Ingyenes videószerkesztő programok

videószerkesztő

Egy jó videószerkesztő szoftver segítségével minden szögből bemutathatod termékeid szolgáltatásaid azáltal, hogy professzionális promóciókat készítesz olyan platformokra, mint az Instagram, a TikTok, a YouTube, vagy bárhol máshol, ahol ezeket a videókat osztod meg. Számos könnyen használható ingyenes videószerkesztő program létezik, amelyek segítségével kitűnhetsz a versenytársak közül.

A jól elkészített termékvideók a tartalommarketing lebilincselőbb formája, sokkal jobb mint a fényképek önmagukban, és csökkenthetik a vásárló hezitálását a vásárlás vagy kapcsolat felvétel során. A Wyzowl animációs videókkal foglalkozó cég szerint a videómarketingesek 78%-a szerint a videó közvetlenül hozzájárult az eladásaik növeléséhez.

Az alábbiakban összeállítottam a szerintem legjobb ingyenes videószerkesztő szoftverek listáját, de betettem néhányat a megfizethető katagóriából is. Mindenkinek megvannak a saját egyedi igényei, ezért egy rövid leírást is találtok a programokról, illetve, hogy milyen platformokra érhetőek el.

1. Lightworks – A legjobb Ingyenes videószerkesztő

A Lightworks egyszerű és intuitív kezelőfelülettel rendelkezik és köszönhetően a részletes videós oktatóanyagoknak könnyen megtanulható.
A Lightworks eredeti stockvideókkal és zenei klippek sorozatával is rendelkezik, amelyek a pro verzióban érhetőek el és a programban szerkesztett videókhoz használhatók, így ezekkel bármilyen marketingvideónak ütős megjelenést kölcsönözhetsz.

Jellemzők:

 • Kiváló minőségű egyszerű vágási funkciók a gyors és precíz videószerkesztéshez
 • Sebességoptimalizálás, amely lehetővé teszi, hogy folytasd a szerkesztést új tartalom importálása közben
 • Többkamerás szerkesztés több kamerából származó klippek szinkronizálásához
 • Valós idejű csapatprojektmegosztás, teljes körű szabályozással, hogy melyik felhasználónak van szerkesztési hozzáférése
 • Videók egyszerű megosztása, gyors exportálással YouTube-ra, Vimeo-ra, Facebookra és Instagramra
 • Videóformátumok széles skálájának támogatása

Elérhető: Windows, Mac és Linux
Ár: Ingyenes; 24,99 dollár havonta a Pro verzióért

2. VideoPad – A legjobb ingyenes videószerkesztő kezdőknek

A VideoPad nagyszerű lehetőség mindazok számára, akik kiváló minőségű videókat szeretnének készíteni egy fillér ráfordítása nélkül. A VideoPad mindenféle egyszerű és könnyen használható funkciót tartalmaz mint például 3D-s videószerkesztést és hangeffektus-könyvtárat, amellyekkel különféle videókompozíciókat és stílusokat próbálhatsz ki.

Videóit speciális effektusokkal, átfedésekkel, szövegekkel és átmenetekkel, valamint különböző színbeállításokkal és hangeffektusokkal szerkesztheted. Ezután gyorsan és egyszerűen exportálhatod az összes elkészült videót a YouTube-ra, a Facebookra, a Google Drive-ra vagy amire szeretnéd.

Az egyetlen hátránya, hogy túl egyszerű lehet a haladó videószerkesztők számára. Kétségkívül nem rendelkezik annyi fejlett funkcióval, mint a listán szereplő többi ingyenes videószerkesztő szoftver, de a fényeffektusok hozzáadására, a színek finomhangolására, valamint a szöveget és képeket átfedő lehetőségekből van itt elég, hogy megérje az ingyenes Letöltést.

Jellemzők:

 • Dupla beépített képernyő (egy a kiválasztott klipek előnézetéhez, egy a teljes sorozat előnézetéhez) az egyszerű és intuitív szerkesztés érdekében
 • Előre elkészített testreszabható átmenetek a professzionalizmus érdekében
 • Az előbeállítások exportálásával könnyedén hozhatsz létre bizonyos platformokra – például Facebookra és YouTube-ra – optimalizált videofájlokat, és közvetlenül a szoftveren belül közzé is teheted azokat.
 • Közösségi média megosztási és közzétételi eszközök a videók azonnali online megosztásához
 • Rengeteg videóátmenet és vizuális effektus a videók testreszabásához
 • Videóoptimalizáló eszközök, például stabilizálás

