Helyi SEO stratégia útmutató, amit minden orvosnak vagy fogorvosnak ismernie kell

Helyi SEO stratégia, amit minden orvosnak vagy fogorvosnak ismernie kell

Ha Ön orvos vagy fogorvos, a helyi SEO az online marketingstratégia alapvető eleme. A helyi SEO kritikus fontosságú a mai digitális piacon, és hatékony módja lehet az ügyfélértékelések érvényesítésének, új érdeklődők generálásának és a rendelője láthatóságának növelésének.

Ezeket a stratégiákat úgy tervezték, hogy fokozzák az általános célokat, például a helyi webhelyforgalom növelését, a keresési találati oldalakon (SERP) való láthatóság növelését, és több minősített leadet, amelyek végül hűséges ügyfelekre változnak.

A Google számos egészségügyi weboldal forgalmának nagy százalékát bonyolítja le.

Orvosi időpontfoglalás esetén a betegek 57%-a az online keresés segítségével kezdi. És amikor a betegek a Google-on keresnek egy egészségügyi intézményt, akkor valóban komolyan gondolják a dolgot.

A SimilarWeb szerint a ClevelandClinic.org látogatottságának 85%-a, a HopkinsMedicine.org látogatottságának 78.5%-a és a MayoClinic.org látogatottságának 84%-a szerves keresésből származik.

A Google találati listában a jó helyezés eléréshez már nem elég egy weboldal létrehozni. Az online világ mára már messze túlnőtt ezen.

A betegek ma már a környezetükben lévő orvosokat keresik. Ez azt jelenti, hogy a helyi célközönség számára kell rangsorolnia, hogy érzékelhető forgalmat generáljon a klinikáján.

Ezért vált szükségessé a helyi SEO minden olyan modern fogorvosi és orvosi rendelő számára, amely ki akarja használni az internet lehetőségeit, és a profit növelésére akarja használni.

Olvasson tovább, hogy megismerjen 10 elképesztő, kifejezetten orvosok és fogorvosok számára kidolgozott helyi SEO legjobb gyakorlatot!

Miben segíthet a Google Business Profil (GBP) az Ön orvosi vagy fogorvosi rendelője számára?

Az első dolog, amihez a legtöbb páciens fordul, amikor orvoshoz szeretne fordulni, ironikus módon az internet.

Ha valaki úgy érzi, hogy fogorvoshoz kell mennie, nem nyitná ki a sárga oldalakat, és nem keresné ki a címjegyzékben a helyi fogorvost. Ehelyett a Google-hoz vagy más keresőmotorhoz fordulnak, beírnak egy kulcskifejezést, például „fogorvos a közelemben”, és időpontot foglalnak annál, aki a legjobban tetszik nekik.

Ezt a megközelítést alkalmazza a legtöbb modern páciens. Azoknak a rendelőknek pedig, amelyek meg akarják tartani vagy növelni a látogatottságukat, ehhez a megközelítéshez kell igazodniuk, hogy azok között legyenek, akik a helyspecifikus és releváns keresésekre válaszul megjelennek.

A helyi SEO segít ezt lehetővé tenni.

Azzal, hogy Google üzleti profilját úgy optimalizálja, hogy a releváns helyi keresésekben szerepeljen, diverzifikálhatja forgalomszerzési csatornáit, és ott lehet, ahol ügyfelei keresik Önt.

A Google Business Profil egy ingyenes és könnyen használható platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások és szervezetek számára, hogy online jelenlétüket a Google-on keresztül kezeljék, beleértve a keresést és a térképeket is. A legalapvetőbb funkciója, hogy a potenciális páciensek megismerjék az Ön orvosi vagy fogorvosi rendelőjének nevét, helyét és nyitvatartási idejét. De számos más módon is javíthatja kereshetőségét a platform segítségével.

Az orvosi rendelőjébe irányuló gyalogosforgalom növelése csak az egyik módja annak, hogy a helyi SEO hozzájáruljon a bevételeihez.

Segít továbbá megtakarítani a költséges online hirdetéseken, ami csökkenti a marketingkiadásokat, és végső soron az Ön eredményét is növeli.

