad, ilyenek pédául a Wix, Shopify, Squarespace)  Van  néhány ingyenes DIY lehetőség is, de ezekkel csak nagyon alapvető, korlátozott webhelyeket lehet létrehozni és tele vannak reklámmal.

Amikor egy weboldal költségéről van szó nincs olyan egységes szabály amit mindenkire rá lehet húzni, minden eset egyedi. De hogy megkönnyítsem a dolgokat az a számodra, ebben a cikkben a leggyakoribb webhelytípusokat négy kategóriába soroltam: alap-, kisvállalkozás-, e-kereskedelem és adatbázis-vezérelt.

Mennyibe kerül egy weboldal?

A webhely költsége a szükséges webhely típusától és a szükséges funkciók számától függ. Azonban, hogy mégis adjak valami kiindulópontot, hogy körülbelül mennyibe kerül egy weboldal kezdjük az alábbi táblázattal.

A weboldal típusaFunkciókTervezői költség Ft
Alap weboldal1-5 mobil reszponzív oldal Kapcsolattartó oldal Céloldal100.000 – 150.00 Ft
Kisvállalkozások számáraTöbb oldal Közösségi média integráció „Google cégem” oldal Google Analytics és Térképek150.000 – 350.000 Ft
E-kereskedelemi weboldal (Webshop)E-kereskedelmi eszközök Rendeléskezelő rendszer A kézbesítéskövetési funkciók Élő csevegés350.000 – 1.000000
Adatbázis-alapú (banki, építészeti oldalak stb.)Speciális funkciók Korlátlan aloldalak Egyedi design Adatbázisok-sokasága1.000000 – ∞

Egy alap weboldal költsége

Az alap weboldal egy-öt oldalból áll, és csak nagyon egyszerű funkcionalitást igényel. Ezek „brosúra stílusú” weboldalak. A központi oldalak mellett kapcsolattartó és céloldaluk is lesz. Mobilon is is reagálniuk kell, de mindig érdemes ellenőrizni, hogy ez szerepel-e a tervezési árban.

Az alapvető webhelyek nagyszerűek, ha egy nagyon egyszerű, lecsupaszított online jelenlétet keres. Ez egy olyan hely, ahol bemutathatja vállalkozását, és kérdéseket kaphat. Gondolj rá úgy, mint egy modern névjegykártyára.

Egy alapszintű weboldal költsége
Előzetes költségek
Tervezés/Kivitelezés100.0000 Ft – 150.000 Ft között
Domain3000 Ft – 30.000 Ft között / év
Folyamatos költségek
Webtárhely6000 Ft – 15.000 Ft között / hó
Tartalomfrissítések0 Ft – 4000 Ft között / hó
Alap weboldal költsége

Természetesen ezek az árak nagymértékben függenek mind a webhely méretétől, mind összetettségétől. Amikor webdesign árajánlatot kérsz, próbálj meg a lehető legpontosabb lenni, és győződj meg róla, hogy a tervező megkapjon minden információt a minél pontosabb árajánlat érdekében.

Egy kisvállalkozás weboldalának költsége

A „kisvállalkozások weboldal kategória” tökéletes egy olyan vállalkozás számára, amely egy kicsit többet igényel, mint egy nagyon alapvető weboldal, vagy amely a meglévő alapvető webhelyét szeretné frissíteni. A „small business weboldalak” szintén brossúrás stílusúak, de funkciókban gazdagabbak.

Ilyen funkciók lehetnek a következők: a közösségi média integrálása, reszponzív tervezés, tartalomkezelő rendszer, Google Analytics és Google Maps Facebook pixel, Facebook messenger, „Google my business” képesség. Több oldaluk lesz, mint egy alapvető weboldalnak, és ezek természetesen úgy lesznek kialakítva, hogy reszponzívak legyenek.

A kisvállalkozások webhelyei tökéletesek azoknak a vállalkozásoknak, amelyek valószínűleg rendszeresen frissítik tartalmukat. Ez teszi őket tökéletes választássá induló vállalkozások, szabadúszók vagy bármely növekvő szervezet számára.

