A Legjobb Ingyenes Stock videó-webhelyek

stock videó

Hallottad már, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Nos, egy videó ezer képet mutathat! Néha szükség van stock videóra, hogy jó minőségű tartlmat tudjunk gyártani. A közönség könnyebben emészthető tartalmat igényel, amely azonnal megragadja a tekintetét, amikor lefelé görgetnek.

A jó minőségű videótartalom létrehozása korábban drága befektetés volt. Most azonban számos ingyenes stock videó webhely áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a marketingesek és a bloggerek számára, hogy megragadják a közönséget anélkül, hogy egy vagyont áldoznának a stock v ideókra.

Azonban nem minden ingyenes stock videó webhely egyenlő. Egyesek azt állítják, hogy ingyenesek, de ha egy kicsit mélyebbre ásunk felfedezhetjük a letöltési korlátokat és a vízjelekkel ellátott tartalmakat.

A keresés megkönnyítése érdekében elkészítettem a legjobb INGYENES stockvideós webhelyek listáját, valamint a legfontosabb tudnivalókat és szempontokat, amelyeket mindegyiknél érdemes figyelembe kell venni.

1. Pexels

A Pexels több ezer ingyenes stock videót kínál számos kategóriából, hogy segítse az alkotókat a gyönyörű dizájnok és termékek életre keltésében. A Pexels nagyszerűsége az, hogy lehetővé teszi a stock videók minőségének kiválasztását azáltal, hogy letöltési linkeket biztosít különböző felbontásokhoz.

Nem kell előfizetned a webhelyükre, hogy ingyenesen letölthesd a stock videókat. Mindazonáltal ingyenesen regisztrálhatsz, hogy megtaláld és követhess olyan videósokat, akik rendszeresen közreműködnek a webhelyen, valamint elmentheted letöltési előzményeidet.

A Pexels összes videója felhasználható kereskedelmi és nem kereskedelmi célokra, vízjel vagy forrásmegjelölés nélkül.

Miért ajánlom?

 • Teljesen ingyenes
 • Többféle elérhető felbontás
 • A videók kereskedelmi célokra felhasználhatók vízjel vagy forrásmegjelölés nélkül

2. Mixkit

Mixkit egy ingyenes stock video honlap, amely valóban ingyenes. Nincs szükség regisztrációra, nincs vízjel, és minden nagyfelbontású videójuk felhasználható kereskedelmi és nem kereskedelmi használatra.

Válassz videókat a legkülönbözőbb kategóriákból és stílusokból, beleértve az üzletet, a technológiát, a divatot, az utazást, az előadóművészeteket és így tovább. Ha túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, itt olvashatsz a feltételekről.

Miért ajánlom?

 • Teljesen ingyenes
 • A videók kereskedelmi forgalomban is használhatók
 • A HD videók széles választéka

3. Videezy

A Videezy a világ egyik legnagyobb videoközössége, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ingyenes stock videókat töltsenek széles választékban a kiváló minőségű gyűjteményükből.

Sok stock videó teljesen ingyenesen használható, azonban néhánynál szükség lehet Videezy Pro előfizetésre a letöltés előtt. A Videezy Pro segítségével krediteket vásárolhatsz olyan videók letöltéséhez, amelyek nem érhetők el az ingyenes verzióval.

Itt találod a Videezy licencet mind a szokásos (ingyenes) tartalom, mind a fizetett prémium tartalom tekintetében. Míg prémium tartalmuk kereskedelmi és nem kereskedelmi célra felhasználható forrásmegjelölés nélkül, addig standard (ingyenes) tartalmukat forrásmegjelöléssel kell ellátni.

Videezy Pro költségek:

 • 1 kredit: $ 19 fájlonként
 • 10 kredit: $ 49 ($ 4.90 fájlonként)
 • 5 kredit: $ 39 ($ 7.80 fájlonként)

Miért ajánlom?

 • Ingyenes és fizetős videók nagy választéka

4. Pixabay

A Pixabay leginkább ingyenes stock fotók forrásaként ismert, de emellett ingyenes stock videoklipek nagy választékát is letöltheted és használhatod kötöttségek nélkül.

A videókat a Pixabay felhasználói közössége küldi be, és általában egy percnél rövidebbek. Az oldal jó lehetőség absztrakt képek, például felhők, valamint némileg niche klippek készítésére is.

