Synthesys X: Készítsd el bármely kép saját verzióját magadnak ezzel a Google Chrome AI bővítménnyel

Készítsd el bármely kép saját verzióját magadnak ezzel a Google Chrome AI-val

A Synthesys X segítségével könnyedén létrehozhatod a saját verziódat bármely interneten talált képről, közvetlenül a böngésződben. Nincs szükség további alkalmazásokba vagy weboldalakra való bejelentkezésre. Az eredeti képhez nem nyúlnak hozzá, és nem is reprodukálják.

A mesterséges intelligenciák egyre nagyobb tömegben kezdik benépesíteni a webet új eszközökkel, amelyek megkönnyítik a mindennapos új tartalom létrehozását. A Synthesys X például gondoskodik arról, hogy egyetlen fotóból kiindulva új képeket generálj, anélkül, hogy bármilyen inputot vagy jelzést kellene adnod neki (mondjuk ez a hátránya is). A cégnek van több nagyon jó fizetős szolgáltatása is, azonban ezekkel ebben a bejegyzésben nem foglalkozom.

És a legjobb rész? Az elkészült alkotásod minden szerzői joga a tiéd lesz, így bátran megoszthatod azt.

Túl szép, hogy igaz legyen? Nos igen, nem teljesen tökéletes, és bizonyos morális kérdéseket is felvet, azonban a tény, hogy ez már létezik és sokan használják.

Bármilyen kép egyedi variációinak létrehozása mesterséges intelligenciával

A Synthesys X egy olyan Chrome-bővítmény, amely elemzi a bármely képen található tárgyakat és mintákat, és új képeket generál az eredeti képen található tárgyakhoz/mintákhoz való hasonlóságuk és relevanciájuk alapján.

A program célja, hogy a felhasználóknak lehetőséget adjon arra, hogy vízjel és szerzői jogi problémák nélkül hozzájussanak a nekik tetsző fotó egy hasonló verziójához.

Természetesen az AI a szokásos problémákkal küzd (emberek ábrázolása, végtagok megjelenítése) és egyenlőre nem megbízható sajnos néha nem működik, de meg kell értenünk, hogy ez még csak a kezdet, és a projekt nagyon gyorsan fog fejlődni.

Letölthető és telepíthető a hivatalos weboldalon vagy a bővítmény oldalán keresztül. Néztem miért kaptak ilyen rossz értékeléseket, és arra panaszkodtak, hogy nem elérhető a szolgáltatás, nem generál képeket stb, ez sajnos néha igaz, azonban pár perc múlva nekem mindig működött.

Hogyan működik?

Telepítés után ez a bővítmény egy linket ad a jobb klikkhez, amely lehetővé teszi bármely kép „újbóli megjelenítését”. Ily módon Synthesys X ez egy teljesen új képet hoz létre, amelynek szerzői jogait is mi birtokolhatjuk.

A művelet rendkívül egyszerű: a Bböngészőben jobb egérgombbal kattintva egy tetszőleges képre, a „Revisualize this image” linket találjuk, amely megnyomásával egy oldalsó panel nyílik meg, amelyen két új képet generál a Synthesys X az előző alapján.

A generált képeket letölthetjük és szabadon felhasználhatjuk, ha pedig még nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, akkor a ” Try Again” gombra kattintva két új képet generálhatunk az eredeti kép alapján.

A generált képeket letölthetjük és szabadon felhasználhatjuk, ha pedig még nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, akkor a ” Try Again” gombra kattintva két új képet generálhatunk az eredeti kép alapján.

Tesztelés

Tájkép

Az első körben egy havas téli tájat kerestem és ezt a két képet generálta nekem, nem mondom, hogy tökéletes de rajta van a pad és a folyó is ami az erdeti képen volt, jobb oldalon a fekete keretben látod az eredményt.

Állatok

A második körben egy kutyára kerestem rá, és egy mopszot találtam megfelelő alanynak, az alsó kép szerintem tök jó lett.

Emberek

És el is érkeztünk a fekete leveshez, itt sajnos már elvérzett, de íme az eredmény. Mondjuk nem lepett meg, mert az emberek ábrázolásával a legtöbb AI-nak amit eddig láttam gondja volt. (kezek, végtagok)

Oké, de ez legális?

A cég szerint igen, íme az álláspontjuk.

„Technikailag elemezzük a képet és lefordítjuk szövegre (a felhasználó által kiválasztott kép szöveges leírására), majd a szöveges bemenet alapján létrehozzuk ennek a képnek a variációit, akárcsak bármely más AI-képgenerátor. Ez lehetővé teszi, hogy a bővítményünk, egyedi képeket hozzon létre anélkül, hogy az eredetit reprodukálná vagy manipulálná. A webes alkalmazásokba való bejelentkezés helyett közvetlenül a böngészőbe integráltuk.

További információkat itt: https://synthesys.io/disclaimer/”

Zárszó

Összességében szerintem van pár téma amire tökéletesen lehet használni (tájkép, egyszerűbb kompozíziók), de akadnak hibái is melyek nem egyediek, végtagok ábrázolása embereken állatokon. Ha azoban valamilyen képre van szükséged gyorsan akkor kapóra jöhet.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!