Egy kisvállakozás weboldal költsége
Előzetes költségek
Tervezés/Kivitelezés150.0000 Ft – 350.000 Ft között
Domain3000 Ft – 30.000 Ft között / év
Folyamatos költségek
Webtárhely (Függ a látogatószámtól)6000 Ft – 20.000 Ft között / hó
Tartalomfrissítések10.000 Ft – 20.000 Ft között / hó
Kisvállalkozás weboldalának költsége

A jól megtervezett webhely nem garantált képlet az internetes sikerhez. Miután elkészült a webhelyed, javasolom, hogy rendszeres marketing- és tartalomfrissítésekkel erősítsd meg jelenlétét annak érdekében, hogy a látogatók visszatérjenek webhelyedre. Mindenképp biztosíts keretet a havi tartalomgyártásra.

A kisvállalkozások számára a webdesign cég kiválasztásakor válassz olyat, amely tapasztalattal rendelkezik más kisvállalkozásokkal való együttműködésben. Ellenkező esetben olyan divatos használhatatlan funkciókkal és design elemekkel lehet tele az oldalad, amelyek valójában nem kínálnak valódi előnyöket, sőt.

Szintén szóba jöhetnek a weboldal-készítők nagyszerű lehetőség a kisvállalati webhely létrehozásához. A Wix iparág szerint kategorizálja sablonjait, így nagyon könnyű lehet megtalálnod a számodra megfelelőt.

Egy e-kereskedelmi weboldal költsége

Az e-kereskedelmi webhelyek költsége nagymértékben változhat. Az árat befolyásolja a raktározni kívánt cikkek száma és az egyes rendelkezésre álló tételek fajtáinak száma. Természetesen attól is függ, hogy hány további funkciót szeretnél beépíteni. Számíthatsz arra, hogy az e-kereskedelmi webdesign magában foglalja a megrendelés-kezelési rendszert,  a kézbesítéskövetési funkciót és az élő csevegési lehetőséget, valamint a kisvállalkozások webhelyének funkcióit. Az e-kereskedelmi webhely üzembe helyezésekor gondolj arra, hogy mit szeretnél az új webhelytől. Ez a weboldal teszi ki a márka jelenlétének nagy részét – szeretnéd, hogy az emberek lógjanak, blogbejegyzéseket olvassanak, vegyenek részt a közösségi médiában? Elvárod, hogy az emberek visszatérjenek a webhelyedre? Vagy inkább egy lecsupaszított „egyablakos” lesz? Honnan jönnek az ügyfelek mobilon vagy többnyire asztali számítógépen vásárolnak majd?

A szokásos karbantartási, üzemeltetési, domain- és tervezési költségek mellett javasolom, hogy vedd figyelembe a tűzfalak biztonsági pluginek és az SSL tanúsítvány költségeit is. Ezek egy újabb biztonsági réteget adnak a webhelyedhez.

Az SSL tanúsítvány a szokásos „http” helyett „https” előtagot ad webhelyének. Az SSL tanúsítvány azt is jelenti, hogy lakat ikon van a címsorban. Ez azt jelenti, hogy az látogatók komolyan veszik webhelyédet, és a Google is. Ellenőrizze, hogy a webdesigner ezt is belefoglalja-e a csomagba. Vannak inygenes (Let’s Encrypt) és fizetős SSL szolgáltatások, a webshopok vagy e-kerekedelem esetén mindenképpen egy fizetős szolgáltatást válasszunk

A lehető legpontosabban fogalmazd meg igényeidet, akkor már az elején pontos árajánlatot kaphat. A sok változó miatt nehéz lehet megthatározni egy e-kereskedelmi webhely árát.

E-kereskedelemi weboldal (Webshop)
Előzetes költségek
Tervezés/Kivitelezés350.0000 Ft – 1.000000 Ft között
Domain3000 Ft – 30.000 Ft között / év
SSL/Tűzfal40.000 Ft – 100.000 Ft / év
Folyamatos költségek
Webtárhely (Függ a látogatószámtól)15.000 Ft – 300.000 Ft között / hó
Tartalomfrissítések20.000 – 200.000 / hó
E-kereskedelemi weboldal (Webshop)

Egyedi weboldal költsége

Az egyedi tervezésű webhelyek nagyszerűek a nagyobb vállalatok számára, amelyek több egyedi funkciót igényelnek, nagyobb számú látogatóval vagy több információval. Tudom, mire gondolsz – biztosan minden weboldal egyedi? Nos, ez nem feltétlenül igaz.

