Legjobb ingyenes SEO eszközök 1 Rész

seo

A SEO (a keresőmotor-optimalizálás rövidítése) az a gyakorlat, amelynek során a webhelyet úgy alakítjuk át, hogy az magasabb helyezést érjen el a keresőmotorokban, például a Google-ban.

Ha webhelyed nem szerepel olyan magasan a rangsorban, mint szeretnéd, itt az ideje, hogy alaposan átgondold a SEO-stratégiádat.

A kipróbált és bevált, valamint az új SEO-eszközök megkönnyítik a webhely tulajdonosok számára, hogy megtalálják, mit kell tenniük ahhoz, hogy az elsők között maradjanak.

Mi az a SERP a SEO-ban?

A keresőmotorok találati oldalai olyan weboldalak, amelyeket a felhasználóknak akkor tálalnak, amikor egy keresőmotor, például a Google segítségével keresnek valamit az interneten. A felhasználó beírja a keresőkérdését (gyakran kulcsszavaknak nevezett konkrét kifejezésekkel és szavakkal), amire a keresőmotor egy SERP-t (Search engine results pages) mutat be neki.

Mik azok a SEO-eszközök?

A SEO-eszközök adatokat és figyelmeztetéseket szolgáltatnak weboldalad általános állapotáról és sikeréről.

Segítenek feltárni a lehetőségek területeit, és azonosítani a gyengeségeket vagy problémákat, amelyek megakadályozhatják a rangsorolást és a láthatóság megszerzését.

Ahogyan a tényleges eszközöknek is mindegyike meghatározott szerepet tölt be, ugyanez igaz a SEO-ban is.

Vannak olyan SEO-eszközök, amelyek segíthetnek neked és ezeket :

 • Analitika
 • Kulcsszókutatás
 • Linkek
 • Helyi SEO
 • Mobil SEO
 • On-page SEO
 • Kutatás
 • Rangsorellenőrzés
 • Oldalsebesség
 • WordPress SEO

A SEO-eszközök hihetetlenül hasznosak – de meg kell érteni, hogyan kell használni őket, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőlük.

Van még néhány olyan eszköz is, amely az imént említett területeken kívül másban is segíthet, így inkább egy átfogó képet kaphatsz a SEO-teljesítményedről.

Szükséged van SEO-eszközökre?

A rövid válasz: Igen.

Képzeld el, hogy megpróbálsz egy asztalt építeni kizárólag csak a kezdet használva.

Nem jutnál túl messzire, nem igaz? Valószínűleg nem.

Szerszámokra lesz szükséged – fűrészre, mérőszalagra, fúróra és csavarhúzóra, hogy csak néhányat említsek.

Nos, ha egy weboldalt akarsz építeni ugyan ez a helyzet.

Tudsz honlapot építeni, de szerszámok nélkül nem tudod:

 • Hányan látogatják a weboldalad
 • Hogy a látogatottság hogyan alakul
 • Hogy vannak-e HTML-hibák
 • Hogy hány linked van
 • Milyen kulcsszavakat használhatnál, hogy több látogatót szerezz.

És még sok minden mást.

Mik a legjobb ingyenes SEO-eszközök?

Ha szeretnél javítani a tudásod SEO területén, vagy szeretnél jobb eredményeket elérni alacsony, 0 forintos áron, akkor itt van 110 legjobb ingyenes SEO eszköz, amit érdemes használnod.

Ingyenes SEO analitikai eszközök

1. Google Analytics

Kezdjük mindjárt a legismertebbel, a Google Analytics egy felbecsülhetetlen értékű forrás, amely gyakorlatilag nélkülözhetetlen minden SEO-val komolyan foglalkozó marketingszakember számára.

Rengeteg hasznos adatot szolgáltat a webhelyekről, például a webhelylátogatások számát, a forgalmi forrásokat, demográfiát stb.

A Google Analytics részletes információi segítségével a digitális marketingesek finomíthatják tartalmi stratégiájukat, és kideríthetik, mi működik és mi nem.

A Google Analytics az egyik legjobb ingyenes SEO-eszköz, amelyet minden digitális marketingesnek használnia kell.

2. Data Studio

A Google Data Studio lehetővé teszi a különböző forrásokból, például a Google Search Console-ból és a Google Analytics-ből származó adatok egyesítését és megosztható vizualizációk létrehozását.

3. Keyword Hero

Kulcsszó adatok hiányoznak?

Bízd a Keyword Hero-ra, amely fejlett matematikát és gépi tanulást használ az üres helyek kitöltésére.

Ez a szolgáltatás havi 2000 munkamenetig ingyenes. A Keyword Hero jelenleg 90 napos ingyenes próbaverziót is biztosít.

4. Mozcast

A Mozcast nyomon követi a Google kereső algoritmusának kisebb-nagyobb változásait.

Mivel a Google évente több száz módosítást hajt végre, a legújabb fejleményekkel való lépéstartás segít abban, hogy mindent megtegyél azért, hogy jobb eredményeid legyenek.

5. Panguin Tool

A Barracuda Digital által biztosított Panguin Tool egy ingyenes SEO eszköz, amely segít megvizsgálni, hogy hatással vannak-e rád a Google algoritmusfrissítései.

Ha olyan forgalom csökkenést látsz, amely egybeesik egy frissítéssel, akkor valószínűleg megtaláltad a problémát, és máris nekiláthatsz a javításnak!