Igaz, hogy bizonyos helyi SEO-tényezőkhöz időre és elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy valóban életképes eredményeket érjünk el, de a kezdés sokkal egyszerűbb.
Íme, a legjobb helyi SEO stratégiák, amelyek segíthetnek a profitot hozó online láthatóság megtalálásában:

Hozzon létre Google Businnes Profilt orvosi vagy fogorvosi rendelője számára

Jelentkezzen be személyes Google-fiókjába, hogy hozzáférjen a Google Business Profiljához.

Google business profile

Menjen a Google My Business oldalra, és kattintson a Kezelés most gombra.

Ezután adja meg vállalkozásának nevét az igényléshez. Ha nem találja orvosi vagy fogorvosi rendelőjét, akkor kattintson a kék betűs „vállalkozásának hozzáadása a Google-hoz” gombra.

Ha igényli fogorvosi rendelőjét a Google Térképen, akkor rendelője hivatalosabbnak és hitelesebbnek fog tűnni a Google-on. Az Ön vállalkozását a betegek is nagyobb valószínűséggel látják, ha igényelte és ellenőrizte.

Profil beállítás lépéseit itt találod.

Optimálja Google üzleti profilját

A Google Business Profile (GMB) rendkívül fontos mind a helyi SEO, mind a praxis értékelései szempontjából. Helyi kereséskor a Google a hagyományos organikus keresési eredmények fölött térképet és szolgáltatókat biztosít. De csak akkor kerülhet oda a rangsorba, ha rendelkezik Google My Business profillal, és folyamatosan dolgozik annak optimalizálásán.

A Google azt szeretné, ha mindig naprakészen tartaná a vállalkozására vonatkozó helyes és legfrissebb információkat, például munkaidő, címadatok, elérhetőségek és egyéb információkkal. Kérje meg pácienseit is, hogy hagyjanak értékelést a Google üzleti profilján. Ez segíteni fog abban, hogy az emberek és a Google bizalmát is elnyerje.

Emellett érdemes foglalási funkciót is hozzáadni a Google My Business profiljához. Ez kétségtelenül az egyik legkevesebb erőfeszítéssel járó és a legtöbbet hozó taktika, amellyel gyakorlatilag egyik napról a másikra javíthatja rendelője helyi SEO-ját.

A Google nagyobb valószínűséggel ajánlja azokat a szolgáltatókat, akiknek legfeljebb két hét múlva és legfeljebb 5 kilóméteres távolságban van elérhető időpontjuk. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók olyan helyeket keresnek, ahol most van szabad időpont, és amelyek közel vannak hozzájuk, így nem kell utazniuk.

Azt is fontos megjegyezni, hogy ez az 5 kilóméteres körzet változhat. Kisebb lehet, ha egy nagyvárosi területen van, ahol nagy a verseny, vagy nagyobb, ha egy vidéki területen van.

Ez azt jelenti, hogy amikor a rendelkezésre állásra és a közelségre optimalizál, figyelembe kell vennie az egészségügyi szolgáltatók keverékét a területen. Ha egy nagyvárosi területen van, ahol nagy a verseny, akkor valószínűleg egy kicsit keményebben kell majd próbálkoznia, hogy bekerüljön a legjobbak közé.

A megfelelő kulcsszavak megcélzása

Amikor az emberek különböző orvosi vonatkozású kifejezésekre keresnek, nem mindig keresnek azonnal orvost. Egyes közönségek bizonyos orvosi kérdéseket kutatnak, mások talán egy egészségügyi szakembert keresnek a területükön, megint mások pedig egy konkrét kórházat vagy orvost keresnek.

Például valaki rákereshet arra, hogy „miért vannak pattanásos hegeim”, de nem biztos, hogy bőrgyógyászt keres. Ha Ön bőrgyógyász, akkor is lehet ez egy olyan kulcsszó, amelyet egy oktató blogbejegyzésben célozhat meg.

Miért? A potenciális páciens nem biztos, hogy tudja, hogy a bőrgyógyász segíthet a hegek kezelésében. De ha elolvassák a posztját, és rájönnek, hogy fel kell keresniük egy ilyen szakembert, akkor potenciálisan leaddé alakíthatja őket.

