Apprentice Bard: Google válasza az OpenAI ChatGPT-jének?

Apprentice Bard

A CNBC a minap arról számolt be, hogy a Google saját AI chatbotján dolgozik Apprentice Bard néven. Az Apprentice Bard állítólag a Google AI LaMDA nyelvi modell stackjére épül, és bár a Google óvatosabb a bevezetéssel, a Google egy AI bot tesztelésén dolgozik a keresésben.

A CNBC írta: „A ChatGPT eredményeként a LaMDA csapatot arra kérték, hogy helyezze előtérbe a ChatGPT-re adott válaszon való munkát” – olvasható a CNBC által megtekintett egyik belső feljegyzésben. „Rövid távon ez elsőbbséget élvez más projektekkel szemben” – folytatódott az e-mail, és arra figyelmeztetett, hogy egyes alkalmazottak már nem vesznek részt bizonyos, nem kapcsolódó megbeszéléseken.

„Az Apprentice Bard hasonlóan néz ki, mint a ChatGPT: Az alkalmazottak egy párbeszédablakba beírhatnak egy kérdést, és szöveges választ kapnak, majd visszajelzést adhatnak a válaszról. A CNBC által megtekintett több válasz alapján az Apprentice Bard válaszai tartalmazhatják a közelmúlt eseményeit, amivel a ChatGPT még nem rendelkezik” – írja a CNBC. Ez nagyon komoly előny lehet, hiszen a Google szinte valós időben képes feltérképezni a webet, és gyorsabban feldolgozni az információkat, mint bármely más vállalat.

A CNBC által említett példák azt mutatják, hogy a Google még a Google elbocsátási híreket is észrevette, és képes volt válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre. Míg a ChatGPT csak 2021-es vagy korábbi tartalmakkal rendelkezik.

Emellett a CNBC szerint a Google dolgozik egy alternatív keresőfelület kialakításán, amely támogatja ezt a chat funkciót. A CNBC szerint: „Az egyik nézet szerint a kezdő kereső oldal öt különböző, közvetlenül a fő keresősáv alá helyezett, potenciális kérdésekre vonatkozó javaslatot kínál, amelyek a jelenlegi „szerencsésnek érzem magam” sávot váltanák fel. Emellett egy kis chat-logó is látható volt a keresősáv jobb szélső végében”. „A kérdés beírásakor a keresési eredmények egy szürke buborékot mutatnak közvetlenül a keresősáv alatt, amely emberközelibb válaszokat kínál, mint a tipikus keresési eredmények. Közvetlenül alatta az oldal több, az első kérdéshez kapcsolódó további kérdést javasol. Ez alatt tipikus keresési eredményeket mutat, beleértve a linkeket és a címsorokat.”

Szuper érdekes dolog, és gyanítom, hogy ha a Google kiad valamit, az sokkal jobb lesz, mint amit eddig láttunk, már ha ez egyáltalán elképzelhető…

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!