Letölthető Ingyen Képek

Letölthető Ingyen Képek

Íme az online források és webhelyek listája, ahonnan ingyen képeket stockfotókat találhatsz közösségi médiás bejegyzéseidhez, webhelyedhez vagy egyéb marketing csatornáidhoz.
Ebben a cikkben több mint 30 lenyűgöző webhelyet mutatok, ahol jó minőségű lenyűgöző képeket találsz és tölthetsz le ingyen.

Mit tartalmaz a lista?

Gondosan ügyeltem arra, hogy csak azokat a webhelyeket tegyem be, amelyek csak jogdíjmentes képeket kínálnak (ami azt jelenti, hogy nem kell megvenni azokat, és nem kell kérnek valamiféle folyamatos kompenzációt cserébe a használatukért).

Egy gyors figyelmeztetés – soha ne tölts le csak úgy képeket a Googleből. Ha onnan töltesz le bármit akkor fennáll annak a lehetősége, hogy szerzői jogi problémákba ütközöl, amelyek költségesek lehetnek. Nézd meg az alábbi videót ahol megmutatom, hogy találsz olyan képeket amik a „creative commons licens” alá esnek tehát kereskedelmi célra vagyis bármire használhatóak.

Hogyan tölts le ingyenes képeket a google keresőből amiket használhatsz bármilyen projektre.

Honnan lehet tudni, hogy egy stock fotó ingyenesen használható-e?

Mielőtt „bevásárló körútra indulsz” (vagy… bárhogy is hívják, amikor a vásárolt dolog teljesen ingyenes), fontos tisztában lenni azzal, hogy egy stock fotó ingyenesen használható-e.

Ha véletlenül olyasmit osztasz meg, amely nem biztosít kereskedelmi jogokat, előfordulhat, hogy megsérted a szerzői jogi törvényt – ami súlyos következményekkel járhat márkádra, vagy akár rád nézve is.

És sajnos a „nem tudtam” szó köré építeni a jogi védelem ebben az esetben kevés lesz.

Ezért keress olyan egyértelmű leírásokat a stockfotó-webhelyen, amely szerint „kereskedelmi felhasználás engedélyezett”, „kereskedelmi felhasználás és módosítások megengedettek” vagy „nincs ismert szerzői jogi korlátozás”.

Minden, ami a Creative Commons vagy a közkincs alatt engedélyezett, szintén fair játék.

AI által generált képek

A Synthesys X segítségével könnyedén létrehozhatod a saját verziódat bármely interneten talált képről, közvetlenül a böngésződben. Nincs szükség további alkalmazásokba vagy weboldalakra való bejelentkezésre. Az eredeti képhez nem nyúlnak hozzá, és nem is reprodukálják.

A mesterséges intelligenciák egyre nagyobb tömegben kezdik benépesíteni a webet, új eszközökkel, amelyek megkönnyítik a mindennapos új tartalom létrehozását. A Synthesys X például gondoskodik arról, hogy egyetlen fotóból kiindulva új képeket generálj, anélkül, hogy bármilyen inputot vagy jelzést kellene adnod neki (mondjuk ez a hátránya is). A tesztet itt tudod megnézni.

Ingyenes stockfotós weboldalak (ingyen letölthető képek)

UnSplash

Az Instagram és a Tumblr mögött az UnSplash a világ 3. legnagyobb fotós weboldala. Itt szinte bármiről több mint 1,2 millió fényképet kereshetsz és találhatsz.

Az UnSplash lehetővé teszi a fotósok számára, hogy feltöltsék képeiket a webhelyre, amelyet aztán szerkesztői csapatuk gondoz. Eddig több mint 150 000 fotós küldte be fényképét a weboldalakra.

A képek 100%-ban ingyenesen letölthetők, és szinte bármire felhasználhatók – blogbejegyzésekhez, közösségi oldalakhoz, reklámokhoz stb. Arra biztatnak, hogy a képeik felhasználása során jelöld meg a forrást (bár ez nem kötelező).

Ezenkívül az UnSplash rendelkezik egy saját API-al is, amellyel a fejlesztők és más szoftverek feltölthetik alkalmazásaikat és webhelyeiket az UnSplash adatbázisból származó fényképekkel.