A kulcsszókutatás a helyi SEO szíve, mivel megmondja, milyen kulcsszavakra kell optimalizálni, hogy a keresőmotorok a releváns lekérdezéseket az Ön bejegyzéséhez kapcsolják, és potenciálisan oda irányítsák a pácienseket.

A helyi kulcsszavak különböznek a hagyományos kulcsszavaktól, mivel olyan helyspecifikus kifejezésekkel vannak jelölve, mint például „Fogorvos a közelemben” vagy „Gyermekorvos Budapest”.

A helyi kulcsszókutatás megkezdéséhez először is intuitívnak kell lennie, és bele kell helyezkednie a páciensek gondolataiba.

Mire gondolnak, amikor orvost keresnek? Milyen szavakkal kereshetnek orvost?

Ötleteljen egy csomó kulcskifejezést, és készítsen egy listát.

Ha megvan a lista, használjon kulcsszó-kutató eszközöket, és keressen rá a listán szereplő kifejezésekre. Tökéletes program erre az AHREFS vagy a SEMRUSH, vagy kérje szakember segítségét, hogy feltérképezze Önnek ezeket.

Kulcsszavas eszközökkel azt is megnézheti, hogy a versenytársai milyen kulcsszavakra rangsorolnak. Ezek a szavak bizonyítottan összekötik a kereső pácienseket az Önéhez hasonló rendelőkkel. Ezért ezek is segíthetnek a megfelelő láthatóság megtalálásában.

Weboldal felhasználói élmény

A webes felhasználói élmény egy másik fontos szempont az orvosként legjobb webhely kialakításában. Azt szeretné, ha rendelője honlapja jól megtervezett, rendezett és professzionális lenne. A felhasználói felület (UI) és a felhasználói élmény (UX) valóban hatással van a SEO-ra.

De ennél is fontosabb, hogy jelenlegi és potenciális páciensei arra használhatják webhelyét, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel, időpontot foglaljanak és egyéb információkat szerezzenek.

Ez nemcsak a megjelenés, hanem a SEO szempontjából is fontos. A SEO-t befolyásolja, hogy mennyire navigálható, reszponzív és könnyen használható az Ön webhelye. Lehet, hogy a világ legmegbízhatóbb szakértőjétől származó legjobb információkkal rendelkezik, de ha a betűtípus túl kicsi vagy az oldala lassan töltődik be, nagyon nehéz lesz jó helyezést elérni.

A webes UX/UI elsősorban a fent említett on-page SEO tényezőkhöz kapcsolódik, valamint:

  • Oldalsebesség: A weboldal sebessége fontos része minden jó webes élménynek. Valójában a webhelyét elhagyók száma drámaian megnő, minél lassabban töltődik be a weboldal. Ha webhelyének betöltése 5 másodpercnél tovább tart, forgalmának 40%-át elveszítheti.
  • Felhasználói felület: A weboldal SEO-értékének maximalizálása érdekében a felhasználói felületnek (UI) tisztának és funkcionálisnak kell lennie. Ez megint csak azért van, mert a szemet gyönyörködtető és könnyen navigálható webhelyek általában tovább tartják a felhasználókat az oldalon, mint azok, amelyek nem ilyenek. Ragaszkodjon az egyszerű, letisztult webdesignhoz, világos oldalhierarchiával: nem szabad, hogy zavaró legyen az egyik oldalról a másikra való eljutás.
  • Mobilbarát jelleg: Kattintott már valaha egy webhelyre a telefonjáról, és az oldal fele nem volt a képernyőn, a gombok túl kicsik voltak a kattintáshoz, vagy nem találta a navigációs sávot? Frusztráló, igaz? Ezért olyan fontos, hogy a weboldal kialakítása mobilhasználatra optimalizált legyen. A Google a reszponzív tervezést ajánlja – olyan rácsszerű kialakítást, amely dinamikusan alkalmazkodik minden képernyőmérethez, beleértve az asztali számítógépeket, a táblagépeket és az okostelefonokat is. A Google ingyenes mobilbarát-ellenőrző eszközével ingyenesen ellenőrizheti.

Tartalom

Ha erős online jelenlétet szeretne, folyamatos tartalmi stratégiát kell kialakítania.

