Beszéljünk a Divi 5.0-ról és a Divi jövőjéről

divi

Nem sokkal a tavalyi év vége előtt az Elegant Themes alapítója, Nick Roach nyilvánosságra hozta, hogy milyen változások érkeznek a Divi 5.0-val, és hogy a verzió teljesen átírja az alaptechnológiát, amire a téma épül.

A Divi 2023-as frissítések, a webhelyek teljesítményére, skálázhatóságára, biztonságára és bővíthetőségére összpontosítanak. Így nem meglepő, hogy a Divi funkciói lépést tartanak majd a felhasználók folyamatosan fejlődő igényeivel.

Ahogy a WordPress és a webes technológiák folyamatosan fejlődnek, az Elegant Themes csapata gondoskodott arról, hogy alkalmazkodjon és megfeleljen ezeknek a változásoknak.

Az új Builder-funkcióktól kezdve a tervezési lehetőségeken át a jobb teljesítményig a jelen és a jövő Divi témája segít abban, hogy mindig az élvonalban maradj.

Divi 5.0 mint a hajtóerő

A Divi 5.0 megújítja a Divi teljes alaptechnológiáját, újradefiniálva a jövő számára, és építve arra a széleskörű tudásra és tapasztalatra, amelyet az Elegant Themes csapata az elmúlt évtizedben szerzett.

A teljesítményre, stabilitásra, bővíthetőségre és skálázhatóságra összpontosítva a Divi 5.0 összhangban van azzal, amerre a WordPress halad, egy olyan API-val, amely hihetetlen szabadságot biztosít a fejlesztőknek.

A frissítéskor első ránézésre minden, ami a témával és a Divi Builderrel kapcsolatos, ugyanúgy fog kinézni és működni, mint most, de minden, ami a back-endben van, jelentősen javulni fog.

Nagyobb Gutenberg kompatibilitás

A WordPress követése fontos része a Divi sikerének, és az Elegant Themes csapata ezt a legújabb frissítésekkel is kiemeli.

Ahogy azt az Elegant Themes fejlesztője, Josh Ronk kommentálta:

Az Elegant Themes csapata a lehető legoptimálisabb Gutenberg-kompatibilitáson dolgozik, azzal a szándékkal, hogy a fejlesztők a Divi által épített oldalakon belül is használhassák a Gutenberg-blokkokat.

Végre megszüntetik a Shortcode-okat

Az egyik legnagyobb változás, amit a Divi 5.0 hoz, a modern tárolási formátum, azaz a shortcodes elhagyása. Ez számos előnnyel jár a Divi felhasználók számára, többek között:

  • Gyorsabb és ésszerűsített Divi oldalak és dizájnbeállítások feldolgozása.
  • Kevesebb hiba és shortcode-bonyolultság a posztok tartalmában.
  • Egyszerűbb út létrehozása a beágyazott tartalmak engedélyezéséhez.

A legfontosabb, hogy ez a frissítés összehangolja a Divi-t azzal, ahogyan a WordPress a jövőben tovább fog fejlődni, és ennek eredményeképpen a témát és a Buildert előre sikerre készíti fel.

Vadiúj Builder API

A vadonatúj Builder API-nak köszönhetően a Divi Builder teljesen testreszabhatóvá válik.

A fejlesztők nem csak új és lenyűgöző modulokat hozhatnak létre, hanem új típusú beállításokat és teljesen új, saját funkciókat is létrehozhatnak.

Nick Roach analógiája tökéletesen megmagyarázza ezt:

Lényegében mindened meglesz, amire szükséged van a Divi felépítésének testreszabásához, akár az alapoktól való újjáépítéséhez. Ahogy már korábban is mondtuk, a Divi teljes testreszabása!

Az Elegant Themes csapata minden „harmadik fél fejlesztőt” a közösségben „első fél fejlesztővé” emel, lehetővé téve számukra, hogy pontosan ugyanazokkal az eszközökkel szabják testre a buildert, mint amiket a téma és a Builder fejlesztői használnak.

