NitroPack: WordPress Weboldal Sebesség és Teljesítmény Optimalizálás

nitropack

A NitroPack egy felhőalapú teljesítmény optimalizáló eszköz a webhelyek felgyorsításához, amit évek óta sikeresen használok.

Ha saját webhelyed van akkor már lehet ismersz különféle gyorsítótárazási eszközöket (Caching bővítméynek) és a CDN szolgáltatásokat. A WordPress esetében ilyen bővítmények például W3 Total Cache, a WP Super Cache, a WP Rocket, az Autoptimize stb.

A Nitropack ezeknél jóval több, nem csak egy WordPress bővítmény, hanem egy felhő alapú optimalizálási platform. Valóban tartalmaz egy WordPress bővítményt ami a telepítéshez és a konfiguráláshoz kell, de minden automatizálva van ezért nem kell “Gurunak” lenni, hogy beálltsd és használd.

Valószínűleg most azért olvasod ezt a blogbejegyzést, mert belefáradtál abba, hogy több tucat eszközt használj Google Pagespeed pontszámod javítására.

A webhelysebesség-optimalizálás terén nem számít a tapasztalatod, a NitroPack egyszerűvé teszi az egész folyamatot. A platform intuitív kezelőfelülettel és kezdőbarát opciókkal rendelkezik, amelyek segítségével kevesebb mint 10 perc alatt beállíthatsz mindent, a többit bízd rájuk!

A következőkben részletesen megmutatom a NitroPacket, telepítjük és teszteljük az egészet. Több mint 100 000 ügyfelük van szerte a világon, kicsiktől a nagyokig. Vágjunk is bele!

Nitropack Teszt 2022

Pukli Zoltán

A NitroPack számos funkcióval rendelkezik a kód optimalizáláshoz, a kép optimalizáláshoz, a CDN-hez és a gyorsítótárazáshoz.
Rengeteg CMS-hez kínálnak megoldást.
A tudásához képest nagyon jó az ára. A megnövekedett konverziók a webhelyen valóban megtérülnek.
Ügyfélszolgálat: Egyelőre csak e-mailes támogatásuk van. A válaszok nem minden esetben voltak gyorsak.
Ingyenes tesztesléi lehetőség, nincs “zsákbamacska”.

Röviden

A NitroPack egy felhőalapú webhely teljesítmény optimalizáló bővítmény. Ez egy több platformos szolgáltatás, számos beépülő modullal a népszerű tartalomkezelőhöz és e-kereskedelmi platformokhoz. Lassan 2 éve használom, és átlagosan körülbelül 60%-kal sikerült felgyorsítani a webhelyeimet.

4.7

Mi az a NitroPack?

A NitroPack egy felhő alapú webhely sebesség – teljesítmény optimalizáló eszköz, amelynek célja, hogy javítsa weboldalad teljesítményét olyan beépített eszközöknek köszönhetően mint Amazon CloudFront CDN, kód minimalizálás – tömörítés, gyorsítótár, lazy loading és még sok más használatával. Még ha nem is vagy “technikai guru”,könnyedén integrálhatod a NitroPack-et webhelyedre.

A 2021. augusztusi Core Web Vitals jelentés szerint a NitroPack volt a vezető optimalizálási eszköz, amely nagy arányban teljesítette a Core Web Vitals alap követelményeit. (Ez egy viszonylag hosszú algoritmus frissítés volt ami több hónapon keresztül tartott 2021-ben és a webhelyek sebességét teljesítményét mérte valós adatok alapján.)

Mikor először hallottam a NitroPackről meglepődtem és túlzónak gondoltam az eredményeit, de mivel ingyen ki lehetett próbálni ezért nem volt veszteni valóm és azóta is az előfizetőjük vagyok. A weboldal sebesség-növekedés mellett a NitroPack-nek megvannak a hátrányi is de erről majd később.

