A Google Search Console elindítja az asztali oldallal kapcsolatos élményjelentést

Google-Search-Console-elinditja-az-asztali-oldallal-kapcsolatos-elmenyjelentest

Mostantól rendelkezésünkre áll egy eszköz a Google-tól, amellyel megtudhatod, hogy a weboldalad asztali URL-jei milyen jól teljesítenek az oldallal kapcsolatos élményben.

A közeleg a Google oldalélmény-frissítésse az asztali számítógéprekre is, a Google ma elindított egy új, asztali számítógépes oldalélményről szóló jelentést a Google Search Console-ban. „Az oldalélmény rangsorolásának közelgő asztali megjelenésének támogatása érdekében a Search Console oldallal kapcsolatos élményjelentésében most külön asztali rész található, amely segít a webhelytulajdonosoknak megérteni a Google „jó oldalélmény” kritériumait” – írta a Google.

Hogyan lehet elérni. A jelentést ide kattintva vagy a Google Search Console-ban érheti el, és az Élmény lap alatt található Oldalélmény linkre kattint.

Hogy néz ki. Íme egy képernyőkép a jelentésről az egyik webhelyemről:

További részletek. A Google először 2021 áprilisában indította el az oldalélményről szóló jelentést még az oldalélmény-frissítés elindítása előtt. Az új Google Oldallal kapcsolatos élmény jelentés olyan mutatók érhetőek el, mint például a jó oldalélménnyel rendelkező URL-ek százalékos aránya és a keresési megjelenítések aránya, így gyorsan áttekintheted weboldalad teljesítményt. Részletesen az egyes oldalakat is megnézheted, hogy esetleg lásd milyen fejlesztésekre van szükség.

Miért érdekel minket. Ezzel a jelentéssel időt nyerhetsz és elvégezheted a szükséges módosításokat az oldalad asztali verzióin, mielőtt a Google közzétenné az oldalélmény-frissítés asztali verzióját. Szerintnem ez frissítés sem fog drasztikus rangsorváltozást okozni (lásd a mobilos oldalélméynfrissítést). Inkább olyan helyen lehet döntő ahol a keresési verseny nagyon kiélezett például népszerű hírportálok, és mondjuk két a google számára egyenrangú oldal között az lesz a nyerő akinek ezen értékei jobbak lesznek.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!