Online Marketing Eszközök

Online Marketing Eszközök

Ami a digitális marketinget illeti, kevés dolog olyan fontos, mint az online marketing eszközök, amelyekre a marketingesek támaszkodnak munkájuk során. Ezek közé tartozik a közösségi média platformoktól, például a Facebooktól és az Instagramtól kezdve az elemző eszközökig, mint például a Google Analytics. Ezek Lehetővé teszik a marketingesek számára kampányaik létrehozását, tesztelését és teljesítményének mérését, a digitális marketing eszközök biztosítják, hogy a marketingesek gyorsan és hatékonyan indíthassák el és tesztelhessék kampányaikat.

A digitális marketing egyik legizgalmasabb aspektusa az, hogy egyenlőbbé teszi a versenyfeltételeket a kisebb vállalkozások és az egyéni vállalkozók számára. Ezek az eszközök különösen értékesek olyan kisvállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek elegendő erőforrással ahhoz, hogy felállítsanak egy házon belüli csapatot akik csak a marektinggel foglalkoznak, vagy esetleg nem fér bele a költségvetésükbe a marketingügynökségek díja.

Nehéz az összes rendelkezésre álló szoftvert bemutatni, ezért összeállítottam egy listát számodra. Itt megnézheted az áltlam is használt és a szerintem legjobb eszközöket a marketingesek előtt álló egyes feladatokhoz.

1. Tervezés

Minden marketinges munkájának elengedhetetlen része a tervezés. Ez az az alap, amelyre minden más épül, ezért meg kell győződni arról, hogy ez a rész rednben van és jól csinálálod. Ez a probláma számomra is sok gondot okozott korábban, ezért ezen változtatnom kellett mert idővel mindennel csúszásban voltam és azt sem tudtam hol áll a fejem.

Kipróbáltam néhány szoftverlehetőséget, amelyeket kifejezetten az ilyen folyamatok megszervezésére találtak ki, végül egy intuitív, jól megtervezett és egyszerű megoldásnál kötöttem ki, ami magyarul is tud.

Ez a program a Trello.

Azok számára, akik nem ismerik, a Trello alapvetően egy digitális szervezési tábla, ahol a nagyobb feladatokat egyedi lépésekre bonthatod le, és a csapatod minden egyes tagjához egyedi feladatokat rendelhetsz. Látszólag rendkívül egyszerű a használata, de minél jobban megismered az eszközt, annál jobban rájössz, milyen rugalmas és milyen sokat tud.

Trello

Az egyik óriási előny, amit tapasztaltam, az, hogy ami az elején hatalmas, bonyolult feladatnak tűnik, az nagyon egyszerűnek és kezelhetőnek tűnik, ha az egészet lebontjuk, és a különböző csapattagokhoz rendeljük.

A határidők könnyen alkalmazhatók, és az eszköz tökéletesen működik. Ha beállítottál egy folyamatot (például tervezés, folyamatban van, engedélyezésre vár és befejeződik), van abban valami kellemes érzés mikor mozgatod a feladatkártyákat addig amíg el nem érik a teljes oszlopot. Aztán, amikor a „kész” kártyák halmozódni kezdenek, büszkén tekinthetsz vissza mindarra, amit addig elértél.

Ára

Van ingyenes csomag, a prémium csomag pedig $10/hó, de kínál csomagot nagyobb vállalatok számára is.

Alternatívák

Noha ezek egyike sem a legszorosabb értelemben vett marketingeszköz, agilisabb, hatékonyabb munkavégzésben segítheti a marketingeseket.

Jira – Kicsit bonyolultabb, mint a Trello, és kezdetben kicsit nehezebb megbirkózni vele. Ha azonban megtanulod a rendszert, az rugalmas, összetett és intuitív, és életképes alternatíva lehet. Kínál ingyenes verziót a prémium verzió $14.50/hó, szintén van nagyvállaltok számára csomag.

Asana – Ez egy széles körű projektmenedzsment eszköz, amelyet az Uber és a The New Yorker használnak. Egy jól megtervezett, könnyen használható platform, amely inkább a projektek előremozdítására és a csapatok közötti kommunikáció fenntartására összpontosít. Kínál ingyenes verziót a businnes csomag $24.99/hó.

Hirdetés a közösségi médiában

Ha ott akarsz lenni ahol a közönséged, akkor feltétlenül szükséges valamilyen jelenlét a közösségi médiában. Minden nagyobb közösségi platform kínál lehetőséget és hirdetési eszközöket, így a teljesen különböző demográfiai adatok széles skálájához férhetsz hozzá.

A legjobb eszköz valóban attól függ, hogy melyik hálózat a legjobb az adott közönség számára. Ha közvetlenül az ügyfeleknek értékesítesz a Facebook fantasztikus. Ha üzletről üzletre (B2B), akkor a LinkedIn jó választás. Ha ruhákat vagy valami látványosabbat árulsz, az Instagram nagyon jól működik. A Venturebeatről szóló cikk leírja az első betörésüket az Instagram-hirdetések terén, amelyek több mint tízszer annyit adtak vissza, mint egy hasonló hirdetés más közösségi csatornákon.

