Elementor Pro Frissítés 3.5: Scroll Snap és Progress Tracker

Image

A3.5-ös Elementor Pro frissítés a mai naptól elérhető mellyel két új jópofa funkciót kapunk kézhez, nézzük is meg mik ezek.

Scroll Snap funkció, amikor a felhasználó görget akkor mindig a következő szekció jelenik, mintha anchor vagy „horgony” menüt használnánk, viszont itt a teljes képenrynőn jelenik meg ez.

Progress tracker widget vagy „előrehaladás jelző” hiánypótló, lényege röviden, hogy a látogató az oldalon tudja követni, hogy éppen mennyi van még vissza a bejegyzésből vagy éppen az oldalból.

A  felhasználók ösztönzése arra, hogy minél többet maradjanak az oldalon létfontosságú SEO szempontból, hiszen ez is egy fontos mérőszám a google számára, hogy mennyit töltenek az emberek az oldalon. Éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy ott tartsuk őket, kattintsanak tovább és maradjanak lehetőleg minél hosszabb ideig. Ebben segít ez a frissítés.

Előrehaladás-követő Progress tracker: Mutasd meg a felhasználóidnak, hogy milyen messzire jutottak

A FOMO érzésének megteremtése és a pozitív megerősítés a felhasználók elkötelezettség növelésének a leghatékonyabb módjai. A Progress Tracker használata mindkét érzést úgy éri el, hogy egyrészt megmutatja a felhasználóknak, hogy még több felfedezendő tartalom van, másrészt arra ösztönzi őket, hogy görgessenek tovább a végéig.

Az új Előrehaladás-követő widget bármely bejegyzésre vagy oldalra elhelyezhető, és beállítható úgy, hogy megkezdje a felhasználó előrehaladásának nyomon követését a teljes oldalhoz, a bejegyzés tartalmához vagy a választóhoz (osztály vagy azonosító) képest. A Folyamatkövető megjelenésének testreszabásához először válassza ki, hogy függőleges vagy kör alakú nyomkövetőt szeretnél-e, és hogy a százalékos előrehaladásnak láthatónak vagy rejtettnek kell-e lennie. Ezután beállíthatod a stílusát is, hogy passzoljon a weboldal designhoz.

Scroll Snap: Lenyűgöző görgetési élmény

Amikor sok energiát és munkát fektetsz a weboldalad designjába, odafigyelsz a színekre fontokra minden egyes apró részletet megtervezel, hogy pontosan közvetítsék azt az üzenetet amit szeretnél átadni a látogatóknak. Aztán a végén jönnek a látogatók és nem jön át az üzenet, mert ők máshogy értelmezik, rosszabb esetben nem is értik mit is akartál velük közölni.

Az új Scroll Snap funkcióval nagyobb ellenőrzést kapsz a kezedbe, hogy a felhasználók hogyan tekinthetik meg webhelyedet legyen szó bármilyen eszközről. Ha a Snap Position beállítást felülre, középre vagy alsó részre állítod, minden alkalommal, amikor a felhasználó görget, a következő szakasz a meghatározott helyére ugrik. Ha például az egyes szakaszok nézetablakát 100%-ra, a Pozíció illesztése pedig a tetejére állítod, minden alkalommal, amikor a felhasználó görget, a következő szakasz a teljes képernyőt elfoglalja. Ez rendkívül hasznos, ha ki szeretnél emelni valamit, például egy termékeket, szolgáltatást, portfóliót, de tulajdonképpen bármit amit szeretnél.

A felhasználói élmény előtérbe és középpontba helyezve

A webhely tervezésével és tartalmának kialakításával kapcsolatos kemény munka után természetes, hogy azt szeretnéd, hogy a felhasználók ugyanúgy élvezzék, mint te. Ezekkel az új funkciókkal növelheted a felhasználói élményt, és arra ösztönözheted őket, hogy tovább maradjanak és meglegyen a „wow” érzésük mikor az oldaladat böngészik.

Forrás: Elementor

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!