NitroPack
Van Ingyenes csomag ?Igen.
Próbáld ki
Mire jó?A weboldalad sebességének – teljesítményének javítására
FunkciókGoogle PageSpeed Optimalizáció
Amazon CloudFront integráció
JavaScript tömörítés
CSS minification
Egyszerű Gyorsítótár kezelés
Fedezze fel a NitroPack funkcióit
Kezdő Ár$19,95/hó.
(2 hónap ingyenes éves fizetés esetén)
– Csomagok
KompatibilitásA NitroPack kompatibilis a népszerű
tárhelyszolgáltatókkal, bővítményekkel, témákkal, és szolgáltatásokkal.
– NitroPack-kompatibilis eszközöket és szolgáltatásokat itt találod
NitroPack bővítményekNitroPack for WordPress
NitroPack for OpenCart
NitroPack for WooCommerce
NitroPack for Magento
AlternatívákWP rocket
Jetpack
Perfmatters
Autoptimize

Előnyök

 • A NitroPack egy “mindent az egyben” weboldal teljesítmény -sebessége javító bővítmény. Kiváltja a CDN-t, a gyorsítótár-bővítményt, a kód optimalizáló bővítményt és a kép optimalizáló bővítményt.
 • Kísérleteink szerint a NitroPack átlagosan 60%-kal növeli a webhelyek sebességét. Ha nem használsz CDN-t, akkor még többre számíthatsz!
 • A gyors weboldal egynelő több konverziót.
 • Mivel a NitroPack CDN – és gyorsítótárazási funkciókkal rendelkezik, ezért akár egy olcsóbb webtárhely szolgáltató is elég.
 • A NitroPack nagyon jó e-kereskedelmi platform támogatással rendelkezik a WooCommerce, OpenCart, Magento stb. bővítményeivel.
 • A NitroPack segít javítani a Google-oldalsebességed pontszámait, és ezzel segít magasabb helyezésseket elérni a kereséséek során. Ha szeretnéd tesztelni webhelyed Google-oldal sebesség-pontszámát, itt megteheted.

Hátrányok

 • Egyes módok túl agresszívek lehetnek bizonyos webhelyeken.
 • Webhely-ellenőrző eszközök jelenthetnek bizonyos problémákat ha a NitroPack telepítve van weboldaladra.
 • Néha nem sikerül egy egy oldalt optimalizálni.
 • Néha lassú ügyfélszolgálat

NitroPack előfizetési csomagok

 • Free Plan– örökre ingyenes, nincs szükség hitel-/bankkártyára. A csomag 5000 oldalmegtekintést és 1 GB CDN sávszélességet kínál havonta. A terv tökéletes tesztelésre és nagyon alacsony forgalmú oldalakra. Viszont az oldal alján megjelenik egy felirat miszerint NitroPacket használsz ami ingyen reklám nekik de ennyit szerintem megér.
 • Business Plan – Havi 16,62 USD-ért, amelyet évente számláznak ki, 50 000 havi oldalletöltés és 25 GB/hó CDN sávszélesség áll rendelkezésére. Ez a csomag nagyszerű a növekvő vállalkozások számára.
 • Growth Plan – Ideális haladó vállalkozások számára, a terv 40,37 USD/hóba kerül, évente számlázva. 200 000 oldalmegtekintés és 100 GB CDN sávszélesség.
 • Scale Plan– A nagy forgalmú vállalkozások számára készült terv havi 139,33 USD/hó évente számlázva. Havi 500 000 oldalmegtekintéssel és 500 GB CDN sávszélességget tartalmaz.

Mint mindig válasszd ki az üzleti igényeidnek megfelelő tervet. Ha egyedi tervre van szükséged akkor érdemes kapcsolatba lépni a NitroPack csapatával személyre egy szabott árajánlatért!

Most, hogy tudjuk mennyibe kerül a NitroPack lépjünk a tettek mezejére és nézzük meg végre, hogy mit és hogyan kell beállítani.