Összességében azonban melyik eszköz működik a legjobban legolcsóbban, és amely a közösségi médiában való hirdetést könnyűvé teszi?

Nos, bár sokan temetik de ez még szerintem mindig a Facebook

Először is, ez a hálózat bír a legnagyobb felhasználói bázissal. Amellett, hogy több mint egymilliárd felhasználóval rendelkezik, a legtöbb vállalkozás is megtalálható ott.

Másodszor, nagyon egyszerű hirdetni. A programozási lehetőségek szélesek, és a felhasználók viselkedése és ízlése alapján nagyon finom részletekbe nyúlhatsz bele, a hirdetés tényleges közzététele és a célcsoportok célzása nem is lehetne egyszerűbb. Mindez magától értetődő és intuitív.

Harmadszor, egyetlen lehetőség bejelölésével lehetővé teszi az egész weben való hirdetést. A Facebook hálózat kiterjedt, és azt jelenti, hogy hirdetése számos különböző webhelyen, valamint magán a Facebookon is látható lesz. Ha akarod, persze.

Bármilyen költségkeretet is kínál, az elérés elképesztő lehet.

Protip – nem kell mindent kézzel csinálni. Különféle alkalmazásokon és programokon keresztül kezelheted és ütemezheted a bejegyzéseidet, például a Hubspot, Buffer, Edgar és a Hootsuite is jól integrálhatók ezekkel a platformokkal, megkönnyítve a közösségi bejegyzések ütemezését és az elkötelezettség mérését. Ezekkel a platformok hihetetlenül egyszerűvé teszik annak biztosítását, hogy rendszeresen aktívak legyünk minden közösségi hálózaton anélkül, hogy folyamatosan nyomni kellene a közzététel gombot.

Alternatívák

LinkedIn – Kiválóan alkalmas vállalkozások közötti reklámozásra, a hirdetési mód hasonló a Facebookhoz. Az analitika rész is szilárd.

Instagram – Technikailag a Facebook része, de itt nagyon eltérőek a hirdetési lehetőségek. Nagyszerű, ha van egy terméked, amelyet a legjobban képen vagy videón muthatsz be.

Vizuális hirdetési eszközök

Ha az online vizuális hirdetésről van szó, a vizuális hirdetési eszközök egész sora segít neked. Még ha kizárólag a szalaghirdetések készítésére koncentrálsz a számos lehetőség szinte megdöbbentőnek tűnhet.

Mi a legfontosabb dolog, amire figyelni kell egy vizuális hirdetési eszköznél?

A vizuális hirdetési eszköznek vagy a hirdetéskészítőnek könnyen használhatónak és intuitívnak kell lennie. Ezenkívül az összes hirdetést HTML5-ben kell előállítania és lehetőleg gyorsan és egyszerűen lehessen videókat, animációkat és multimédiát implementálni. Ideális esetben néhány kattintással számos különböző méretű és verziót tudjon létrehozni, hogy gond nélkül lehessen méretezni a hirdetéseket.

Az eszköznek képesnek kell lennie a hirdetések minimális felhajtással történő közzétételére, és szükség esetén a közzététel után lehessen szerkeszteni.

Melyik vizuális hirdetési eszköz képes mindezekre és még sok másra?

Bannerflow

A Direct Publishing révén szalaghirdetéseid néhány kattintással eljuttathatod a legnagyobb hirdetési hálózatok közül több mint 20-hoz.

A létrehozható bannerek sokfélesége is hatalmas. Akár videót, multimédiát, animált widgeteket szeretnél használni, mindössze annyit kell tenned, hogy húzd a megfelelő modult a vászonra. Itt tudhatsz meg többet a Bannerflow-ról.

Alternatívák

Celtra – Összességében a Celtra könnyen használható és megbízható. Ez egy minden az egyben platform digitális hirdetési kampányokhoz; tervezés, építés, forgalmazás, elemzés és jelentés. A platform Ad Creator részét úgy alakították ki, hogy segítsen HTML5 digitális médiahirdetések készítésében. Amellett, hogy könnyen navigálható és gyorsan megtanulható, ez egy nagyon hatékony platform, amely lehetővé teszi gazdag, dinamikus és izgalmas média létrehozását kód nélkül. Egyszerűen működik.

Smartly.io – Automatizálja a közösségi hirdetések minden lépését, gyors egyszerű sablonkészítés. A jelentéskészítés kiváló, a kreatív funkciók pedig lenyűgözőek.

Tartalom marketing

A tartalommarketingnél nem annyira az a lényeg, hogy melyik platformot használod a gyártáshoz, hanem sokkal inkább az, hogyan hívod fel magadra a figyelmet.

A termeléshez szükséges eszközök végül is lehetnek olyan egyszerűek, mint a Google-dokumentumok, vagy akár egy jegyzettömb használata. Személy szerint én a Google-dokumentumokat szeretem használni, mivel nagyon könnyű megosztani és megjegyzéseket fűzni a dokumentumokhoz.

