10 Oldal ahol szerzői jogdíjmentes zenéket találhatsz a videóidhoz

jogdíjmentes zene

Szerzői jogdíjmentes zenéket keresel videóidhoz? Szerencséd van! Számos weboldalon találhatsz nagyszerű zenéket, amelyeket anélkül használhatsz, hogy aggódnod kellene amiatt, hogy megsérted valakinek a szerzői jogait. Ebben a blogbejegyzésben 10 kedvenc oldalamat mutatom meg, amelyeken szerzői jogdíjmentes zenéket találhatsz.

A videó marketingben a megfelelő zene vagy effekt kiválasztása jelentheti a különbséget egy olyan videó között amely az elejétől a végéig megragadja a közönséget, és egy olyan videó között, amelyet a felénél abbhagynak.

A zene sokkal lenyűgözőbbé, hatásosabbá és meggyőzőbbé teheti videóid legyen szó szórakoztató közösségi média videókról, termékvideókról vagy akár komoly oktatóvideókról.

A videó marketing világában azonban általában nincs olyan zenészcsapat, akiket bármikor megszólíthatnál, ha jó zenére vagy hang effektre van szükséged a következő videódhoz. Szerencsére ma már rengeteg oldal kínál széles választékot ezekből ahol kedvedre válogathatsz. Viszont sok ilyen webhely jogdíjat számít fel minden egyes általuk kínált zenéért vagy effektért, amire a legtöbb kis videó marketing csapatnak esetleg még nincs költségvetése.

Szerencsére van megoldás megmutatom neked a 10 szerintem legjobb jogdíjmentes zenei webhelyet, amelyek kiváló minőségű zenéket effekteket kínálnak, és segítenek tökéletes zenét vagy effektet találni a következő videódhoz.

A különbség a „Copyright Free” és a „Royalty Free” között

Ha képeket, zenét vagy filmklipeket keresel a tartalomhoz, akkor valószínűleg már találkoztál két hasonló, de nagyon eltérő kifejezéssel: „Szerzői jog mentes” (Copyright Free) és „Jogdíjmentes” (Royalty Free).

Szerzői jog mentes – Copyright Free

A „szerzői jogoktól mentes”, szó szerint értve azt jelenti, hogy a mű „szerzői jogoktól mentes”. Ez azt jelzi, hogy közkincs. Jogilag ezekkel a művekkel többé-kevésbé azt csinálhatsz amit akarsz.

Jogdíjmentes – Royalty Free

A „jogdíjmentes” egyszerűen azt jelenti, hogy nincs szükség folyamatos fizetésekre. Ez nem jelenti azt, hogy a mű ingyenes, vagy hogy nincs korlátozva használata. Például egy jogdíjmentes zene licence több száz dollárba kerülhet, de nem igényel további jogdíjat. A fizetést követően a zene ingyenesen használható, ameddig a licenc lehetővé teszi azt az általa engedélyezett módon.

10 jogdíjmentes háttérzenei webhely videókhoz

1. PremiumBeat

A Shutterstock tulajdonában lévő PremiumBeat az egyik legváltozatosabb és legjelentősebb jogdíjmentes zenegyűjteményt kínálja az interneten. Saját zeneipari szakértőik segítségével több mint 10 000 számot válogattak össze, amelyeket műfaj, hangulat, előadók, hangszerek, percenkénti ütemek és időtartam szerint szegmentálhatsz. Zenei szakértőik egy Editor’s Pick lejátszási listát is összeállítanak, amely a PremiumBeat 857 legjobb dalát tartalmazza, hogy segítsen a lehető legjobb hangsáv elkészítésében videóidhoz.

2. Epidemic Sound

Az iparág legtehetségesebb zenészeivel együttműködve az Epidemic Sound számai megjelennek a YouTube és a Facebook videókon, amelyek havonta több mint 20 milliárd megtekintést érnek el. Az Epidemic Sound több mint 725 albumot gyűjtött össze jogdíjmentes zenével, olyan műfajoktól kezdve, mint a „Corporate” a „First Snow”, lehetővé téve sokszínű és kiváló minőségű hangsávok létrehozását.