Kisebb, összetett követelmények nélküli webhelyek esetében a webdesignerek általában újra felhasználható egy meglévő webes sablont alakítanak át vállalkozásod számára. Ebben az esetben a weboldal testreszabott, de nem egyedi. Egy igazán egyedi weboldal a semmiből épül fel egy eredeti és egyedi követelményrednszerre.

Az egyedi webhelyek adatbázis-vezéreltek. Fejlett funkciókkal és korlátlan aloldalakkal (a webhely alkategóriáiban létrehozott oldalak) rendelkeznek. Ezeket kötelezőek bizonyos iparágak vállalkozásai számára, beleértve például a pénzügyi banki szolgáltatásokat, a munkaerő-felvételi vagy ingatlanvállalatokat, vagy esetleg az egészségügyet. Persze a lista egyáltalán nem kimerítő – minden olyan vállalkozás, amely összetett funkcionalitást igényel az egyedi árkategóriába esik.

Az egyedi webhelyek a mobil válaszkészséget is a következő szintre emelik, létrehozva egy „adaptív” kialakítást, amely teljesen másképp nézhet ki mobilon. Mivel a keresések több mint 50% -át mobilon végzik, ennek az élménynek a lehető legtökéletesebbnek kell lennie az ügyfelek számára.

Ha egyedi weboldalra van szükséged, nagyon hasznos egy dedikált partnerrel dolgozni, ilyen esetkben határozottan javasolom, hogy keress egy ügynökséget, amellyel együtt tudsz dolgozni, ennek a feladatnak az elvégzésére egy szabadúszó nem képes. A döntést jól fontold meg, mert ha olyan platformon kezdenk fejleszteni amihez csak ők értenek akkor a későbbiekben nehéz váltani.

Még fontosabb, hogy olyan árajánlatot kapj ami a projekt egészére, ne pedig „óradíjra” vonatkozzon. Ennek az az oka, hogy a nagyobb projektek olyan időigényes problémákat okozhatnak, amelyek megoldása az ügyfél kívül esik.

Egyedi weboldal
Előzetes költségek
Tervezés/Kivitelezés1.000000 – ∞ között
Domain20.000 Ft – 40.000 Ft között / év
SSL/Tűzfal100.000 Ft – 500.000Ft / év
Folyamatos költségek
Webtárhely (Függ a látogatószámtól)15.000 Ft – 300.000 Ft között / hó
Tartalomfrissítések20.000 – 200.000 / hó
Egyedi weboldal költsége

Folyamatos weboldal költségek

Tartománynév

A tervezési költségeken kívül a fő előzetes költség a domain név megvásárlása (ha még nincs).

A domain név egy weboldal egyedi „címe”. Például az Webdesign-Z domain neve „https://webdesign-z.com/„.

Tartomány típusaMinimális költség
.hu2900 Ft/év
.com3500 Ft/év

Miután megtaláltad azt a domain nevet, amely még nem rendelkezik társított weboldallal, akkor megveheted bármylik tárhelyszolgáltatónál. Az árak attól függően változnak, hogy mennyire népszerű a választott domain név: .hu domainek költsége mindössze 2900 Ft évente, és .com domainek körülbelül 3500 Ft-tól felfelé évente. A legkeresettebb webhelynevek évente több százezer forintba kerülnek, ezért nézz meg néhány kombinációt, mielőtt vennél egyet. Ebben a cikkben a domain név felső határát  évi 40.000 forintban állítottam be.

Tárhely

Minden webhelynek egy webszerveren kell lennie. A webhely tárolása lehetővé teszi az interneten keresztüli elérhetőségét. Ez alapvetően azt jelenti, hogy bérelünk vagy vásárolunk „területet” az interneten. Nem szükséges teljesen megérteni, hogy mit jelent a hosting, de tudnod kell, hogy a webhelyednek valamilyen formában szüksége lesz rá, és erre van néhány lehetőség:

A tárhely típusaTipikus költség Ft
Megosztott tárhely500 – 5000 Ft/hó
Virtuális privát szerver (VPS) tárhely5000 – 20.000 Ft/hó
Felhőalapú webtárhely4500 – 130.000 Ft/hó
Dedikált tárhely25.000 Ft – 150.000 Ft/hó
Szolgáltatótól függ

Megosztott tárhely

A megosztott tárhely a web hosting legolcsóbb formája. Megosztja tárhelyplatformját számos más webhelyével, ezért megosztja a költségeket is. A hátránya az, hogy te is megosztod a sávszélességet. Tehát valójában más webhelyekkel harcolsz a szerverterületért. A megosztott tárhely nagyszerű alacsony költségű lehetőség lehet az alapvető vagy új webhelyek számára, amelyek még nem kapnak sok látogatót.