Elérhető: Mac, Windows
Ár: Ingyenes

3. HitFilm Express – Ingyenes videószerkesztő professzionális vizuális effektusokkal

Ha nincs sok tapasztalatod a videószerkesztésben, a HitFilm Express eleinte kissé elrettentőnek tűnhet – hollywoodi stílusú filmek készítésére használják –, de megéri a belefektetett tanulást, mivel ez az egyik legsokoldalúbb ingyenes videószerkesztő ami elérhető. (A HitFilm a használatért mindössze annyit kér cserébe, hogy amikor letöltöd akkor oszd meg a közösségi médiában, szerintem ez elég kis ár ahhoz képest amit ez a program tud)

A HitFilm olyan animációs eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik audio és videoátmenetek létrehozását valamint szerkesztését anélkül, hogy összetett felvételeket kellene készíteni, nem is kell mondjam, hogy ez óriási időmegtakarítást jelent a szerkesztés során. Menő 3D effektusokat is kínál filmekhez, zenei videókhoz, sőt YouTube-videókhoz, valamint általában csak fizetős videószerkesztő szoftverekben megtalálható funkciókat is, például 4K videót, 360 fokos szerkesztést és speciális effektusok könyvtárát.

Jellemzők:

 • Professzionális videoszerkesztés mozgáskövetéssel, színválasztókkal és vágóeszközökkel
 • Kompozit képjavítások, amelyek lehetővé teszik két különálló felvétel együttes animálását a szürreális videóhatások érdekében
 • Automatikus stabilizátor a remegő felvételek “simává” tételéhez
 • Korlátlan számú videó és audió sáv létrehozása
 • Adaptív trimmer, amely lehetővé teszi a klipek újravágását, miután hozzáadta őket az idővonalhoz
 • Lehetőség az attribútumok egy csoportjának másolására egy klipből, és közvetlenül egy másikra vagy egy teljes projektre történő alkalmazásra
 • Audiokeverő a hang finomhangolásához a professzionális minőségű kimenet érdekében
 • Különféle átmeneti lehetőségek, például push, nagyítás és feloldás

Elérhető: Mac, Windows
Ár: Ingyenes; 349 dollár a Pro verzióért

4. DaVinci Resolve – Videószerkesztő haladóknak

A DaVinci Resolve egyetlen gyártási eszközben egyesíti a professzionális 8K szerkesztést, színkorrekciót, vizuális effektusokat és audio-utómunkát, ezért ez “A” videószerkesztő program számos professzionális film-, televízió-műsor- és reklámszerkesztő számára.

A DaVinci offline és online szerkesztést is lehetővé tesz, nagy teljesítményű lejátszási motorja pedig időt takarít meg szerkesztéskor és vágáskor – még a processzorigényes fájlformátumok, például a H.264 és a RAW esetében is. A DaVinci Resolve rengeteg funkciója egyes felhasználók számára talán összetettnek tűnhet, de még a program ingyenes verziója is tökéletes egy bonyolultabb szerkesztést igénylő projektekhez.

Jellemzők:

 • Kettős idővonal a gyors navigációhoz, vágáshoz és vágáshoz
 • Dedikált vágási felület, amely lehetővé teszi a legapróbb részletekig történő szerkesztést
 • Intelligens automatikus szerkesztés, amely szinkronizálja a hang- és videoklippeket
 • Beépített eszközök a kép a képben effektusokhoz, időzítéshez, stabilizáláshoz, dinamikus zoomhoz, szöveghez és hanghoz
 • Arcfelismerés, amely felismeri az arcokat a klipekben
 • Kiváló minőségű mozgásbecslési sebességváltozások és képkockasebesség-konverziók a klipek egyszerű és valósághű gyorsításához vagy lassításához

Elérhető: Windows, Mac és Linux
Ár: Ingyenes; 269 dollár a teljes Studio verzióért

5. VSDC Free Video Editor

A VSDC asztali videószerkesztő szoftvere ingyenes és fizetős változatban is elérhető. Bár az ingyenes verzió csökkentett funkciókkal rendelkezik, továbbra is tartalmazza a VSDC teljes videószerkesztő csomagját – beleértve a maszkeszközt és a chroma key funkciót a zöld képernyős videóeffektusokhoz.

Ha van pénzed a teljes verzióra, az eszköztár kibővül videostabilizációval, robusztus utómunkálati effektusokkal, diavetítési/prezentációs lehetőségekkel, 3D diagramsablonokkal és közvetlen közösségi média közzététellel.

