Ismerd meg jobban közönségedet a TikTok Insights segítségével

tiktok-insights

A TikTok Insights segítségével többet tudhatsz meg a közönséged viselkedéséről, érdeklődési köréről és a márkákkal szembeni általános hangulatáról. (Sajnos egyenlőre Magyarországra nem lehet szűkíteni).

A TikTok egy új eszközt indított, amelyeket a marketingesek felhasználhatnak a különböző demográfiai célcsoportok megcélzásához világszerte.

A több tucat szűrővel rendelkező TikTok Insights lehetővé teszi, hogy kiszűrd a vállalkozásod szempontjából irreleváns adatokat, és csak a fontos információkat kapd meg.

A TikTok Insights használata ingyenes, így ideális kiegészítője lehet marketing eszköztáradnak.

TikTok Insights eszköz

A TikTok Insights-al olyan részletes adatkohoz lehet hozzáférni, amelyek segíthetnek a vállalkozások marketing kampányaik finomításában.

Amikor első alkalommal látogatsz el a TikTok Insights-ra, bal oldalon egy szűrőt találsz, jobb oldalon pedig egy panelekből álló listát kapsz, amelyek mindegyike a TOP 3 adatot tartalmaz.

Kép forrása: Képernyőmentés tiktok.com/business/en-AU/insights

A paneleket a képernyő bal oldalán található különböző szűrők kiválasztásával lehet rendezni. Olyan részletességűvé lehet tenni, amennyire csak akarod.

Nézzünk egy példát, arra vonatkozóan szeretnél adatokat kapni, hogy globálisan a Gen Z felhasználók hogyan reagálnak a technológiai és elektronikus marketingre, akkor csak a jobb oldalon kiválasztod a megfelelő opciókat és már meg is kaptad az eredményt.

Kép forrása: Képernyőmentés tiktok.com/business/en-AU/insights

Ha például úgy érzed, hogy a karácsonyi marketing megtervezéséhez lépéselőnybe szeretnél kerülni, egyszerűen csak ki kell választanod a megfelelő szűrőt.

A TikTok minden egyes panel alján megmutatja, honnan származnak az adatok, ha a bal oldali „Source” felirat fölé mozgatod a mutatót.

Ha az adatokat egy cikkben vagy jelentésben használod, a „Source” gombra kattintva bemásolhatod az idézetet, és beillesztheted a dokumentumodba.

A panel jobb alsó sarkában lévő letöltés jelre kattintva pedig a magát a panelt tudod letölteni .png formátumban, úgy mint itt.

Kép forrása: Képernyőmentés tiktok.com/business/en-AU/insights

Jelenleg korlátozott számú adat áll rendelkezésre. Ha túl sok szűrőt adsz hozzá, valószínűleg olyan esetekbe fogsz ütközni, amikor nem állnak rendelkezésre eredmények.

A TikTok Insights idővel egy nagyon értékes erőforrássá válhat.

Forrás: TikTok Insights

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!