Az árak havi 500 és 5000 forint között mozognak.


Virtuális privát szerver (VPS) tárhely

A VPS szerver jó középút a megosztott tárhely és a saját dedikált szerver között. A VPS egy fizikai kiszolgáló, de több, különálló kiszolgálót foglal le a helyéhez. Így elkerülheted a megosztott tárhelyekkel kapcsolatos problémákat.

Az árak 5000 – 20.000 Ft között mozognak havonta.

Felhőalapú webtárhely

A felhőalapú webtárhelyen a webhely egy virtuális szerveren található. Ez több okból is népszerű lehetőség. Először is, a felhő hosting csomagok képesek alkalmazkodni a szokatlanul nagy forgalomnövekedéshez. Másodszor, könnyen adaptálható a felhőalapú tárhely a változó igényekhez. Harmadszor, a felhőalapú web hosting csomagoknál csak azért fizetsz, amit használsz. Ez egy logikus következő lépés egy olyan webhely számára, amely egy megosztott tárhely csomaggal kezdett, de a megnövekedett forgalom miatt szükség volt a bővítésre.

Az árak havi 4500 – 130.000 forint között mozognak.

Dedikált tárhely

Ezzel az opcióval saját szervered van, amely csak a Te webhelyed tárolására szolgál. Azok a webhelyek, amelyek különösen nagyok vagy összetettek, vagy amelyek kivételesen magas szintű adatbiztonságot igényelnek,  részesülnek a dedikált tárhelyből. Ez a legjobb megoldás a nagy és állandó forgalommal rendelkező webhelyek számára is. A szerver más webhelyekkel való megosztásának előnyei vannak, nevezetesen, hogy nem kell versenyeznie a sávszélességért. Ez sajnos tükröződik a magasabb árban is.

Az árak 25.000 – 150.000 forint között mozognak havonta.

Tartalomfrissítések

A tárhelyköltségek mellett figyelembe kell venni a tartalomfrissítések költségeit is. A költségek a webhely méretétől, a kívánt frissítésektől és a módosítások elvégzésével megbízott személyektől függően változnak. Ne feledd, hogy webhelyed soha nem „kész”, még akkor sem, ha elégedett vagy azzal, ahogyan kinéz és működik. Győződj meg róla, hogy rendszeresen új tartalmakat töltesz fel rá vagy frissíted valamilyen formában, hogy a közönség érdeklődését megtartsd és megjelenjen a Google-keresésekben. Havonta akár 20.000 forintot is engedélyeztünk  a tartalomfrissítésekre, ami sajnos ismerve az írói árakat egyáltalán nem sok, a lényeg, hogy több tartalom több látogató..

Többletköltségek

A már említettfolyamatos költségeken kívül van néhány további szolgáltatás,  amelyet figyelembe kell venni:

1. Tartalomgyártás

Az írott tartalom előállítása olyan dolog, amit Te is megtehetsz a költségek csökkentése érdekében. Érdemes lehet azonban szabadúszót vagy egy ügynökséget megkeresni, hogy segítsenek neked ebben. A  tartalomgenerálásért óránként vagy karakterenként szoktak fizetni. Pld egy 5000 karakteres cikk kb 5000 – 10.000 Ft-ba is kerülhet.

2. Képek

Az erős márkaimázs kialakítása érdekében mindig tanácsos fotóst bérelni, aki profi minőségben készíti el a képeket a márkához vagy termékhez illően. Stock képeket és grafikákat is vásárolhatsz olyan webhelyekről, mint a depositphotos, vagy letölthetsz ingyenes képeket amiket lehet kereskedelmi használatra az unsplash-en vagy a pixabay-en, de ne csodálkozz rajta, ha szembejönnek máshol.

3. SEO / marketing

Tegyük fel, hogy van egy cukrászdád Budapesten. A Googleben rákeresél, hogy „krémes budapest” kapsz mintegy négymillió találatot. Hogyan biztosíthatod, hogy vállalkozásod a találatok elején jelenjen? Nos ez sok mindentől függ, hogy mennyire releváns a vállalkozásod, mennyire naprakész a webhelyed tartalma, és hány látogató érkezik más területekről, például. közösségi médiából. Van azonban néhány további lépés is, amelyet megtehetsz annak érdekében, hogy a lehető legjobb pozícióba juss.