Ezt nem lehet megkerülni – különösen, ha a keresőoptimalizálás (SEO) a cél -, akkor gyakran kell blogbejegyzéseket készítenie. A GYIK oldalak is jó helyei lehetnek az optimalizálható tartalmaknak.

Először ki kell találnia a közönsége számára releváns témákat és kulcsszavakat, majd elkészíteni a megfelelő szöveget. Ez lehet egy blog vagy GYIK, valamint olyan oldalak, mint például: egy „Rólunk” rész, amely tartalmazza az orvosi gyakorlat részét képező bemutatást, a betegek beszámolóit, a kezelési ajánlatokat, az irodával való kapcsolatfelvétel módját és minden egyéb olyan fontos információt, amely segíthet a betegeknek a praxisával való együttműködésben.

A SEO-ra optimalizált és a Google-on magasan rangsorolt blogbejegyzések írásakor gondolnia kell arra a szándékra is, hogyoldalára irányítja a látogatókat. A szándék az informálódástól a tranzakcióig terjedhet, ami azt jelenti, hogy míg az egyik személy egy adott témával kapcsolatban tájékozódik, addig egy másik lehet készen áll arra, hogy egy cselekvést hajtson végre, például időpontot kérjen az irodájában.

Használd a Google posztokat

A Google Posts egy ingyenes eszköz, amely fantasztikus lehetőséget kínál a helyi vállalkozásoknak a közönségükkel való kapcsolattartásra és kommunikációra.

A Google Posts lehetővé teszi, hogy akár tíz legfrissebb bejegyzését is megjelenítse, amelyek egyes források szerint akár 7 napig is élnek. Ezt a helyet használhatja bejelentésekre, ajánlatokra, valamint arra, hogy népszerűsítse szolgáltatásait, és elmagyarázza a közönségnek funkcióit.

Szöveges tartalmat és képeket egyaránt megjeleníthet a Google Posts segítségével, és egy CTA-val fejezheti be, amely a helyi céloldalakra hivatkozik.

A Google Posts arra szolgál, hogy gyors tájékoztatást nyújtson a leendő pácienseknek, és meggyőzze őket a kívánt lépés végrehajtásáról.

Ezeket számos különböző posztötlethez lehet felhasználni, például ajánlatok és akciók, termékek és szolgáltatások, események, üzleti frissítések stb. esetén.

Egy 600 Google Business Profilon elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy a szolgáltatásokkal és kedvezményekkel kapcsolatos posztok hozzák a legmagasabb konverziót.

Rendkívül fontos, hogy proaktív Google Posts stratégiával rendelkezzen, mivel ez a hely a legújabb üzenetek közlésére szolgál a leendő páciensekkel, nem csak a Google Posts megosztásán kell dolgoznia, hanem a helyzet változásának megfelelően frissítenie is kell azokat.

Például a rendelője az influenzaszezonhoz közel ingyenes influenza elleni oltásokat kínál, és ezt a Google Posts-on keresztül népszerűsíti. Amint az influenzaszezon elmúlik, le kell cserélnie ezt a bejegyzést valami másra, mivel az elavult tartalom ronthatja a hírnevét.

Ahhoz, hogy kihasználhassa erejét, és eredményeket érjen el velük, éles, tömör és lényegre törő szöveget kell írnia, amely egyértelműen közvetíti az Ön értékét.

Ne feledje azt sem, hogy bár a Google Posts 1500 karakteres korlátot tartalmaz.

A Google-bejegyzéseknek nincs költsége, és kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy kapcsolatba lépjen közönségével és népszerűsítse szolgáltatását. Ahhoz azonban, hogy ezt az eszközt kihasználhassa, hitelesített Google üzleti profilra van szüksége.

Egészségügyi és biztonsági intézkedések

A világjárvány óta az emberek meg akarják ismerni a helyek egészségügyi és biztonsági gyakorlatát, mielőtt meglátogatják őket.

Ezért a Google az egészségügyi és biztonsági jellemzőket is beillesztette a GBP listákba. Ezeken az alapvető attribútumokon kívül vannak más információs apróságok is, amelyeket felhasználhat, hogy intuitívabb legyen, és a leendő pácienseknek rendelkezésére bocsássa a szükséges információkat.

