Hogyan lehet törölni a személyes adatokat képeket a Google keresési találatokból?

Hogyan lehet törölni a személyes adatokat képeket a Google keresési találatokból

Nem szeretnéd, hogy telefonszámod, e-mail címed, lakcímed és egyéb adataid az egész világháló számára láthatóak legyenek. Íme a leírás, hogyan tüntesd el őket.

A GOOGLE április 27-én jelentette be, hogy a felhasználók mostantól kérhetik a személyes adatokat tartalmazó Google keresési eredmények eltávolítását. A vállalat korábban nagyon magasra tette a lécet az érzékeny információkat tartalmazó találatok törlséhez, nagyon nehéz volt elérni bármit is náluk. Ijesztő ha az e-mail címed, telefonszámod vagy lakcímed felbukkan egy keresési találatban akaratod ellenére, de sajnos előfordulhat, ekkor muszáj lépéseket kell tenned a magánéleted védelme érdekében.

A személyes adatok eltávolítása mellett a Google a kiskorúakról készült képek, a Deepfake pornográfia és más explicit tartalmak eltávolítására vonatkozó kérelmeket is fontolóra veszi. Mindemellett magát a weboldalt ahol az adtok szerepelnek alapvetően a google nem fogja törölni a keresőből.

  • Személyes adatok, például azonosítószámok vagy privát dokumentumok
  • Meztelenséget ábrázoló, illetve nyíltan szexuális jellegű tartalom
  • Tartalomeltávolítást kizsákmányoló módon megvalósító webhelyekre került, rólam szóló tartalom
  • Egyéb okból eltávolítandó tartalom
  • Olyan személyről készült képek, aki még nem töltötte be 18. életévét

Arra azonban nincs garancia, hogy a nem kívánt keresési eredmények teljesen eltűnnek. Kérésed eredményeképpen a weboldalt eltávolíthatják a Google összes kereséséből, vagy csak a neveddel kapcsolatos keresésekből, rosszebb esetben egyikből sem.

Személyes adatok törlése a goolgle-ben lépésről lépésre

1. Az eltávolítási folyamat megkezdéséhez kattitns ide, görgess lefelé nagyjából a feléig, és kattints a kék színű „Eltávolítási kérelem indítása” gombra.

2. Megkérdezik, hogy kapcsolatba léptél-e már a weboldal tulajdonosaival.
Mivel ez nem szükséges, így elég, ha a „Nem, inkább nem szeretném” opciót választod.

3. Amikor a Google megkérdezi, hogy mit szeretnél eltávolítani, válaszd azt amelyikre szükséged van.

4. Ezután megadhatod, hogy milyen típusú személyes adatok jelennek meg a Google keresőben, például az elérhetőségeid vagy a jogosítványod.
Ezek a lépések csak az élő webhelyek eredményeinek eltávolítására vonatkoznak; a gyorsítótárazott oldalakhoz külön űrlapot kell kitölteni. Jelöld be azt a négyzetet, amely azt jelzi, hogy „Igen, a sértő tartalom továbbra is megtalálható a webhelyen”.

5. A következő kérdés azt kérdezi, hogy a kérés doxxing-ra vonatkozik-e, amit a Google úgy definiál, mint „rosszindulatú, fenyegető vagy zaklató szándékkal megosztott kapcsolati adatok„.

6. Egyszerre legfeljebb 1000 linket lehet benyújtani. A Google kéri a sértő tartalom vagy kép URL-címét, és a vállalat szeretné, ha megadnád mindazokat a keresési találatokat, ahol megjelennek.
A linkek összegyűjtéséhez további útmutatásokat itt találsz: tartalom URL-címének, a kép URL-címének és a keresési eredményoldal URL-címének lekérése.

7. Kéréséhez csatolj egy képernyőképet, amely megmutatja, hogy a weboldalon hol jelennek meg a személyes adataid.

8. Az űrlap vége felé megkérnek, hogy oszd meg a releváns keresőkifejezések listáját, például a teljes nevedet, becenevedet és leánykori nevedet. Az eltávolítási kérelem aláírása és elküldése előtt lehetőséget kapsz arra, hogy további részleteket ossz meg.

A Google-tól visszaigazoló e-mailt kell majd kapnod. Nem világos, hogy mennyi időbe telik az ügyed felülvizsgálata, de a Google értesíteni fog, ha úgy döntött, hogy intézkedik – vagy esetleg nem tesz semmit. A vállalat rövid magyarázatot ígér az elutasításra, és lehetővé teszi a beadványok ismételt benyújtását.

Milyen adatokat lehet töröltetni a google-ből?

Személyes adatok, például azonosítószámok vagy privát dokumentumok
Meztelenséget ábrázoló, illetve nyíltan szexuális jellegű tartalom
Tartalomeltávolítást kizsákmányoló módon megvalósító webhelyekre került, rólam szóló tartalom
Egyéb okból eltávolítandó tartalom
Olyan személyről készült képek, aki még nem töltötte be 18. életévét

Kérhetem a képeim törlését a google-ből?

Igen az alábbi linkre kattitnva. Leírás a bejegyzésben.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!