Itt jön a képbe a SEO. A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése. Ez az a folyamat, amellyel egy webhelyet a keresőmotorok számára a lehető „legkívánatosabbá” alakítunk. A keresőmotorok előnyben részesítik azokat a webhelyeket, amelyek gyorsan betöltődnek, és többek között olyan információkat kínálnak, amelyeket az emberek keresnek. Célszerű megkérdezni a webdesign céget, hogy kínál-e SEO szolgáltatásokat a csomag részeként. A sok tartalommal rendelkező webhelyek esetében érdemes megkérni egy SEO-ra szakosodott szabadúszót vagy ügynökséget, aki néhány havonta egyszer átnézi a webhelyet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az megfelelően optimalizálva legyen.

Mennyi ideig tart egy weboldal létrehozása?

Tehát most van egy durva elképzelésed, hogy mennyibe kerülhet egy weboldal és milyen költségekkel kell számolni, és a második kérdés: Mennyi ideig tart?

Nem meglepő, hogy a válasz ismét a kívánt webhely méretétől és összetettségétől, valamint az ügynökségtől függ, amellyel dolgozol.

A weboldal-készítők valószínűleg a leggyorsabb lehetőség – néhány nap alatt átszabhatnak egy sablont a webhelyed számára. Az ügynökséggel való együttműködés néhány héttől néhány hónapig tarthat.

10 kérdés, amit fel kell tenned a webdesignerednek

A kommunikáció a kulcsa annak, hogy a webtervezési folyamat a lehető legegyszerűbb legyen. Pontosan tudnod kell, mit kapsz a webdesignertől, nekik pedig pontosan tudniuk kell, mit vársz el tőlük. Ezt szem előtt tartva összeállítottunk néhány kérdést, amelyeket fel kell tenni a tervezőjének:

 1. Megszervezi-e a domain név és tárhely megvásárlását az oldalhoz, és ez benne van az ajánlatában?
 2. Mennyire lesz könnyű frissíteni a webhelyemet? Ha ehhez speciális ismeretekre van szükség, képzést fog-e tartani nekem és a munkatársaimnak?
 3. Lesznek-e folyamatos költségek a weboldal általános karbantartásának?
 4. A weboldalt keresőmotorokra optimalizálja-e?
 5. Reszponzív lesz a webhely?
 6. Ha nem vagyok elégedett az oldalam elkészült kialakításával, módosítható-e, és van-e ennek költsége?
 7. Biztosítasz-e tartalmat és képeket az oldalhoz, vagy nekem kell megadnom?
 8. Mennyibe fog kerülni az oldal jövőbeni módosítása?
 9. Hogyan védik webhelyemet, ha valami gond van?

Egyéb dolgok, amiket szem előtt kell tartani

A webdesign szolgáltatás, nem termék

Ha a webdesignra inkább szolgáltatásként, mint termékként tekintesz, segít megérteni, miért nehéz rá pontos árat adni.

Az árajánlatok szubjektívek

Ugyanazon projektért 150.000 Ft és 300.000 Ft-ot is kérhetnek. Ezzel visszakanyrodnék az előző mondatra miszerint a webdizájn inkább szolgáltatás, mint termék. A különböző ügynökségek eltérő módon intézhetik a dolgokat, és a webhely különböző aspektusait rangsorolják. Ha a lehető legvilágosabban fogalmazod meg, hogy mi a fontos és mi a kevésbé, az segít pontosabbá tenni az árajánlatokat.

A szabványok ügynökségenként eltérőek

Mint minden iparágban, a munka minősége ügynökségenként változik. Célszerű áttekinteni az ügyfelek véleményét és a korábbi munkák példáit, amikor eldöntöd, melyik ügynökséget választod. És ne feledd, nem mindig a legolcsóbb megoldás a legjobb – minden, ami túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, valószínűleg az!