3. Artlist

Az Artlist a legjobb indie előadókkal együttműködve készít eredeti számokat, és segít olyan cégeknek, mint a National Geographic, a Microsoft és a Toyota, hogy videózenéket készítsenek. Több ezer számot kínálnak, amelyeket hangulat, téma, műfaj, hangszer, tempó és időtartam szerint szűrhetsz. Az Artlisten emellett tematikus gyűjteményekeet is találhatsz a partner előadóinak számaiból ezzel reflektorfénybe állítva albumaikat.

4. Music Vine

A Music Vine több mint 160 független zenésszel működik együtt, hogy több mint 2500 számot készítsen, amelyeket stílus, hangulat, energia, ének és időtartam szerint szegmentálhat. Gyűjteményeket is találsz különböző filmkészítési és videógyártási témákhoz. Szűrheted őket hangulat, téma, műfaj és környezet szerint. Ezenkívül a Music Vine webhelyének egy részét az előadóiknak szenteli, lehetővé téve az látogatóknak, hogy kövessék őket és felfedezhessék a zenéjüket.

5. Soundstripe

A Soundstripe több mint 80 előadóval együttműködve olyan dalokat készít, amelyeket hangulat, műfaj, tempó, hangszerek, kulcs, ének, időtartam és percenkénti ütemek alapján szűrhetsz. Több mint 50 lejátszási listát is összeállítottak, amelyekben műfajok szerint kereshetsz mint például, akció, sport vagy akár esküvők témá.

A Soundstripe-on fiókot is létrehozhatsz, előadókat, lejátszási listákat követhetsz, például dalokat, és saját lejátszási listákat hozhatsz létre. Ha hangeffektusokra van szüksége a videódhoz, a Soundstripe 29 hangeffektus kategóriát kínál, az építkezéstől a sci-fiig.

6. Filmstro

A Filmstro nemcsak jogdíjmentes zenét kínál, amely több mint 65 különböző kategóriát ölel fel, mint például hangulat, film és videó műfaj, zenei műfaj és hangszeres paletta, hanem lehetővé teszi az egyes számok keresését lendületük, mélységük és erejük alapján. Ez hatalmas szabadságot kínál a tökéletes zene vagy effekt megtalálásához.

7. Pond5

A Pond5 a világ egyik legnagyobb jogdíjmentes zenei könyvtárát kínálja. A több mint 500 000 számmal 36 különböző műfajban, a hawaiitól az akcióig, szinte bármilyen videó projekthez találsz itt zenéket.

8. ccMixter

Együttműködnek zenészekkel, akik eredeti mintákat töltenek fel amiket a hangszereikkel készítettek, énekesekkel akik eredeti acapella felvételeket töltenek fel, valamint producerekkel és DJ-kel akik keverik a zenét, hogy ingyenes számokat készítsenek. Több mint 120 eredeti zeneszámával filmekhez és videókhoz, kereskedelmi projektekhez és videojátékokhoz, a ccMixter segíthet igazán kreatív zenét találni .

9. Bensound

Könyvtárát is teljes egészében egy londoni származású művész állítja elő. Itt mindent találsz az apró csilingelésektől a teljesen kidolgozott eredeti dalokig, több mint 300 zeneszámával az akusztikus, folk, filmes, vállalati, pop, elektronikai, urban, groove, jazz, rock, world és még sok más műfajban, a Bensound rengeteg zenei lehetőséget kínál.

10. Purple Planet

Bár nem annyira híres, a purple planetet egész sok letölthető stockzenét találsz. Minden zeneszámuk ingyenesen használható nem kereskedelmi célokra.

Azonban egyszeri díj fejében a zeneszámokat kereskedelmi és közvetítési célokra is használhatod.

10+1. YouTube Music Library

Még a Youtube-nak is van saját ingyenes tárháza kiváló minőségű zeneszámokkal és hangeffektusokkal. A zeneszámok és hangeffektusok kereshetők és szűrhetők műfaj, hangszer, hangulat, időtartam alapján. Egyes számokhoz forrásmegjelölés szükséges, ezért érdemes az előadót feltüntetni a videó leírásában.

10+2. Pixabay

10.000 ingyenes zene és hangeffekt, sokan csak a képekért látogatják az oldalt, azonban ennél sokkat többet kínál, forrásmegjelölés szükséges. Szűrési lehetőség, hangulat, hossz, kategóriák.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!