Van egy kis választék a 4K-s videókból, a mozgó grafikákból és néhány végtelenül ismétlődő „hurok” klipből is, amelyek szintén hasznosak lehetnek.

Minden klipet ingyenes személyes vagy kereskedelmi használatra, forrásmegjelölés nélkül használhatsz. A fájlok MP4 formátumban állnak rendelkezésre, választható felbontásban.

Miért ajánlom?

 • Több mint egymillió teljesen ingyenes videó
 • Lehetőség a videó felbontásának kiválasztására
 • Minden videó kereskedelmi forgalomban is használható

5. Videvo

A Videvo ingyenes, kiváló minőségű stock videókat kínál kereskedelmi és nem kereskedelmi használatra. Ez magában foglalja a 30 másodperces klipeket vízjelek nélkül, ahol forrásmegjelölés szükséges, valamint 10 másodperces klipeket vízjelekkel, de nincs szükséges forrás megjelölésre. 

Kínálnak prémium csomagot is, amely havonta számos letöltést kínál a választott csomagtól függően.

Videvo Premium Csomag költségei:

 • Videvo Plus: $ 14.99 havonta
 • Videvo Pro: 24,99 $ havonta

Miért ajánlom?

 • Nagyszámú ingyenes és fizetős stock videó
 • Fizetett stock videókért iratkozz fel a Videvo Plus-ra vagy a Videvo Pro-ra

6. Coverr

A Coverr egy teljesen ingyenes stock video weboldal, amely a marketingszakembereknek és a vállalkozóknak több száz kiváló minőségű videót biztosít minden marketing és márkaépítési igényük kielégítésére. Vízjelek és forrásmegjelölés nélkül ez egy kiváló stock videó forrás! A letöltés után kapsz egy ZIP fájlt, amely tartalmazza a videót és a videó „thumbnail” képét is.

Miért ajánlom?

 • Teljesen ingyenes
 • A videók kiváló minőségűek, vízjelek nélkül

7. Life of vids

A Life of Vids ingyenes stockvideók és klippek gyűjteménye a kanadai montreali Leeroy reklámügynökségtől. Nincsenek szerzői jogi korlátozások, de a más oldalakon történő továbbterjesztés 10 videóra korlátozódik. (Ha valahogy szeretnél nekik segíteni akkor adományozhat egy kiválasztott összeget, vagy esetleg megemlítheted őket a weboldaladon.)

Hetente új videók kerülnek feltöltésre, és gyönyörű ingyenes stock kép gyűjteményük is van.

Miért ajánlom?

 • Teljesen ingyenes
 • SD és HD minőségű stock videók

8. Vidsplay

A Vidsplayen számos kategóriából választhatsz, és minden HD stock videójuk ingyenes. Néhány hetente új videókkal bővül a Vidsplay gyűjtemény, ami nagyszerű forrást jelent a közösségi videotartalmak frissen tartásához.

Bármilyen videót letölthetsz és felhasználhatsz jogdíj fizetése nélkül, azonban a forrásmegjelölés kötelező.

Miért ajánlom?

 • Teljesen ingyenes, ne felejtsd el a forrásmegjelölést
 • HD stock videók

9. Mazwai

A Mazwai általa kínált minden ingyenes stockvideó a legmagasabb szintű kategóriába esik. Közvetlen kapcsolataik a művészekkel azt jelenti, hogy lenyűgöző stock videókat kapnak, amelyek kereskedelmi és nem kereskedelmi szempontból is biztonságosan használhatók, és szabványos HD és full HD minőségben is elérhetők.

Fontos megjegyezni, hogy minden videó szerzőjét fel kell tüntetni.

Miért ajánlom?

 • Minden stock videó ingyenes
 • Letöltés Standard HD és Full HD formátumban egyaránt

10. Free Nature stock

Ez az ingyenes stockvideó-webhely amely minden természetvideós igény kielégítésére alkalmas. Minden videót személyesen forgattak és szerkesztettek a weboldal szerzői, és teljesen szabadon felhasználhatók kereskedelmi és nem kereskedelmi célokra egyaránt. A Free Nature Stock nem követeli meg a szerzők elismerését, de bátorítják az adományozást.

Miért ajánlom?

 • Minden videó teljesen ingyenesen használható
 • Csak természetvideók
 • Nincs szükség engedélyre vagy hozzárendelésre

11. Motion elements

Gyorsan és egyszerűen keltheted életre tartalmaidat a Motion Elements ingyenes stock videójaival. Ez a webhely számos stock videót kínál a felhasználóknak nagy felbontású formátumban, amelyek kereskedelmi és nem kereskedelmi célokra egyaránt használhatók.