Weboldal készítő és e-kereskedelmi platform költségek

Természetesen a legolcsóbb lehetőség a weboldal építésére és karbantartására a DIY lehetőség. Számos weboldal-készítő van a piacon, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldalt a semmiből hozz létre, ingyen, technikai tapasztalat nélkül. Legalábbis ezt állítják, a valóság viszont az, hogy ezekhez is kell technikai tudás.
A weboldal-készítők nagyszerűek egy egyszerű webhely létrehozásához (pl. étterem, kis válloakozások oldala) . Hátránya, hogy ezeknek a rendszereknek megvannak a határai, tehát extra funkcionalitást hozzáadni az oldalhoz nagyon nehézkes lehet. Azonban egy kifinomultabb és egyedibb weboldalhoz mindenképpen javasolom, hogy vedd igénybe egy tapasztalt webfejlesztő segítségét.

A professzionális webdesigner felvételének költségeinek elkerülése érdekében gondold át egy weboldal-készítő vagy e-kereskedelmi platform használatát. Vállalkozástulajdonosként a legjobb e-kereskedelmi platformok az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságosn pénzt keress az interneten, rengeteg értékesítés-specifikus funkciókat kínálnak, amelyek segítenek a termékek értékesítésében.

Az e-kereskedelmi platformok olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan és hatékonyan tudj létrehozni egy vonzó megjelenésű webhelyet vagy online áruházat. Ezek a platformok mindent szolgáltatást biztosítanak számodra, mint például webtárhely és a biztonság. A legjobb az egészben, hogy szinte minden platformra van ingyenes próbaverzió vagy biztosít ingyenes tervet ami ugyan limitált de ki lehet próbálni.

Az e-kereskedelmi platformok széles skáláját teszteltem, és mindegyikhez ötből egyedi minősítéseket hoztam létre. Az online értékesítéshez a legjobb választása a Shopify, bár  a Wix szorosan második, és egyben az általános weboldal-készítő legjobb választása is (mind az online áruházak, mind más típusú webhelyek számára).

E-kereskedelmi weboldal készítőA legjobbÁrtervek/FtIngyenes próbaverzió/ terv?Általános minősítési /5
ShopifyÉrtékesítésspecifikus funkciók29$ – 299$/hó14 napos ingyenes próbaverzió4.7
WixFelhasználóbarát4€ – 35€/hó14 napos ingyenes próbaverzió4.6
BigCommerceBővíthető29$ – 299$/hó15 napos ingyenes próbaverzió4.4
Square OnlineÁr-érték arány0 – 72$/hóIngyenes csomag4.4
SquarespaceA márkakép megtervezése16$ – 54$/hó 14 napos ingyenes próbaverzió4.3
WooCommerce Egyedül csinálod*Egyedi árképzésIngyenesen telepíthető3.8
AmericommerceB2B vállalkozások49$ – 1,200$/hó14 napos ingyenes próbaverzió3.5
PinnacleCartDrop-shipping-et kereső felhasználók79.95$ – Egyéni14 napos ingyenes próbaverzió3.2
* A WooCommerce egy e-kereskedelmi plugin, amely a WordPress webhelyhet online áruházzá alakítja. Nyílt forráskódú szoftverként ingyenesen telepíthető, de a wordpress oldal üzemeltetésének vannak költségei mint például: tárhely, domain név, bővítmények.

Egy szó a WordPressről

Az emberek gyakran megkérdezik, hogy mennyibe kerül egy weboldal létrehozása a WordPress használatával. A WordPress a legnépszerűbb CMS a világon, amely az egész web több mint 26% -át adja.

Bár a WordPress ingyenesen letölthető és telepíthető, vannak olyan költségek, amelyek a következőképpen bonthatók le:

 • Webtárhely
 • Domain
 • Témák / Egyéni tervezés
 • Bővítmények/Pluginek

A skála legolcsóbb végén lehetőség van egy kezdő WordPress webhely létrehozására csak a 4000 ingyenes sablon és bővítmény használatával, és havonta körülbelül 700 forintot fizetsz  a domain névért és tárhelyért.

Ahogy a WordPress webhely mérete és összetettsége növekszik, úgy növekszik az ár is. Számíts arra, hogy évente körülbelül 50.000 forintot fizetsz  egy középkategóriás WordPress webhelyért, fizetett témával és hasznos bővítményekkel.

Egy egyedi és egyedileg épített WordPress webhely kiterjedt munkát igényel a fejlesztőtől. Ennek költsége a  tervezéstől függően akár 250.000 és 10 00000 forint között is lehet.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!