A legjobb weboldal sebesség tesztelő eszközök

Itt az ideje, hogy teszteljük weboldalad sebességét íme az oldalalak listája ahol ezt meg tudod tenni, ebben a tesztben a Page Speed Insightot fogom majd használni. Mi az optimális betöltési idő, amire törekednie kell? Nos, minél gyorsabb, annál jobb.

 1. Pingdom
 2. Google PageSpeed Insights
 3. WebPageTest
 4. GTMetrix
 5. KeyCDN Website Speed Test
 6. DareBoost
 7. Web Page Analyzer
 8. Site Relic
 9. dotcom-monitor
 10. New Relic

Nitropack telepítése wordpress weboldalra.

Nitropack fiók létrehozása

A NitroPack telepítése és az összekötése a weboldallal tényleg egyszerű kevesebb mint 10 perc és kész is lesz. Kezdetnek ingyenes fiókra van szükséged, ezért kattitns ide és menj a NitroPack.io oldalra, majd nyomd meg a “Sign Up Now” gombot, az alábbiak szerint.

Ingyenes fiók létrehozásához nyomd meg “Sign Up Now” gombot

Ezután válasszd ki a csomagot és kattitnts a “Get Started” gombra (szemléltetés céljából én az ingyenes csomagot választom). Nyugodtan kezdheted az ingyenes csomaggal és később válthatsz. Mindegyik csomag csak egy weboldalt támogat, viszont mindent weboldalt egy fiókon belül tudsz kezelni.

A 14 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően mindjárt kockázatmentesen kipróbálhtod a fizetős NitroPack-et is, de ne felejts el emlékeztetőt beállítani a határidő lejárta előtt hátha mégsem szeretnéd használni.

nitropack-legjobb-webhely-sebesseg-novelo-bovitmeny
Válasszd ki a csomagot amit szeretnél
Kattitnts a “Get Started” gombra

Ezt követően töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és kattints az “Almost There” gombra.

Utolsó lépésként kattints a “Place my order” gombra.

Eddig minden rendben, jól csinálod 🙂 Kattintson a “Go to Dashboard”  gombra:

Ezzel közvetlenül a NitroPack fiókodba fogsz belépni. Már csak egy utolsó lépés maradt Kattintson az “Verify now” gombra, hogy minden funkcióhoz hozzáférj.

Rövidesen kapni fogsz egy megerősítő e-mailt egy linkkel, kattints a linkre fiókod igazolásához. Most, hogy készen áll az ingyenes NitroPack-fiókod, kapcsoljuk össze WordPress weboldaladdal.

A NitroPack összekapcsolása a WordPress oldallal

Most pedig kapcsoljuk össze NitroPack fiókod a WordPress oldaladdal. Jelentkezzen be a WordPressbe adminisztátori jogosultsággal, és bal oldalon vidd az egeret a Bővítmények > (Új hozzáadása) ponthoz az alábbiak szerint.

Bővítmények > (Új hozzáadása)

Ezután keress rá „NitroPack” kifejezésre a keresőmezőbe, majd kattints a Telepítés most gombra, az alábbiak szerint.

Kattitns a Telepítés most (Install) gombra

Aktiváld a bővítményt

Bekapcsolás (Activate) gomb

Ezután bal oldalon Beállítások> NitroPack fül:

A következő oldalon kattints a Connect to NitroPack gombra:

És ennyi! Ezután a NitroPack elkezdi felmásolni az oldaladat a saját szerverére és automatikusan elkezdei az optimlizálást. Ez weboldal méretétől függően eltarthat pár perctől akár egy óráig is. Ami az optimalizálási módokat illeti, a Standard, a Medium, az Strong, a Ludicrous és a Manual mód közül választhatsz.

A Strong mód az alapértelmezett mód.

Mivel a Ludicrous mód túl agresszív az optimalizálás szempontjából, ez sajnos néha problémákat okozhat, de mindenképp érdemes kipróbálni. A csúszkán tudod változtatni a beállításokat.