Ingyenes feltérképezési és indexelési eszközök

6. Redirect Path (Átirányítási útvonal)

A Redirect Path Chrome bővítmény a 301, 302, 404 és 500 HTTP státuszkódokat jelzi.

Emellett az ügyféloldali átirányításokat, például a meta és JavaScript átirányításokat is jelzi, így biztosítva, hogy minden átirányítási probléma azonnal feltárható legyen.

A HTTP fejlécek, például a szervertípusok és a gyorsítótárazási fejlécek, valamint a szerver IP-címe is megjeleníthető egy gombnyomással.

Továbbá, mindezen részletek a vágólapra másolhatók, hogy könnyedén megoszthatók vagy hozzáadhatók egy műszaki ellenőrzési dokumentumhoz.

7. Link Redirect Trace (Link átirányítás nyomon követése)

Használd ezt a Chrome bővítményt, hogy megbizonyosodj arról, hogy az összes link-átirányításod oda irányítja az embereket és a crawlereket, ahová szeretnéd, hogy menjenek.

8. Quick Click Website Audit

A Quick Click Website Audit egy könyvjelző stílusú bővítmény, amely számos, manapság leggyakrabban használt online SEO eszközre mutat linket.

Amikor egy linkre kattintasz, akkor kiveszi az aktuális oldal URL-címét, és betölti azt a kiválasztott eszközbe, így nem kell bemásolnod és beillesztened a linkeket az összes eszközbe. Ez naponta több tucatszor néhány másodpercet takarít meg.

9. Screaming Frog SEO Spider

Feltérképezi weboldaladat SEO hibákért.

Fedezd fel a HTTP fejléc hibákat, a JavaScript renderelési hibákat, a felesleges HTML-t, a feltérképezési hibákat, a duplikált tartalmakat és még sok mást a Screaming Frog SEO Spider segítségével.

10. Screaming Frog naplófájl elemző

Töltsd fel naplófájljaidat a Screaming Frog naplófájl-elemzőjébe, hogy megerősítsd a keresőrobotokat, ellenőrizd, mely URL-ek lettek feltérképezve, és tanulmányozd a keresőrobotok adatait.

11. SEOlyzer

Egy másik SEO naplóelemző eszköz, amely valós idejű adatokat és oldal kategorizálást biztosít.

12. Xenu

Az egyik eredeti ingyenes SEO eszköz, a Xenu egy crawler, amely alapvető webhely auditot biztosít, törött linkeket keres, és a többi szokásos gyanúsítottat.

13. Where Goes?

Nyomon követheted, hogy az átirányító URL-ek és a rövidített linkek hova mennek a „Where Goes” segítségével?

14. Check My Links

A Check My Links egy ügyes Chrome-bővítmény, amely átnézi a weboldaladat, és azonosítja az oldalon található minden egyes link státuszkódját – beleértve a törött linkeket is.

Az azonosítás után egyetlen kattintással átmásolhatod az összes hibás linket a vágólapra.

15. Robots.txt generátor

Egy pillanat alatt elkészítheted a helyes robots.txt fájlt, hogy a keresőmotorok tudják, hogyan kell feltérképezni a webhelyed.

A haladó felhasználók a Robots.txt Generator segítségével testre is szabhatják fájljaikat.

16. HEADMaster SEO

A HEADMaster SEO segítségével tömegesen ellenőrizheted az URL-címeket állapotkód, átirányítási állapot, válaszidő, válaszfejlécek és HTTP fejléc mezők tekintetében.

Az eredményeket valós időben kaphatod meg, rendszerezheted és tanulmányozhatod a megállapításaidat, és exportálhatod a munkádat CSV formátumba.

17. Keep-Alive Validation SEO Tool

Ellenőrizd az URL-címeket tömegesen – vagy egyesével -, hogy kiderüljön, a tárhelyed mennyire stabil és támogatja-e a tartós folyamatos kapcsolatot, ami gyorsabbá teszi webhelyed betöltését.

Ezzel az eszközzel ellenőrizheted, hogy a szervered milyen HTTP-verziót használ.

18. Hreflang címke generátor

Generálj hreflang címkéket, hogy a Google tudja, melyik nyelven vannak a weboldalad egyes oldalai. Ez lehetővé teszi a Google számára, hogy az adott oldalakat az adott nyelven keresse.

19. XML Sitemaps

Hozz létre egy webhelytérképet legfeljebb 500 oldalból ingyenesen, regisztráció nélkül.

Töltsd le az oldaltérképed XML-fájlként, vagy küldd el magadnak e-mailben.

20. BROWSEO

A BROWSEO segítségével megnézheted, hogyan néz ki webhelyed a keresőmotorok számára.

Alapvetően minden stilizálástól megfosztja weboldaladat, és megmutatja a mögöttes struktúrát. Ez segít kitalálni, hogy a Google botja esetleg nehezebben fér-e hozzá a webhelye fontos tartalmához.

21.  SFAIK Screaming Frog Analyzer

A Screaming Frog crawl-adatok robusztus vizualizációja a Google Data Studio segítségével.

22. SEOWL Google Title Rewrite Checker (Google címújraírás-ellenőrző)

A Google Title Rewrite Checker lehetővé teszi, hogy ellenőrizd, valyon a Google átírja-e az oldalakcímét, lehetővé téve a Title Tag struktúra mélyebb elemzését.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!