Jellemzők:

 • Színkorrekciós eszközök a professzionálisabb megjelenés érdekében
 • Átmeneti effektusok teljes készlete
 • Könnyen használható képszűrők, hasonlóak az Instagramon találhatóakhoz
 • Maszkeszközök meghatározott elemek elrejtéséhez, elmosásához vagy kiemeléséhez
 • Közösségi média hivatkozás a videók megosztásához a Facebookon, a YouTube-on, az Instagramon, a Twitteren és a Vimeo-n
 • HEVC/H.265 (fejlett videotömörítési szabvány) a legmagasabb minőség megőrzéséhez minimális fájlméret mellett – elengedhetetlen a 4K és HD fájlok feldolgozásához

Ár: Ingyenes; 19,99 dollár a Pro verzióért
Elérhető: Windows

6. OpenShot – Videószerkesztő szoftver középhaladóknak

Az OpenShot könnyen használható felhasználói felülete nagyszerű videószerkesztő programmá teszi a középhaladó szerkesztők számára. Míg az összetettebb eszközök több szerkesztési összetevőt kínálnak, az OpenShot intuitív kezelőfelülete és minimális kialakítása tökéletes az egyszerű szerkesztéshez.

Az OpenShot hatékony megoldás a kisvállalkozások számára, és a legjobb a klipek átméretezéséhez, méretezéséhez, vágásához, rögzítéséhez és elforgatásához, emellett hangszerkesztést és valós idejű előnézetet is kínál.

Jellemzők:

 • Korlátlan számú réteg vízjelekhez, háttérvideókhoz és hangsávokhoz
 • Testreszabható címlap-sablonok
 • Drag and Drop (Fogd és húzd) funkció a video-, hang- vagy képfájlok egyszerű hozzáadásához
 • Digitális videoeffektusok, beleértve a fényerőt, a gamma-, a színárnyalatot, a szürkeárnyalatot és a chroma key kompozíciót a zöld képernyő hatásokhoz
 • Hatékony keyframe funkció az animációs képességek animált videók készítéséhez

Elérhető: Windows, Mac és Linux
Ár: Ingyenes

7. Shotcut – Videószerkesztő audiofilek számára

A Shotcut egy nyílt forráskódú, többplatformos videószerkesztő rengeteg elérhető oktatóvideóval. A videó formátumok széles skáláját támogatja, beleértve az FFmpeg-et, a 4K-t, a ProRes-t és a DNxHD-t. A Shotcutot eredetileg Linuxra tervezték, így elsőre kissé furcsának találhatod a kezelőfelületet. Ennek ellenére ez egy kiváló videószerkesztő.

A Shotcut kiterjedt hangszerkesztési lehetőségeket is kínál, így ideális “audiofilek” számára. Finomhangoló hangeszközeinek tárháza lehetővé teszi a felhasználók számára a mély- és magashang-beállításokat, a sávszűrők létrehozását, az erősítést, a dinamikus tömörítés hozzáadását és még sok mást.

Jellemzők:

 • A legújabb audio- és videoformátumok támogatása az FFmpeg-en, a vezető multimédiás keretrendszeren keresztül
 • Natív idővonal-szerkesztés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a videofájlokat közvetlenül a projektfájljukba importálják médiakönyvtár helyett
 • Több formátumú idővonal a felbontások és képsebességek keveréséhez és egyeztetéséhez egy projekten belül
 • Fejlett audioszűrők, mint például egyensúly, mély és magas hangok, sávszűrők, kompresszor és még sok más
 • AV1 dekódolás és kódolás támogatása

Elérhető: Windows, Mac és Linux
Ár: Ingyenes

8. Blender – Professzionális videószerkesztő 3D-s csomaggal

A Blender videószerkesztő egy ingyenes, nyílt forráskódú 3D-s készítőcsomag. Olyan funkciókat tartalmaz, amelyek segítik a 3D animációk modellezését és megjelenítését. A szoftver a világ minden tájáról dolgozó több száz fejlesztő együttműködéseként jött létre.

A Blender 3D-s animációs programcsomagnak készült, de egy funkcionális videószerkesztővel is rendelkezik, amely több mint elég a legtöbb felhasználónak. Az összetettebb szerkesztéseket is meg tudja oldani, például a videómaszkolást, így a Blender rugalmas videószerkesztővé válik kezdő és tapasztalt felhasználók számára, valamint kiváló lehetőség a 3D-s animációt is magában foglaló, fejlettebb projektekhez.