Ez összhangban van a Divi jövőjével, mint egy szélesebb ökoszisztémával, akárcsak a WordPress. Valójában a WordPress blokkok létrehozásában elmélyült fejlesztők valószínűleg elégedettek lesznek a Divi 5.0 modul API-val.

Frissítés a legújabb PHP-ra

E négy komponens közül talán a PHP a legbefolyásosabb WordPress szerver stack komponens, amely befolyásolja a webhely teljesítményét.

A PHP kritikus szerepet játszik abban, hogy a Divi webhelye hogyan teljesít, és ezért kell a legújabb és stabil verziót használnia 2023-ban és azon túl.

Minden egyes frissítés olyan hibákat javít, amelyek egyébként a webhely sebezhetőségéhez vezethetnek. Ezenkívül minden egyes új PHP-verzió javítja a másodpercenként feldolgozható kérések számát, ami összességében gyorsabb webhelyet eredményez.

A Divi és a PHP-vel kapcsolatos további információkért látogass el Jason Champagne „Divi Hosting Requirements” (Divi tárhelykövetelmények) című cikkére az Elegant Themes blogon.

Felkészülés a WordPress 6.2-re

A WordPress 6.2 várhatóan március 28-án válik elérhetővé. Számos olyan közelgő funkció és javítás van készülőben, amelyek hasznosak lesznek a Divi weboldalak számára, és ne feledjük, mennyire fontos a legújabb verzióra való frissítés:

  • Biztonság: Az új frissítések gyakran tartalmaznak biztonsági javításokat, amelyek a sebezhetőségeket orvosolják, és megvédik webhelyed a hackerektől.
  • Hibajavítások: A frissítések kijavíthatják azokat a hibákat és hibákat, amelyek befolyásolhatják webhelye teljesítményét.
  • Új funkciók: A WordPress frissítések gyakran tartalmaznak új funkciókat és funkciókat, amelyek javíthatják webhelyed kialakítását, funkcionalitását és teljesítményét.
  • Kompatibilitás: A WordPress frissítése biztosítja, hogy webhelyed kompatibilis legyen a bővítmények és témák legújabb verzióival, ami megelőzheti a konfliktusokat és hibákat.
  • Teljesítmény: Az új frissítések javíthatják webhelyed teljesítményét, és gyorsabbá tehetik a betöltést.

A WordPress frissítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a Divi webhelyed biztonságosan, stabilan és optimálisan működjön. Ne felejtsd el frissíteni, amikor a 6.2-es verzió hamarosan megjelenik.

Divi Cloud és Divi Teams

avaly az Elegant Themes elindított néhány új projektet a közösség számára: A Divi Cloud és a Divi Teams, olyan funkciók és alkalmazások, amelyek a Divi-vel működnek együtt, és ennek eredményeképpen javítják a Divi-t.

Ha valamit elmentesz a Divi Cloudba, az elérhetővé válik az összes weboldaladon és az ügyfeleid weboldalán, amíg építed őket.

A Divi Teams segítségével csapattagokat és ügyfeleket hívhatsz meg a csapatodba, és hozzáférést biztosíthatsz számukra a Divihez és annak szolgáltatáscsomagjához.

Te szabályozhatod, hogy a csapattagjaid mit tehetnek és mit nem, lehetővé téve a webdesign-csapatok számára a feladatok megfelelő delegálását és a hatékony együttműködést a Divi ökoszisztémában, valamint azt, hogy ügyfeleidnek hozzáférést biztosítsanak a támogatási rendszerünkhöz.

Lenyűgöző dolgok előttünk

Továbbra is lenyűgöznek az új frissítések, amelyeket az Elegant Themes az évek során a Divihez szállított, és a 2023-as év sem lesz kivétel.

Nyomon fogom követni a dolgokat, és arra fogok összpontosítani, hogy ezeket a frissítéseket integráljam a saját termékeimbe, és amint bármilyen nagyobb frissítés megjelenik, gondoskodom róla, hogy teszteljem és tájékoztassalak róla.

Maradj képben, és kezdj el profitálni az új Divi funkciókból, a teljesítmény, a felhasználói felület és a biztonság javításából.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!