Chat GPT Pro – mennyibe kerül az OpenAI deep-learning modellje?

GPT-3 és a GPT-4

A ChatGPT Pro gyorsabb sebességet, megbízható hozzáférést és elsőbbséget biztosít az új funkciókhoz 42 dollárért havonta, jelenleg korai hozzáférési szakaszban van, még nem érhető el széles körben.

Úgy tűnik, hogy az OpenAI egy kétszintű válaszon dolgozik. Bár nincsenek nyilvánvaló tervek arra vonatkozóan, hogy a Chat GPT modell ingyenesen kipróbálható verzióját megszüntesse, de a jelek szerint egy professzionális terv kerül bevezetésre.

A január 21-22-i hétvégén az OpenAI Chat GPT oldalának néhány látogatója kiszúrta a havi 42 dolláros „professzionális terv” árazását. Az opció az alkalmazás regisztrált felhasználói számára jelenik meg.

Chat GPT Pro – Professional Plan – Professzionális terv

Új részletek derülnek ki az OpenAI ChatGPT professzionális változatáról, mivel a felhasználók egy kiválasztott csoportja korai hozzáférést kap a gyorsabb chatbothoz.

Bár az OpenAI részéről nincs hivatalos bejelentés, a ChatGPT Pro várólistára feliratkozott felhasználóknak egy felugró ablak jelenik meg, amely a prémium szolgáltatásra való feliratkozásra invitálja őket.

Az alábbi tweetben látható felugró ablakban a ChatGPT Pro ára 42 USD havonta. Nem tudni, hogy a több országban történő bevezetéskor más árképzési lehetőségek is elérhetőek lesznek-e.

Az OpenAI hivatalosan nem jelentette be, hogy ez egy teszt, és nem adott tájékoztatást azon túl, amit a felhasználók a felugró üzenetben látnak.

A korai hozzáféréssel rendelkező felhasználók által megosztottak alapján havi 42 dollárért gyorsabb válaszsebességre, megbízhatóbb hozzáférésre és az új funkciókhoz való elsőbbségi hozzáférésre számíthatunk.

Egy Zahid Khawaja nevű fejlesztő, aki mesterséges intelligencia projekteken dolgozik, megosztott egy videót, amely bemutatja a pro verzió működését asztali és mobil eszközökön egyaránt.

Ahogy Khawaja videójában is látható, a ChatGPT Professional jelentősen gyorsabb, mint az ingyenes verzió:

Megéri-e a korlátlan hozzáférés a ChatGPT gyorsabb verziójához, amelyhez új funkciókat ígérnek, havi 42 dollárt?

Ezt minden felhasználóknak egyénileg kell eldöntenie a saját igényei alapján.

Alternatív megoldásként azok, akik túllépik a ChatGPT ingyenes verziójának használati kvótáját, sokkal kisebb díjat fizethetnek.

Bár a felhasználók egy része előfizethet a ChatGPT Pro szolgáltatásra és használhatja azt, fontos megjegyezni, hogy ez egy kísérleti időszak. A ChatGPT Professional-hozzáférés jelenleg még nem áll rendelkezésre széles körben.

A felhasználók reakciója

A hivatalos ChatGPT Discordon sok felhasználó dühét és csalódottságát fejezte ki a 42 dolláros ár miatt.

„Ha pénzt keresnék vele, akkor meg tudnám indokolni a 42$-t, de az én országomban ez a minimálbér jó százaléka” – mondta az egyik felhasználó.

„Nagyon szerettem volna fizetni a csomagért, de a 42$ egyszerűen túl sok” – mondta egy másik.

„A 42$ talán nem túl sok az olyan embereknek akik komoly felhasználók és ’emberfelettivé’ szeretnének válni az AI segítségével. Túl sokaknak azonban túl sok lesz” – mondta egy másik.

Ahogy az utolsó hozzászóló megjegyzi, egyértelmű, hogy a felhasználók véleménye minden árról a szolgáltatás iránti igényüktől függ. Rengeteg anekdotikus beszámoló érkezett arról, hogy az emberek a ChatGPT-t a munkájuk felgyorsítására használják, és ezeknek az embereknek a havi 42 dollár szerintem ésszerű kiadás. Ezzel teljesen egyet értek hiszen az AI által generált tartalmat még ellenőrizni és sokszor korrigálni is kell, de a munkafolyamatokat lehet gyorsítani vele. Az alkalmi felhasználóknak azonban reménykedniük kell abban, hogy az ingyenes verzió megmarad, és a funkciók (többé-kevésbé) megegyeznek majd a professzionális verzióval.

2023 az AI chatbotok éve?

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az AI chatbotok piaca idén robbanásszerűen fog növekedni. Nemcsak rivális rendszerek vannak fejlesztés alatt (mint például a Claude, amelyet az OpenAI egykori munkatársai építettek, de jelenleg csak zárt bétatesztben érhető el), hanem a Microsoft is tervezi a ChatGPT integrálását a Bingbe és az irodai csomagjába. A Google állítólag még az idén siet a saját, csevegéssel kiegészített keresőtermékének bemutatásával. A ChatGPT kétség kívül felkeltette a felhasználók érdeklődését, de hamarosan több konkurenciát kap.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!