Jellemzők:

 • Path-tracer motor az animált objektumok valósághű megjelenítéséhez
 • Speciális renderelési folyamatok a projekt mentésének és exportálásának felgyorsításához
 • Lehetőség a játék logikájának kódolására egy videojáték-fejlesztési szoftverbe
 • Fejlett karakteranimációs eszközök a valósághű kinematikához
 • Vizuális effektusok és matricák széles könyvtára

Elérhető: Windows, Mac és Linux
Ár: Ingyenes

9. Windows Video Editor

A Microsoft beépített szerkesztője, a Windows Video Editor egy kényelmes szoftver azoknak, akik vissza akarnak térni az alapokhoz. Kiválóan alkalmas rövid videoklipek gyors szerkesztésére. A Windows Video Editor inkább egy fotószerkesztő, de olyan alapvető szerkesztőeszközöket kínál, mint a vágás, valamint a szöveg vagy hang felvétele. A Windows 10 és újabb verziókban található Video Editor teljesen ingyenes, és alapvető videójavításra is alkalmas.

Jellemzők:

 • Automatikus előnézeti eszköz szerkesztésekhez és effektusokhoz
 • Automatikus filmbeállítások a videoklipek testreszabható kivágásainak létrehozásához
 • Animáció lap, amellyel egyszerűen hozzáadhatsz zenét, címeket
 • 3D effekt rész minimális testreszabással
 • Könnyen használható Windows rendszerben dolgozó kezdő felhasználók számára

Elérhető: Windows
Ár: Ingyenes

10. iMovie

A népszerű iMovie a Mac OS rendszerrel együtt érkezik. Sok natív Apple-alkalmazáshoz hasonlóan az iMovie is egyszerű, és egyszerű drag and drop felületet használ a fájlok áthelyezéséhez a meghajtóról a programba.

Az iMovie nagy előnye, hogy a fájlokat az Apple felhőjébe menti, ami azt jelenti, hogy iPhone, iPad vagy Mac készüléken felváltva dolgozhatsz a projekten. Az iMovie folyamatosan frissül, így mindig várhatóak az új funkciók és fejlesztések.

Jellemzők:

 • A 4K felbontás támogatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mozi minőségű filmeket készítsenek
 • Felhőalapú tárolási funkció, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazon a projekten dolgozz iPadről, iPhone-ról és Macről
 • Több tucat stúdió minőségű animáció a professzionális megjelenésért
 • Stílusos beépített videószűrők meghatározott filmes műfajokhoz, például westernhez és sci-fihez
 • Beépített zene, hangeffektusok és hangfelvétel, így a hang- és képszerkesztés mindig egységes
 • Sebességszabályzók, amelyek lehetővé teszik az akciójelenetek gyorsítását, a sportesemények lassítását

Elérhető: Mac
Ár: Ingyenes

11. Vimeo Create – Legjobb AI videószerkesztő

A Vimeo Create egy ingyenes szerkesztőszoftver, és automatikusan videókká alakíthatod a meglévő termékképeidet és szövegeidet. Videós tapasztalat nem szükséges.

Nincs más dolgod, mint válaszolni néhány kérdésre a termékkel kapcsolatban, hozzáadni a felvételt/képet és a logót, majd kiválasztani a stílust ami tetszik. A Vimeo Create ezután percek alatt automatikusan megszerkeszti a videót (kiválaszthatod a neked tetsző stílust, vagy a nulláról is kezdheted). Az AI szoftver még színeket, témákat, zenét és betűtípusokat is javasol.

Különösen hasznos ha sok videót tervezel készíteni (ha például csatornát indítasz a vállalkozásod számára, vagy, hogy pénzt keressen a YouTube-on, és egyszerűsíteni szeretnéd a videó gyártási folyamatot). A Vimeo egy népszerű videoszoftver megoldás, több mint 200 millió felhasználóval. Mivel a Vimeo egy all-in-one megoldás, az összes videót egy helyről kezelheted, tárolhatod és terjesztheted, így egyszerűsítheted a munkafolyamatot.

Jellemzők:

 • Több mint 1000 sablon közül választhat
 • Arcfelismerés, szűrők, effektusok és automatikus kivágás
 • Professzionális automatikus szerkesztés
 • Videók megosztásának lehetősége marketing csatornákon keresztül
 • Korlátlan, kiváló minőségű stock képek iStock integrációval
 • Kereskedelmi engedéllyel rendelkező zenekönyvtár, amelyből kedvedre választhatsz

Elérhető: iOS és Android
Ár: Ingyenes; A Pro és a Business előfizetések havi 7,00 dollártól kezdődnek, és a szerkesztőeszközök és sablonok szélesebb körét kínálják. A Vimeo Create ingyenes szoftvere online elérhető, letöltésre nincs szükség.