Pixabay

Több mint 1 millió képpel – a Pixabay az egyik leggyorsabban növekvő és legszélesebb körben használt, jogdíjmentes stock képeket tartalmazó webhely.

Emellett vektoros képeket, illusztrációkat és még HD videókat is találsz – mindezt INGYENESEN letöltheted és felhasználhatod.

Az összes kép a Pixabay licenc alatt érhető el (a Creative Commonshoz hasonlóan), és ez azt jelenti, hogy engedélykérés nélkül biztonságosan felhasználhatod őket amire szeretnéd.

Gratisography

Töltsd le bármelyik ingyenes, nagy felbontású stockfotójukat bármilyen felhasználásra, a „peace of mind” licencnek köszönhetően. Sok illusztráció is elérhető.

Adobe Stock Free Collection

Az Adobe jóvoltából ingyenes fényképeket, vektorokat és videókat találhatsz és tötlhetsz le, amelyek mindegyike pontosan ugyanazoknak az engedélyezési szabványoknak felel meg, mint a vállalat fizetős tartalmai. Egyes felvételek kicsit pózoltabbnak és beállítottabbnak tűnnek mint mások… de talánpont ez az amit keresel!

Figyelem: a letöltéshez létre kell hozni egy (ingyenes) Adobe-fiókot.

Picjumbo

Szeretnéd, hogy a Picjumbo fényképeket válasszon ki neked? Iratkozz fel hírlevelükre, és hetente ingyenes gyűjtemény landol az email fiókodba.

Pikwizard

Ingyenes stock fotó szerkesztői vagy kereskedelmi használatra. Itt egyáltalán nincs szükség forrásmegjelölésre, tehát ha nem akarod elismerni azt a személyt, aki a képet „lőtte” akkor nem kell.

RawPixel

A RawPixel tisztességes gyűjteményt tartalmaz a Public Domain képekből (vagy olyan fotókból, amelyek nem sesnek szerzői joga alá, vagy azokat közkincsnek szentelték). Előfordulhat, hogy éppen itt találod azt, amit keresel… bár ehhez regisztrálnia kell egy ingyenes fiókkal.

Splitshire

Azonnal letölthető ingyenes, nagy felbontású stock fotók. Jó hír mert amikor nagyon sietsz az Instagram-bejegyzés ütemezésével, néha nincs időd bejelentkezni! 😉

Burst (by Shopify)

A Shopify azt akarja, hogy ügyfelei szép megjelenésű webhelyekkel rendelkezzenek, ezért jó minőségű fényképek gyűjteményével segítették őket. Sok kép a kiskereskedelemre vagy szolgáltatásra összpontosít.

Reshot

Több mint 25 000 fotó és több mint 1500 vektoros illusztráció.

FoodiesFeed

Néha arra van szüksége, hogy az ingyenes stockfotó-webhely egy témára összpontosítson. A FoodiesFeed kizárólag gyönyörű ételfotókat kínál. Nem túl jó hely, ha éppen ebéd előtt látogatod meg az odlalt.

StockSnap.io

Hetente több száz új, ingyenes, nagy felbontású stockfotó kerül ide, olyan kategóriákban, mint a „Természet”, „Kutya” és „Család”.

Pexels

Tehetséges alkotók osztják meg a legjobb ingyenes stockfotóikat a Pexels oldalon. Fedezd fel a legnézettebb fotókat és tudd meg, hogy az adott pillanatban mire rezonál a közönség.

Snapwire Snaps

Hetente hét új stockfotó kerülnek feltöltésre. Vegyes a felhozatal, de mindegyik gyönyörű… és ahogy valószínűleg sejted, mindegyik ingyenes.

Barn Images

Bár valóban vannak képeik istállókról is de azért más témában is találsz itt képeket: mobiltelefonokat tartó kezek, gyönyörű kilátások, csésze kávé egy rendetlen irodai asztalon.

Freestocks.org

Három fotós cimbora készít stock képeket a szabadidejében. Rengeteg dokumentumfilm stílusú felvételt találsz itt, amelyek egy közösségi hírfolyamnak hitelességet adhatnak.

Picspree

Oké, egy bizonyos ponton kezdek ismételni, mert egy idő után már nehéz újat mondani egy újabb jogdíjmentes képek és stockfotók gyűjteményéről. De ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes itt egy kicsit keresgélni néhány Insta-inspo után!