A videók letöltéséhez regisztrálnod kell, de ez teljesen ingyenes, és ez így heti 5 ingyenes letöltést tesz lehetővé. Ha egy barátot is ajánlasz, ezt heti 30-ra emelheted.

Miért ajánlom?

 • Rengeteg ingyenes videó
 • Letölthető 2K, 4K, HD és HD720 formátumban
 • Regisztráció videók letöltéséhez és kreditek megszerzéséhez a jövőbeli letöltésekért

11. Dareful

Oké, ez nem több ezer vagy milliónyi klip gyűjteménye, de a több száz nyílt forráskódú 4K jogdíjmentes stockvideoklip között talán van valami, ami esetleg érdekelni fog.

A korábban ingyenes Stock Footage néven ismert Dareful olyan stock felvételeket biztosít, amelyekre a Creative Commons 4.0 licenc vonatkozik, röviden ez azt jelenti, hogy szabadon megoszthatod és adaptálhatod mindaddig, amíg megfelelő elismerést adsz, és jelzed, ha változtatásokat hajtottál végre.

Az egészet egy Joel Holland nevű videós készítette. Miért tesz letölthetővé mindent? Lehet, hogy soha nem tudjuk meg, de nézhetjük ezt az időzített felvételt az ominózus felhőkről, miközben töprengünk.

Video courtesy of Dareful

Miért ajánlom?

 • Különleges videók
 • 4K formátum

12. Clipstill

A Clipstill a filmfelvételek számára készült – állóképek, amelyek kis ismétlődő animációkat játszanak le „hurokban”. A hatás hipnotikus, és nagyszerű módja annak, hogy megragadja a nézők figyelmét. A filmfelvételekből csak egy kis választék áll rendelkezésre ingyenesen (a webhelyen található videók többsége sajnos prémium tartalom), de jó minőségűek és havonta változnak, ezért érdemes a Clipstill oldalt könyvjelzővel ellátni.

A Clipstill kinematográfiái kis videofájlokként letölthetők, és különösen jól illeszkednek a webdesignhoz.

A Clipstill minden hónapban ingyenesen letölthető egy maroknyi web-minőségű „moziképet”, ezért érdemes megnézni, és felhalmozni a későbbi használatra. Soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged néhány felvételre egy hőlégballonról az úton, igaz?

Ha nem szeretesz várni, akkor egyszeri 49 dolláros díj ellenében korlátlanul tölthetsz le.

A Clipstill videóinak használatakor nem feltétlenül szükséges a forrás megjelölés, de a vissza linket megköszönik. Szabadon használhatod filmfelvételeket saját projektjeidben, kivéve, ha olyan kereskedelmi terméket készítesz, amelyben ez a fő attrakció, például üdvözlőlap vagy webhelysablon (a részletekért lásd az engedélyezési oldalt).

Miért ajánlom?

 • Kis fájlméret
 • Lenyűgöző, szokatlan videók

13. Splitshire

A Splitshire-t Daniel Nanescu webdizájner hozta létre, aki ingyenesen akarta felajánlani fényképeit és videóit személyes és kereskedelmi használatra. Az a tény, hogy ezeket a fotókat és videókat egy személy készítette, egyedibbé teszi őket, mint más stock videós tartalomnál.

A videók elsősorban drónfelvételek gyönyörű szabadtéri jelenetekről, melyeket az egyes videók alatti címre kattintva letölthettek. Szabadon használhatod őket az összes közösségimédia-csatornádon, de nem értékesítheted vagy használhatod fel nem megfelelő tartalmú projektekben, például erőszakkal, rasszizmussal vagy diszkriminációval.

Miért ajánlom?

 • Egyedi videók
 • Lenyűgöző szabadtéri és drónfelvételek

Zárszó

Az ingyenes stock videók tökéletesen alkalmasak olyan marketingszakemberek és magánszemélyek számára, akik szeretnének kiváló minőségű tartalmat létrehozni anélkül, hogy lyukat égetnének a pénztárcájukon. Bár ezek a fantasztikus, könnyen használható, ingyenes stock videó webhelyek mindenki számára elérhetőek, mindig fontos, hogy betartsd az egyes webhelyek licencét, feltételeit.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!