12. WeVideo – Legjobb ingyenes videószerkesztő közösségi média videók készítéséhez

A WeVideo a legjobb felhőalapú online videószerkesztő vállalkozások, oktatók, diákok és mindennapi felhasználók számára. Bárhonnan elérheted: otthonról, munkahelyről, iskolából stb. Minden fájlt egy biztonságos felhőben tárolnak, ahol percek alatt szerkesztheted, megnézheted és megoszthatod a videókat.

A WeVideo segítségével nagyszerű funkciókat, például zöld képernyőt adhatsz hozzá a professzionális megjelenéshez, költség és probléma nélkül. Ezenkívül több mint egymillió stock “cuccal” rendelkezik, beleértve a videókat, képeket és hangfájlokat, amelyek mindegyike jogdíjmentes, ha előfizetsz. Még az ingyenes verzióval is könnyedén készíthetsz videókat a közösségi média csatornád számára legyen szó bármilyen megjelenítő eszközről vagy vidó formátumról – mindezt korlátlan tárhellyel, letöltések vagy telepítendő szoftverek nélkül.

Jellemzők:

 • Stock médiakönyvtár több mint egymillió képpel, videóval és zenei elemmel
 • Videók exportálása 4K felbontásban
 • “Branded” sablonok a logóddal, hogy mindig egységes legyen a megjelenés
 • Megosztott projektkönyvtárak a csapatok kezeléséhez és együttműködéséhez
 • Korlátlan felhőtárhely végtelen számú videó készítéséhez
 • Gazdag szerkesztőeszközök, beleértve a zöld képernyőt, az animált szöveget, a képernyőrögzítést és egyebeket

Elérhető: Chromebook, Mac, Windows, iOS és Android
Ár: Ingyenes; a fizetett csomagok havi 4,99 dollártól kezdődnek

13. KineMaster – Legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver mobilra

Ha Te gyakran dolgozol videoszerkesztőként útközben akkor a KineMaster alkalmazást neked találták ki. Ez az ingyenes (előfizetéses is van), mégis hatékony videószerkesztő alkalmazás tökéletes mobileszközökhöz. A KineMasterrel könnyedén készíthetsz felvételeket, szerkesztheted azokat, és mindezt feltöltheted telefonodról vagy táblagépedről. A mobilszerkesztők általában feláldozzák a fejlett eszközöket a videókészítés egyszerűsítésére, de a KineMaster ennek az ellenkezőjét teszi.

A KineMasterrel több mint 2500 letölthető átmenettel és effektussal egyszerűen vághatsz és kombinálhatsz videókat. Színszűrőkkel és különböző beállításokkal javíthatod a videóidat. A már elkészült vidók megosztása nagyon egyszerű YouTube-on, a TikTokon, a Reels-en, a Stories-on és még sok más média felületen is.

Jellemzők:

 • Széles választék letölthető effektusokból, zenékből, matricákból, betűtípusokból
 • Biztonsági mentési és megosztási képességek a videoprojektek biztonságának megőrzéséhez
 • Nyolc keverési lehetőség művészi videóeffektusok létrehozásához
 • Fordított eszköz a fókuszeltolások, a kamerán belüli átmenetek és egyéb szerkesztések egyszerűvé tételéhez
 • Szerkessz és exportál 4K videókat 60 fps sebességgel

Elérhető: iOS, Android, Chromebook
Ár: Ingyenes; 3,99 dollár havonta előfizetés esetén

Hogyan válaszd ki a számodra legjobb ingyenes videószerkesztőt?

Most, hogy tudod, milyen lehetőségek vannak a legjobb ingyenes videószerkesztő szoftverek terén, elkezdheted tesztelni őket, töltsd le nézd meg, próbáld ki a “puding próbája az evés”. Bár mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, mindenkinek megvannak a saját preferenciái, hogy mit is szeretne pontosan, melyik vidószerkesztő “áll neki kézre”.

A videók átlagosan nagyobb érdeklődést váltanak ki az összes közösségi média platformon, mint a képek vagy a szöveges bejegyzések. Egy professzionális, jól elkészített marketingvideó segíthet mesélni a termékeidről szolgáltatásaidról. Talán ez is érdekel, a legjobb ingyen letölthető képek forrása.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!