Az olyan egészségügyi és biztonsági jellemzők mellett, mint a hőmérséklet-ellenőrzés, a maszkokra vonatkozó követelmények, a személyzet biztonsági óvintézkedései stb., más attribútumokat is megadhat, például azt, hogy a betegeknek előre kell-e időpontot foglalniuk.

Ezek az attribútumok nyugalmat és bizalmat nyújtanak, és anélkül adják meg az érdeklődőknek a szükséges információkat, hogy keresniük kellene azokat.
Az attribútumokat közvetlenül a GBP-n keresztül adhatja hozzá a listájához.

A NAP (név, cím, telefonszám) és a rendelési idő következetessége

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 62%-a mondta, hogy a GBP listákat használja az üzleti elérhetőségek és címek keresésére.

Ez azt jelzi, hogy talán az első számú ok, amiért az emberek a Google-hoz fordulnak a helyi vállalkozások után, az az, hogy megtudják a nyitvatartási időt, az elérhetőségi számot és a címet.

Nyugodtan következtethetünk arra, hogy mi történhet, ha ezek közül bármelyik hibás.

Az érdeklődő bosszús lenne, és jó eséllyel negatív értékelést hagyna.

Képzeljünk el egy másik helyzetet valaki felhívja a rendelőjét a Google-ban megadott elérhetőségi számon, de végül órákig próbálkozik válasz nélkül.

Ezek az esetek valószínűleg negatív értékeléshez vezetnek a GBP-bejegyzésén, amit mindenáron el kell kerülnünk.

Ezért gondoskodnia kell arról, hogy rendelőjének nyitvatartási ideje, neve, címe és telefonszáma (NAP) pontosan szerepeljen a GBP-bejegyzésében.

Azt is biztosítania kell, hogy ezek az információk minden ügyfélkapcsolati ponton konzisztensek legyenek, mert még a kisebb következetlenségek is jelentős bukáshoz vezethetnek.

Helyi hivatkozások

A backlinkek az Ön weboldalának URL-címei, amelyek más weboldalak tartalmában találhatók. Ezen linkek megszerzésének folyamatát pedig linképítésnek nevezzük.

Azoknak az orvosi rendelőknek, amelyek hatékonyan használják ki a helyi hivatkozásokat, nagyobb esélyük van a növekedésre, a minősített vezetők bevonzására és a helyi keresési találatok élére kerülésre, ami a cél!

Néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani a helyi hivatkozások létrehozásakor:

A Google előnyben részesíti a nagy mennyiségű visszahivatkozással rendelkező webhelyeket, mivel az ilyen webhelyeket megbízhatónak és hitelesnek tekinti.

Az emberek a rendszeres SEO érdekében keresik és szerzik meg a releváns, nagy hitelességű webhelyek backlinkjeit. A helyi SEO-hoz azonban helyi entitásoktól kellene linkeket szereznie, hogy a Google megbízzon az Ön jelenlétében az adott településen, és rangsorolja weboldalát az onnan érkező keresésekre.

A helyi webhelyekről származó linkek megszerzésének folyamatát helyi linképítésnek nevezik, és számos olyan stratégia létezik, amelyen keresztül helyi webhelyekről szerezhet linket.

Létrehozhat hasznos tartalmat orvosok és fogorvosok számára, és azt a közösségi blogján közzéteheti az Ön weboldalára mutató hivatkozással együtt.

Ha a rendelője elegendő bevételt termel, szponzorálhat egy helyi iskolai csapatot vagy a helyi iskola vagy főiskola diákjait, és kaphat linket ezektől az intézményektől.

A legtöbb városban van helyi újság. Ezeknek az újságoknak PR-tartalmat készíthet, tanácsokat adhat, vagy cikkeket írhat számukra, és visszahivatkozhat a weboldalára. Ezek a weboldalak gyakran magas domain autoritással rednelkeznek így értékes linkeket szerezhet tőlük.

Keressen meg helyi üzleti könyvtárakat is, és vetesse fel a praxisát ezekbe, hogy újabb backlinket kapjon.

Ez csak néhány a sok helyi backlinkelési stratégia közül.

