A Google 2021. decemberi termék ismertető frissítés

termék ismertető frissítés

A termék ismertető frissítés körülbelül három hétig tart, mondta a Google.

Sok nyugalom nincs a google háza táján mert alighogy befejeződött az előző algoritmus frissítés máris itt az új, bár ennek azt gondolom, hogy magyarországon nem lesz nagy hatása, az első ilyen jellegű frissítés 2021 áprilisában gördült ki.

Miről szól a termék ismertető frissítés?

Gondolom találkoztál már olyan odlallal ami mondjuk az 5 legjobb X/Y-ról ír, hiszen vásárlás előtt az ember tájékozódik és rákeres dolgokra, lényeg, hogy nem feltétlenül az került az élre akinek a legtöbb tapasztalata volt a témában, hanem aki jobb volt SEO-ban. 🙂

Röviden ezeket az oldalak fogja érinteni ez a frissítés, ugyanis ez egy nagyon jó üzlet és sok pénzt lehetett keresni egy angol nyelvű oldallal, erről majd egy másik posztban írok részletesen.

Mit mond termék ismerteő frissítésről a Google?

Ez a frissítés „úgy lett kialakítva, hogy jobban jutalmazza” azokat a termék értékeléseket, amelyek „mélyreható kutatásokat osztanak meg, nem pedig „vékony” tartalmat, amelyek egyszerűen összefoglalnak egy csomó terméket” – mondta a szóvivő áprilisban a Search Engine Land-nek. Azokat a véleményeket, amelyeket „éleslátó elemzéssel és eredeti kutatással” írnak, jutalmazzák, különösen az „olyan szakértők vagy rajongók által írt tartalmakat, akik jól ismerik a témát”.

A Google azt írta: „Ha az utolsó frissítés óta pozitív változtatásokat hajtott végre a tartalmában, láthatja, hogy ez a javulás tükröződik a legújabb frissítés részeként.”

A Google azt is elmondta, hogy a kereső cég „több visszajelzést kapott a felhasználóktól arról, hogy milyen típusú felülvizsgálati tartalmat tartanak megbízhatónak és hasznosnak, ami arra ösztönöz bennünket, hogy további termékértékelési útmutatást nyújtsunk. A felhasználók azt mondták nekünk, hogy az olyan tesztekben bíznak ahol ténylegesen tesztelik a termékeket és ezt alá is támasztják a tesztről készült képekkel, videókkal hanganyagokkal, valamint az oldal több lehetőséget kínálnak a termék megvásárlására.”

Még több tanács. A Google két új bevált gyakorlatot vezetett be a frissítéssel, az egyik, hogy a teszt során biztosítson több multimédiát a termék értékelések körül, a második pedig az, hogy több eladóhoz is biztosítson linkeket az oldal, ne csak egyhez.

  • Nyújtson be olyan bizonyítékokat, mint a vizualizáció, hang vagy a termékkel kapcsolatos saját tapasztalatainak egyéb linkjei, hogy bizonyítsa szakértelmét és megerősítse a teszt hitelességét.
  • Tartalmazzon linkeket több eladóra, hogy az olvasó ne csak egy helyről vásárolhasson.

Most indulunk, frissítés most már az angol nyelvű oldalakra is elérhető. Körülbelül három hétig fog tartani.

A Google termékértékelések frissítése. A Google termékértékelési frissítés célja, hogy népszerűsítse az interneten található sablonos információkon túlmutató teszteléses tartalmakat. A Google azt is említette, hogy támogatni fogja az ilyen típusú termék értékeléseket a keresési eredmények rangsorában.

A Google nem bünteti közvetlenül az alacsonyabb minőségű termék értékeléseket, amelyek „vékony tartalommal rendelkeznek, vagy csak egyszerűen összefoglalnak egy csomó terméket”. Ha azonban pozíciókat veszt és visszazuhan, akkor minden bizonnyal büntetésnek fogja érezni. Technikailag a Google szerint ez nem büntetés a tartalommal szemben, a Google csak jobban jutalmaz más webhelyeket, amelyek helyezése meghaladja az Önét.

Technikailag ez a frissítés csak a termék értékelési tartalmakat érinthetik, más típusú tartalmakat nem.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!