Life of Pix

A „hét fotósa” funkció hetente a Life of Pix tehetséges közreműködőit helyezi a reflektorfénybe.

Jay Mantri

Jay Matri fotós fotói nagy választékát tette elérhetővé ingyenes kereskedelmi felhasználásra („Csinálj bármit”, mondja). Remélem, szereted a fákat és a hullámokat!

ISO Republic

Nincsenek korlátozások az ISO Republic fotóira – töltsd le kedved szerint, és kezdd el közzétenni.

Styled Stock

Önmagukat „nőies” stockfotósoknak nevezik, az itteni kollekciók szellősek, fényesek, és általában egy „Instagram-influencer” készíti a turmixokat a „burbs” hangulatban. Lehet, hogy néha pontosan erre van szükséged.

Negative Space

Emberek, helyek, dolgok: minden, amit egy ingyenes stockfotó-webhelyről elvársz.

IM Free

Az IM Free abban különbnözik, hogy a jogdíjmentes képek mellett ingyenes websablonokat és ikonokat is kínálnak.

Freerange

A Freerange „nagyszerű fotókat” ígér, naponta érkező új ingyenes képekkel.

Free Images

A név magáért beszél nem?

Deposit Photos

Ezek az ingyenes stockfotó-webhelyek mind ugyanúgy néznek ki… olyan, mint egy végtelen gyűjtemény. De ez jó! Ez azt jelenti, hogy végtelenül sok forrás áll rendelkezésére ahhoz, hogy megtaláld pontosan azt, amire szüksége van. A Deposit Photo-n egyébként elérhetőek fizetős képek, vektor grafikák, zenék, vidók is.

Flickr Commons

Íme egy trükk, amellyel ingyenes fényképeket kereshetsz a Flickr-en: keress olyan képeket, amelyeket a fotósok „Creative Commons” licenccel jelöltek meg! Vagy nézz körül a Flickr Commons-on, a világ minden tájáról származó nyilvános fényképes adatbázisban.

Magdeleine

Gyönyörűen megvilágított, nagy felbontású fotók, amelyeket állítólag „kézzel válogattak”, bármit is jelentsen ez!

Picography

Gyönyörűen megvilágított nagy felbontású fotók, (kitaláltad) ingyenesek.

New Old Stock

Szeretnél vintage hangulatot adni közösségi csatornáidnak? Szerezz be néhány ingyenes történelmi fotót a nyilvános archívumból.

Realistic Shots

Sok kézben tartott okostelefon arc nélkül. Sok strand. Sok nő tengerparti kalapban. Ez egy stock fotó kincsesbánya!

Jeshoots

Jan Vasek fotós által készített és megosztott képek, weboldalakhoz vagy kereskedelmi projektekhez ingyenesen.

SkitterPhoto

Fedezd fel a köztulajdon széles világát a SkitterPhoto könyvtárán keresztül. Egy nagyszerű funkció amit érdemes megemlíteni: megnézheted, hányszor töltötték már le a képet.

Little Visuals

A néhai fotós, Nic Jackson munkái továbbra is tetszőleges módon felhasználhatók – családja gondoskodott arról, hogy minden képe elérhető és nyilvános maradjon a nyilvánosság számára.

Morguefile

A Morgue file ’96-ban indult ingyenes képcsereként kreatív szakemberek és tanárok számára. Még mindig él és virul, a képeket már bárki és mindre használhatja, ahogy jónak látja. Sok amatőr cucc van itt, de akad pár rejtett drágakő is.

Kaboom Pics

Keress stílusos (és nagyon Instagram-képes) fotókat a Kaboomnál.

The Gender Spectrum Collection

A nemek minden formájának megjelenítésének javítása érdekében a Vice összeállított egy Creative Commons-licenccel rendelkező fotógyűjteményt a nemek szerinti változatos és nem bináris modellekről, amelyeket bárki használhat.

Nappy

Egy másik nagyszerű kezdeményezés a stockfotózásban való megjelenítés javítására, a Nappy csak fekete és barna modellek fotóit tartalmazza.

Zárszó

Tyűha a végére értünk ennek is! Ha ezek után nem találsz olyan képet amilyet keresel…nos, akkor nem tudom, mit mondjak neked. 🙂
Esetleg érdekelnek a legjobb ingyenes videószerkesztő programok.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!