A frissített Astra WordPress téma még jobb teljesítményt kínál

astra wordpress

A közel 2 millió weboldal által használt Astra WordPress téma új verziója gyorsabb teljesítményt és számos UI és dizájn fejlesztést kínál.

A népszerű ingyenes Astra WordPress téma most frissült a 3.8.0 verzióra, amely gyorsabb teljesítményt kínál a backendben és a frontendben, javítja a munkafolyamatokat, hogy könnyebbé és gyorsabbá tegye a webhelyek tervezését, miközben a tervezési vezérlők is intuitívabbá és erőteljesebbé váltak.

Az ingyenes Astra WordPress téma

Az Astra egy ingyenes WordPress téma, amely ritka ötcsillagos értékeléssel rendelkezik a WordPress témák hivatalos weboldalán.

Az Astra téma honlapja szerint olyan szervezetek bíznak bennük, mint a Stanford Egyetem és a NASA, és több mint 1,6 millió weboldal használja.

Népszerűségét annak köszönheti, hogy mennyire könnyű vele tervezni, miközben a teljesítmény javítása érdekében kevés kódot tartalmaz.

Úgy tervezték, hogy már „alapból SEO-kompatibilis” legyen, beleértve a Schema.org strukturált adatok kódját, amely magába a témába van integrálva, így nem kell egyesével hozzáadnod a kódokat. Például ha egy videót adsz a bejegyzésedhez akkor az automatikusan használni fogja a megelelő kódot, és a google fel fogja ismerni a feltérképezés során.

Az Astra emellett jól működik az összes nagyobb oldalépítővel, mint például az Elementor, Beaver Builder, Divi, Visual Composer, SiteOrigin, WooCommerce és sok más.

Népszerűségének egyik fő oka a különböző iparágaknak és felhasználási céloknak megfelelő, kész starer sablonok importálásának képessége.

Az Astra téma ingyenes verziója a 3.8.0 verzióra frissült.

A témának van egy fizetős pro verziója is ez a 3.6.8-as verzióra lett frissítve.

Egyszerűsített tervezési folyamat

Az újratervezett Astra téma mostantól egyszerűbb tervezési folyamattal rendelkezik, amely segít a tartalom gyártóknak és a tervezőknek a weboldalak gyorsabb elkészítésében.

A Latest Posts blokk átgondolt fejlesztései automatizálják a tervezési funkciókat, hogy egyszerűen jól nézzen ki anélkül, hogy az apró tervezési részletekkel kellene bajlódni.

A címsorok, a linkek színei és a betűtípusok mind alapértelmezett állapotokkal jönnek, amelyek a téma stílusbeállításain alapulnak.

A Pullquote blokkot és az Idézet blokkot is javították, javítva egy olyan stílusproblémát, amely a szöveget balra igazítva tartotta, még akkor is, ha az idézetben lévő szöveg középre volt állítva. Az Astra közleményben kifejtette:
„Korábban, amikor az idézetet középre vagy jobbra központosított pozícióba helyezted, még mindig balra igazítottnak mutatta. Ezt most megváltoztattuk, és sokkal most jobban is néz ki. „

Nagyobb kontroll a dizájnelemek felett

Amellett, hogy néhány stíluselemet automatikussá tett, az Astra mostantól nagyobb szabadságot biztosít az oldal dizájnjának megváltoztatására.

Az újonnan frissített téma például lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megváltoztassák a linkek színét, könnyebbé tette a margók és a kitöltés módosítását, és nagyobb kontrollt biztosít a szegélyek felett, így azok a felhasználó által preferált szélesség, szín és akár sugár szerint is alakíthatók.

Az Astra hozzáadta azt a lehetőséget, hogy globálisan/oldalszerte kikapcsolható legyen az oldal tetején lévő fejléc.

A tervezési vezérlők frissítésre kerültek, hogy intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljanak. Például a legördülő vezérlők mostantól gombkon keresztül is elérhetők.

A tartalom gyártók számára új lehetőség is van arra, hogy az alapértelmezett tartalom szélességét tetszőleges méretre állítsák be a gyermek témához hozzáadott szűrővel.

Astra megjegyezte:

„…mostantól jobb irányítást kapsz az oldalsáv és a tartalom elrendezése felett a közvetlenül a blokkszerkesztőn belül választható vizuális elrendezési tervekkel.

Teljesítmény javítások

Az Astra továbbra is arra összpontosít, hogy témája gyorsabb legyen, mint korábban. Bár a teljesítmény javulások szerénynek tűnhetnek, még a kis javulások is több eladást, konverziót és oldalmegtekintést eredményezhetnek. Ez tehát egy nagy lépés a jó irányba.

A fejlesztések a backendre vonatkoznak a tervező felhasználók számára, és a frontendre is, ahol az oldal látogatói jobb élményt kapnak.

Az Astra szerint:

„Egy tanulmány szerint a CSS használata a weboldalon egyenesen arányos a weboldal sebességével. Minél több CSS-t használ, annál lassabban töltődik be a webhelye.

Mivel a weboldal sebessége az egyik legfontosabb rangsorolási tényező, nagyon fontos, hogy minimalizáljuk a CSS használatát.

Ezt tettük a blokkszerkesztővel. A WordPress beépített CSS-ét használtuk, és csökkentettük a CSS használatát a témában.”

Backend-fejlesztések

A backendben a dinamikus CSS-t 21,4 KB-ról 7 KB-ra csökkentettük. A statikus CSS 21 KB-ról 15 KB-ra csökkent, és a backendben az oldal mérete 588 KB-ról 547 KB-ra csökkent.

Frontend-fejlesztések

A frontendben a CSS 9,77 KB-ról 4,44 KB-ra csökkent, az oldal mérete pedig 111 KB-ról 106 KB-ra csökkent.

A backend további változásai közé tartozik a betűkészlet testreszabó vezérlőelemeinek React JS-be való áthelyezése a gyorsabb használat érdekében.

Az Astra téma egyre jobb lesz

Az ingyenes Astra témában világszerte közel kétmillió weboldal bízik, mert megkönnyíti a weboldalak tervezését, különösen a beépített sablonimportálóval.

A webhely teljesítményének és a tervezési funkcióknak a fejlesztésével az Astra továbbra is kiérdemli a világ egyik legnépszerűbb WordPress témájának pozícióját.

Forrás:

Hivatalos Astra Theme Changelogot

Olvasd el a téma javításainak részleteit
Javított blokkszerkesztői élmény az Astrával

Hivatalos WordPress Astra téma oldal
Astra By Brainstorm Force

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!