A “purge the cache when content is updated and published” aktiválása is fontos, ez azt jelenti, hogy amikor változtatsz a tartalmon akkor az automatikusan újra lesz optimalizálva az új tartalommal..

A “Cache Warmup” és a “HTML Compression” nincs automatikusan bekapcsolva ezt érdemes aktiválni. Az alapértelmezett konfiguráció tökéletesen működik, nem kell semmit tenned.

Nitropack WordPress felület

A haladó felhasználók számára van néhány extra beállítás és integrációs lehetőség a NitroPack fiókban, ezeket a felső sorban található “Settings” fül alatt találod.

Itt még egy fontos lépés van, ahhoz, hogy a platform tudja hány oldal, bejegyzés van az oldaladon, ahhoz meg kell adni neki a webhelytérképed címét. Ezt a Felső sorban a “Cache Warmup” menü alatt alálod.

NitroPack áttekintés: Jellemzők és funkciók

Nézzünk meg pár olyan funkció, hogy a NitroPack miért is olyan jó a webhelyek optimalizálsában gyorsításában.

Kód optimalizálás

Minden webhely betöltéséhez több fájlt kell betölteni, például JS-fájlokat, CSS-fájlokat stb. A NitroPack nagyon jó a különféle fájlok tömörítésében és kicsinyítésében.

 • JS tömörítés
 • JS kicsinyítés
 • CSS tömörítés
 • CSS kicsinyítés
 • HTML tömörítés
 • HTML kicsinyítés

Ezek a funkciók lehetővé teszik a webhelyek gyorsabb betöltését. Ezek mellett vannak olyan szolgáltatások, mint például a JS betöltés késleltése (például reklámok megjelenítését ,vagy követőkódok betöltését késleltethetjük).

Kép optimalizálás

A NitroPack kiváló jó munkát végez a feltöltött képek optimalizálása terén.

 • Tárolóspecifikus képátméretezés
 • Képernyőn kívüli képek késleltetése
 • Lazy Loading
 • Következő generációs képformátumok használata, például a WebP a helytakarékosság érdekében

Ezek a funkciók segítenek a kép optimális méretének meghatározásában és mindig felhasználó eszközének megfelelő métetet jeleníti meg akkor amikor szükséges.

Nagyon tetszett a konténer-specifikus képátméretező funkció, amely dinamikusan méretezi át a képeket a látogató kijelző méretének megfelelően. Ez azt jelenti, hogy az 1000 × 1000-es képét mondjuk 250 × 250-esre méretezi át ha kell, így a kép tökéletesen illeszkedik a látogató képernyőméretéhez, és helyet takaríthat meg.

Támogatja a következő generációs képformátumot mint a WEBP, amely mind a JPG és a PNG előnyeit is egyaránt hordozza de sokkal kisebb méretű.

CDN a gyorsabb oldal sebesség érdekében

A NitroPack az Amazon CloudFront CDN-t használja, amely most az egyik leggyorsabb CDN ami jelenleg elérhető a piacon.

Ez azt jelenti, hogy az összes statikus eszköz, például az optimalizált kód és a képek az Amazon nagysebességű szervereiről lesznek kiszolgálva a gyorsabb oldalbetöltés érdekében. NitroPack használata esetén nincs szükség más CDN szolgáltatásra és nem is javaslom, hogy egyszerre többet használj mert erforrás ütközéshez vezethet.

Cloudflare (CDN) és Sucuri (Tűzfal) használata esetén van a jó hírem a NitroPack tökéletesen integrálható mindkettővel és képes a gyorsítótárak szinkronizálásra.

Intelligens gyorsítótár

A NitroPack nagyon jó gyorsítótárazási mechanizmusokkal rendelkezik.

 • Böngésző-alapú gyorsítótár
 • Cookie-alapú gyorsítótárazás
 • Eszköz-alapú gyorsítótár
 • Munkamenet-alapú gyorsítótár

Ezek a különböző mechanizmusok biztosítják a gyorsítótár intelligens betöltését a böngészők, a cookie-k, az eszközök és a felhasználói munkamenetek alapján.

