Káosz: Google Search Console HTTPS érvénytelen és megakadályozhatja az indexelést hiba

google algoritmus frissítés

A múlt héten a Google bevezetett egy új Search Console jelentést a HTTPS-hez, és ezzel együtt sok zavart okozott egy bizonyos hiba. A hiba a következő volt: „A HTTPS érvénytelen, és megakadályozhatja az indexelést”. Ez az URL-ellenőrző eszközben jelenik meg, amely része volt ennek a frissítésnek. Én is ekkor találkoztam vele először és persze azonnal utánanéztem a dolgonak.

John Mueller a Google-től a Twitteren jelezte, hogy átvizsgálták ezeket a jelentéseket, és frissíteni fogják a figyelmeztetéseket, hogy „kevésbé ijesztőek” legyenek. Bár a hibák helyesek, mondta, a figyelmeztetések csak tájékoztatásul szolgálnak, és „nem hiba”, amely problémákat okoz a Google keresőben – tette hozzá.

Google HTTPS hiba search console

Ez nem azt jelenti, hogy az URL nem lesz indexelve, csak azt, hogy a Google még nem látta az URL-t, vagy látta de még nem vizsgálta meg. Az is előfordulhat, hogy a Google egyelőre az URL HTTP-verzióját indexeli helyette.

Jelenleg teljes a zűrzavar a témában, a linkeken extra iformációkat találtok Google Webmester, a Black Hat Worldön.

John Mueller a Google-tól válaszolt néhány ilyen aggodalomra, és elmagyarázta, hogy emiatt nem kell aggódni. A Twitteren azt mondta: „A HTTPS nem akadályozza meg az oldal indexelését. Lehet, hogy megakadályozná, hogy HTTPS-ként indexeljük, de továbbra is HTTP-ként indexelnénk. Egyszerűen csak nem indexelünk minden oldalt a webhelyeken, ez várható, és független a HTTPS-státusztól”.

Ebben a tweetben írja Muller, hogy változtatni fognak, hogy egyértelműbbé tegyék a dolgokat:

Mint arra Glenn Gabe rámutatott, ha megnézed a súgó dokumentációt, ez azt jelentheti, hogy „a Google még nem látta az URL-t, vagy látta az URL-t, de még nem vizsgálta meg”.

Összességébne én nem aggódnék túlságosan emiatt a hiba miatt.

Ha azt látod, hogy az új tartalmaidat a google nem indexeli kétlem, hogy ehhez a hibához kapcsolódik – gyanítom, hogy ez inkább minőségi probléma.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!