A tartalommarketing legfontosabb szempontja, hogy a tartalom eljusson a tömegekhez. Természetesen ezt megteheted a tartalom népszerűsítésével a közösségi csatornákon és e-mailben, de vannak olyan eszközök, amelyek segítségével probléma nélkül eljuttathatod a tartalmat a különféle közönségekhez.

Vannak olyan megoldások és eszközök, amelyek segíthetnek, ha nincs időd saját tartalom előállítására, de mivel tudjuk, hogy a „jó tartalmat szereti a goolge” ezért nagyon ajánlott ezt a marketing módszert használni vállalkozásod ismertségének növelésére.

A marketing ezen részéhez ajánlott eszköz a Contently.

Ez egy olyan platform, amely a tartalommarketing minden területén segíthet. Tiszta és könnyen használható, és lehetővé teszi mások számára, hogy feljegyzéseket hagyjanak, és szükség esetén engedélyezzék a különböző változtatásokat.

Ha segítségre van szükséged az alkotáshoz, rengeteg szabadúszó áll a rendelkezésedre, hogy nagyszerű tartalmakat írjanak a vállalkozásoddal kapcsolatban.

Könnyű közzétenni az új tartalmat a különböző csatornákon, például blogokon és közösségi hálózatokon, a beépített elemzőeszközük pedig kiválóan alkalmas a tartalom teljesítményének nyomon követésére.

Ez egy nagyszerű eszköz minden marketingszakember számára, a tartalommarketinggel még csak ismerkedőktől a tapasztaltabb írókig.

Alternatívák

Outbrain – Kétségtelenül találkozhattál már az Outbrain által támogatott cikkeket. Lehetővé teszik, hogy tartalmaidat az egész weben natív tartalomként terjesszék.

Curata – Ez a szoftver a tartalom gondozására összpontosít, ahogy a neve is sugallja. Nemcsak a saját tartalom létrehozását segíti elő, hanem segít felfedezni azokat a dolgokat, amelyek érdeklik.

Jasper.ai – Ez nem igazán alternatíva de mégis ide tartozik, egy mesterséges intelligencia (AI) amely segít tartalmakat létrehozni magyarul is, SurferSeo és Grammarly integrációval.

Tartalom marketing

Annak ellenére, hogy amit hallasz és látsz, az e-mail marketing nagyon is él és virágzik. Valójában egy felmérésben részt vevő válaszadók több mint fele azt preferálta, hogy a vállalatok e-mailben vegyék fel velük kapcsolatot, semmint más módon.

Mire kell figyelni egy e-mail marketing eszközben?

Privát IP-címre van szüksége, hogy a spamszűrők ne blokkolják. Ezenkívül egy egyszerű, de rugalmas „létrehozóeszköz” rengeteg időt takaríthat meg, és lehetővé teszi az e-mailek egységes céged brandjéhez passzoló téma és stílus kialakítását.

Célszerű már az elején néhány általános irányelvet lefektetni az e-mail stratégiáddal kapcsolatban. Mindig kérj engedélyt a felhasználótól, mielőtt elkezdenél e-mailt küldeni neki, és szigorú szabályzatot kell alkalmazni arra vonatkozóan, hogy hetente vagy havonta hányszor szeretnél e-mailt küldeni. Ne akard végtelen e-mailekkel spammelni az embereket, mert egyszerűen leiratkoznak.

Az platform elemző rednszerének elég robusztusnak kell lennie ahhoz, hogy lásd, hogyan optimalizálhatod a jövőbeli kampányokat, és ideális esetben szegmentálhatod a meglévő adatbázisod, és különböző e-maileket küldhetsz a vásárlói profilok alapján.

Néhány eszköz rendelkezik ezekkel a képességekkel, de az egyik mind a márkajelzésében, mind a felhasználói bázisában kitűnik a többi közül: a Mailchimp.

Több mint 15 millió ügyfelük van, és úgy tűnik, hogy folyamatosan bővülnek. Az eszköz intuitív, a felhasználói élmény pedig jó. Olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például az e-mailek küldésének javasolt időpontja, valamint a jelentések, amelyek segítségével láthattod, hogy e-mail kampányaid mennyi tényleges bevételt termelnek.

Ha szeretnél profibbá válni az e-mail marketingben, beállíthatsz olyan automatizált folyamatokat, amelyek meghatározott e-maileket küldenek a különböző közönségeknek és szegmenseknek, amikor bizonyos műveleteket hajtanak végre.

Alternatívák

Hubspot – Ez egy széles körű eszköz, amely nagyszerű a teljes körű marketing automatizáláshoz. Ennek az egyik része az e-mail platform.

EasySendy – Költséghatékony alternatívája a Mailchimpnek, amely továbbra is kínál szegmentálási funkciókat és útmutatást az e-mail marketing bevált gyakorlataihoz.

Zárszó

A digitális marketing területén végzett munka, a stratégia és a médiaismeret egyedülálló keverékét foglalja magában. A különféle kampányok hatásának maximalizálása érdekében segít, ha a legjobb eszközök állnak a rendelkezésedre. A tervezéstől egészen a publikálásig, és minden, ami a kettő között van, a fent említett szoftvereket úgy tervezték, hogy megkönnyítsék életünket.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!