Általában a gyorsítótár akkor jön létre, amikor a felhasználó először felkeres egy oldalt. Minden egymást követő látogatásnál a gyorsítótár kerül kiszolgálásra, így javítva a böngészési élményt.

A gyorsítótárak egyszerűen és jól kezelhetőek, szükség esetén törölheted őket, de beállíthatod a lejárati időt is stb. Ha akitváltad a “purge the cache when content is updated and published” amit fentebb említettem, akkor a gyorsítótárat autamtikusan frissíti.

Rendelkeznek egy “gyorsítótár bemelegítő” “Cache Warming” funkcióval is, amely automatikusan ütemezi az új gyorsítótár-fájlok generálását, amint a gyorsítótárat törlik vagy érvénytelenítik.

Ez a funkció önmagában helyettesíti a gyorsítótárazó eszközök és bővítmények használatát (pld Wp Rocket).

Tesztelés

Három különböző oldalt teszteltem az első divi a második elementor a harmadik pedig Geneartepress volt, az eredményeket lent tatláljátok

1. Divi – Elegant Themes webhely sebesség – Nitropack teszt

Magyar átlagos tárhelyszolgáltató, Divivel épített weboldal, Facebook Messenger, Facebook Pixel, Google Analytics.

Divi asztali eredmények Nitropack telepítése előtt
Divi mobil eredmények Nitropack telepítése előtt
Divi asztali eredmények Nitropack telepítése után
Divi mobil eredmények Nitropack telepítése után

2. Elementor webhely sebesség – Nitropack teszt

Amerikai nagy teljesítményű tárhelyszolgáltató, Elementorral épített oldal, Astra sablon, Facebook pixel, Google Analytics.

3. Generatepress webhely sebesség – Nitropack teszt

Magyar átlagos tárhelyszolgáltató, Generatepressel épített weboldal, Facebook Pixel, Google Analytics.


Generatepress asztali eredmények Nitropack telepítése előtt
Generatepress mobil eredmények Nitropack telepítése előtt
Generatepress asztali eredmények Nitropack telepítése után
Generatepress mobil eredmények Nitropack telepítése után

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a NitroPack?

Ez egy felhőalapú webhely sebesség teljesítmény optimalizáló megoldás.

A NitroPack SEO-barát?

Igen, tekintve, hogy extrém módon képes növelni a weboldalak sebességét ami pedig egy rangsorolási faktor a googlenél.

A NitroPack kompatibilis a Cloudflare-rel?

Igen, a NitroPack kompatibilis a Cloudflare-rel. Azonban le kell tiltani néhány Cloudflare funkciót, mint például a Mirage vagy a Rocket Loadert.

A NitroPack kompatibilis a Sucuri-val?

Igen, a NitroPack kompatibilis a Sucuri-val.

A NitroPack kompatibilis a WordPress-el?

A NitroPack egy többplatformos felhőalapú eszköz. Saját WordPress bővítménnyel rendelkezik.

Milyen CDN-t használ a NitroPack?

A NitroPack az Amazon CloudFront szolgáltatást használja.

Végszó

A weboldalak sebessége fontos tényező, egyrészt a lassú weboldal konverziója drasztikusan csökkenhet, másrészt rangsorolási szempont a googlenél még ha nem is a legfontosabb.

Nem kell “Gurunak” lenni, hogy beállítsd.

Ezen felül valamennyi pénzt is spórolhatsz hiszen e-mellett nem kell külön CDN vagy egyéb gyorsítótár bővítményért fizetned.
Ami azonban a lényeg, hogy valós körülmények között is képes teljesíteni a google által meghatározott “alapvető webes vital”-ra vonatkozó értékeket. (A page insightban mért labor körülmények és a valós értékek eltérnek).

Ha még mindig nem vagy biztos abban, hogy a NitroPack-et neked találták-e ki akkor próbáld ki az ingyenes csomagjukat, nincs vesztenivalód.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!