A Google 2022 májusában széleskörű algoritmus frissítést indított

google algoritmus frissítés

A Google 2022. május 25-én széleskörű core algoritmus frissítést indít. A teljes bevezetés nagyjából két hetet vesz igénybe.

A Google megerősítette, hogy a mai napon egy széleskörű, 2022. májusi core algoritmusfrissítés néven fut ki.

A core-frissítések célja, hogy a keresési eredmények relevánsabbá váljanak a felhasználók számára. Bár a frissítés ma indul, a teljes bevezetés 1-2 hetet vesz igénybe.

Danny Sullivan, a Google kereséssel foglalkozó nyilvános kapcsolattartója megjegyzi, hogy a keresési eredményekben a webhelyek teljesítményét érintő változásokra lehet számítani.

„Az alapvető frissítések olyan változtatások, amelyeket a keresés általános javítása és a web változó természetével való lépéstartás érdekében hajtunk végre. Bár a core frissítésekben semmi sem vonatkozik konkrét webhelyekre, ezek a frissítések észrevehető változásokat eredményezhetnek a webhelyek teljesítményében…”.

Amikor egy core frissítés megjelenik, a Google általában ugyanarra az útmutatóra mutat rá, amelyet már közzétett 2019-ben.

E tekintetben semmi sem változott, hiszen a Google ugyanerre a dokumentumra hivatkozik a mostani frissítéssel kapcsolatban is.

Összefoglalva, a Google általános tanácsai a core frissítésekkel kapcsolatban a következők:

  • Számíts széles körben érzékelhető hatásokra, például kiugrásokra vagy visszaesésekre a keresési rangsorokban.
  • A core frissítések „széleskörűek” abban az értelemben, hogy nem céloznak meg semmi konkrétumot. Inkább a Google rendszereinek általános javítását célozzák.
  • A helyezésükben visszaeső oldalakat nem büntetik, hanem a legutóbbi frissítés óta közzétett más webes tartalmakkal összevetve értékelik újra őket.
  • A lehető legjobb tartalom nyújtására való összpontosítás a legfőbb ajánlott módja az alapvető algoritmus frissítés hatásának kezelésére.
  • Széleskörű core frissítések néhány havonta kerülnek sorra. Előfordulhat, hogy a webhelyek nem tudnak felépülni egy frissítésből a következő frissítés megjelenéséig.
  • A javítások nem garantálják a helyreállást. Ha azonban úgy döntenél, hogy nem hajtasz végre semmilyen fejlesztést, az gyakorlatilag garantálja, hogy az oldalad ott marad ahol volt sőt.

Hat hónap telt el a Google legutóbbi alapvető frissítése óta, amely 2021 novemberében jelent meg.

Azok, akik ez idő alatt keményen dolgoztak webhelyükön, kezdhetnek észrevehető javulást látni a keresési rangsorolásban.

Másrészt, aki csak hagyták a webhelyüket, kezdhetik látni, hogy a relevánsabb tartalommal rendelkező webhelyek megelőzik őket a rangsorban.

Túl korai lenne azonban elkezdeni a hatások értékelését, mivel a frissítés bevezetése még egy hétig vagy tovább tart.

Ez idő alatt a rangsorolása ingadozhat, ezért ne ijedj meg, ha azonnal változásokat észlelsz.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!