A Google szerint az AI által generált tartalom „nem probléma”, ha az emberek számára készült – Bankrate Story

AI által generált tartalom

Mostanában egyre több példát látunk arra, hogy a nagy cégek, internetes portálok mesterséges intelligencia által generált tartalmat használnak. A Bankrate a legújabb példa. A tartalom egy részét gépek írják, de emberi szerkesztők ellenőrzik. A mesterséges intelligencia (AI) mostanában nagyon aktuális téma, különösen a ChatGPT november 30-i indulása óta.

Ez egy merész stratégia (meglátjuk, hogy kifizetődik-e). A SEO közösség pedig tudni akarta, hogy a Google milyen irányelveket követ ezekkel a törekvésekkel kapcsolatban.

Végül a Google tisztázta álláspontját az AI által generált tartalmakkal kapcsolatban, és kijelentette, hogy a kizárólag a keresőmotorok rangsorolása érdekében létrehozott tartalmak sértik az irányelveiket; azonban nem jelent problémát, ha az emberek számára készültek.

Nézzük meg bővebben, hogy megértsük miért volt jelentős ez a történet.

Mi az a Bankrate?

Kezdjük azzal, hogy mi is az a Bankrate, nos ez az egyik legnagyobb pénzügyi weboldal az interneten, amely személyes pénzügyi eszközöket és tanácsokat kínál fogyasztók millióinak. Tony Hill nemrégiben fedte fel, hogy a Bankrate elkezdte használni a mesterséges intelligenciát egyes tartalmainak megírásához, ami nagy érdeklődést és vitát váltott ki a SEO közösségben. Egy példát tett közzé egy automatizált technológiával generált Bankrate-cikkről, amelyet a szerkesztőségük egyik szerkesztője szerkesztett. Ezt a tweetet közel 80 ezerszer nézték meg és közel százszor retweetelték.

A Hill által megosztott képernyőfotón a Bankrate elismerte, hogy a cikket automatizált technológiával generálták, és a szerkesztőség egy szerkesztője alaposan megszerkesztette és ellenőrizte a tényeket.

Mi volt a Google válasza az AI (mesterséges intelligencia) által generált tartalomról?

Válaszul Danny Sullivan, a Google munkatársa tweetelt a mesterséges intelligenciával írott tartalmakról. Elmondta, hogy mint korábban közölte, az AI használata az elsősorban a keresőmotorok rangsorolása érdekében létrehozott tartalom írására ellentétes az iránymutatásukkal. Végül Sullivan utalt a Google spam-irányelveire, mondván, hogy fellépnek, ha a tartalom automatizált folyamatok révén jön létre, a minőségre vagy a felhasználói élményre való tekintet nélkül.

„Ha [a] tartalom hasznos & elsősorban az emberek számára készült, akkor ez nem probléma” – válaszolta a Google SearchLiaison csapata csütörtökön egy tweetsorozatban, miután megkérték, hogy tisztázzák álláspontjukat.

Ám „az elsősorban a keresőmotorok rangsorolásáért létrehozott tartalom, bárhogyan is történik, ellenkezik az útmutatásainkkal”.

Jó hír tehát a mesterséges intelligencia tartalom támogatóinak. A világ egyik legnagyobb pénzügyi oldala, a Bankrate.com már most is használ mesterséges intelligencia által generált tartalmat az oldalán, és a Google kifejezetten azt válaszolta, hogy nem ellenzi, amíg a „tartalom hasznos és elsősorban az emberek számára készült” (más szóval, ha a tartalomnak van értelme, és nem csak spam).

Bünteti a Google az AI által generált tartalmakat?

A Google korábban is büntette az alacsony minőségű vagy automatikusan generált tartalmat tartalmazó webhelyeket. A Google álláspontja a mesterséges intelligencia által generált tartalmakkal kapcsolatban fejlődött, és most már csak kifejezetten a „spammelő, automatikusan generált tartalmakat” veszi célba.

A mesterséges intelligenciával létrehozott tartalmak szerepelnek a Google rangsorában?

Igen, egy AI által generált tartalomak előkelő helyet foglalhatnak el a SERP-ben, amíg az jól meg van írva és megfelel a keresési szándéknak.

A mesterséges intelligencia helyettesíti majd a tartalomkészítőket?

A mesterséges intelligencia egyenlőre nem fogja helyettesíteni az írókat, de kiváló kiegészítői lehetnek a mindennapi tartalom generálási folyamatnak. A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásokat vezérlő technológiák folyamatosan fejlődnek, ami azt jelenti, hogy a gépek lényegében egyre okosabbak lesznek.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!