Használja ki a GBP hívásokat és üzeneteket

A GBP-ben felsorolt vállalkozások közvetlen hívásokat kaphatnak a Googleben keresőktől.

Ezért, ha telefonszámát azzal a szándékkal tüntette fel a GBP-n, hogy hívásokat és üzeneteket fogadjon, győződjön meg róla, hogy van valaki, aki fogadja és válaszol ezekre.

Ha nem válaszol ezekre a hívásokra és üzenetekre, az rossz ügyfélélményhez vezethet, ami negatív véleményekben és pocsék promócióban nyilvánulhat meg, ami káros lehet a praxisára nézve.

Helyi vélemények

A páciensek meg akarnak győződni arról, hogy az a személy, akivel konzultálni fognak, jó abban, amit csinál. Ennél is fontosabb, hogy biztosak akarnak lenni abban, hogy a létesítmény megfelel az elvárásaiknak, és nincs rossz híre. Ezen okok miatt az emberek 98%-a olvas online véleményeket.

Ezért az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevők többsége szerint az online vélemények befolyásolják döntésüket, amikor egészségügyi szolgáltatót választanak.

Ezért biztosítania kell, hogy a GBP listáján elegendő változatos értékelés szerepeljen, hogy elnyerje a leendő betegek bizalmát.

Az értékelések beszerzése azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek szeretné. A fogyasztók 74%-a ír online véleményeket.

Az emberek örömmel hagynak rossz véleményt, de sajnos ritkán tesznek meg mindent azért, hogy jót hagyjanak.

Ezért a pozitív értékelésekért „futni” kell.

Amit ebben az esetben megtehet, hogy minden páciense találkozóját követően megkéri, hogy hagyjon visszajelzést a GBP listáján.

Emellett, bár a pozitív véleményekre való válaszadás fontos, foglalkozzon a negatív véleményekkel is, hogy mindenkitudja, hogy Ön kiemelten kezeli a páciensei tapasztalatait, és azon dolgozik, hogy azok jó élményt nyújtsanak. Soha ne reagáljon ingerülten, inkább üljön le gondolja át a választ sugalljon profizmust.

Összefoglalva mire érdemes odafigyelni

  • Pontosság: Győződjön meg arról, hogy a feltüntetett információk pontosak. Ez gyakrabban fordul elő, mint gondolná! Ellenőrizze kétszer is, hogy minden egyezik-e a webhelyén és a listáin, beleértve a frissített nyitvatartási időt (például ünnepnapok vagy irodazárás esetén).
  • Informatív: Legyen a lehető legkonkrétabb. Ez segít a megfelelő ügyfeleknek megtalálni a vállalkozását. A GBP-ben kitöltheti az üzleti kategória részt, valamint a konkrét szolgáltatásokat. Például, vállalkozását a „Belgyógyász” kategória alá helyezheti, majd olyan szolgáltatásokat adhat hozzá, mint a „sebészet”.
  • Szerezzen nagyszerű értékeléseket: Most még fontosabb, mint valaha, hogy olyan rendszert hozzon létre, amely a pácienseit arra tereli, hogy a szolgáltatás után véleményt adjanak. Ez magában foglalhat egy utólagos e-mailt a linkkel ahol tudnak értékelni arra kérve az ügyfeleket, hogy hagyjanak véleményt. Minél egyszerűbben meg tudja tenni annál nagyobb az esélye, hogy egy jó értékeléssel gazadagodunk. Nagy az esélye, hogy ha elégedettek a szolgáltatásaival, akkor meg is teszik! És ahogy fentebb már említettem, ez jelenleg a páciensek számára egyik legfontosabb döntési tényező.

Végszó

Egy optimalizált Google Business Profile listájának létrehozása és karbantartása elengedhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amely ki akarja használni a helyi SEO előnyeit. Ha gondoskodik arról, hogy GBP-bejegyzése pontos és naprakész legyen, javíthatja az esélyeit arra, hogy a leendő páciensek megtalálják, akik az Önhöz hasonló rendelőt keresnek. Ha már rendelkezik egy egészséges GBP-bejegyzéssel, elkezdheti learatni a megnövekedett forgalom és a foglalások előnyeit. Optimalizálta már GBP-bejegyzését? Ha nem, mi tartja vissza?

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!