Bízz a jelvényben: Google rendszere a biztonságos online vásárláshoz

google

Ismerd meg, milyen biztonsági intézkedésekkel védi a Google a vásárlókat és építi a bizalmat, többek között az automatikus ellenőrzéssel és az áruházi jelvényekkel.

Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésben a Google három kulcsfontosságú módot emel ki, amelyekkel segíti az emberek biztonságos vásárlását.

Automatizált átvilágítási folyamat

A Google a vásárlók biztonságának egyik fő eszköze az automatizált átvilágítási folyamat.

Mielőtt egy termék vagy kereskedő felkerülhet a Google listájára, alapos biztonsági ellenőrzésen megy keresztül.

Ezt a folyamatot a Shopping Graph segíti, amely a Google hatalmas adathalmaza a világ termékeiről és eladóiról.

Ennek a technológiának köszönhetően a Google rendszerei gyorsan és pontosan meg tudják állapítani, hogy egy vállalkozás törvényes-e, és hogy termékei megfelelnek-e a Google irányelveinek.

A Google szigorú vásárlási irányelvekkel biztosítja, hogy a platformján található terméklisták és vásárlási hirdetések megfeleljenek bizonyos előírásoknak.

Az irányelvek tartalmazzák, hogy mi megengedett és mi nem megengedett a Google-on, és a vásárlóknak biztonságot nyújt, hogy csak a Google minőségi szabványainak megfelelő termékeket látnak.

Csak januárban a Google több mint 100 millió termékajánlat megjelenítését állította le, és közel 300 000 fiókot utasított el, mert minőségi problémák merültek fel, vagy nem tartották be az irányelveket.

Áruházi jelvények és egyéb vizuális jelzések

A vásárlók extra megnyugtatásként kereshetik az üzletjelvényeket a Google platformján.

A Google „Megbízható üzlet jelvényt (Trusted Store badge)” a kereskedők a Shopping Experience Scorecard alapján kapják meg.

Ha üzlete kiváló vásárlási élményt nyújt, jogosult lehet a Megbízható üzletek jelvény megjelenítésére terméklistáin.

A Trusted Store jelvény négy teljesítménymérőn alapul: szállítási sebesség, szállítás, visszaküldési költségek és visszaküldési ablakok.

Ezeket a teljesítménymutatókat összehasonlítják az azonos kategóriába tartozó többi kereskedővel, hogy meghatározzák a jelvényre való jogosultságot.

Az alábbiakban egy példa látható a Trusted Store jelvényre:

Automatizált és emberi felülvizsgálati csoportok

A Google biztonsági erőfeszítései nem érnek véget, amint egy terméklista élesedik. A vállalat automatizált rendszerekkel felügyeli a jogsértő tevékenységet.

Emellett egy emberi felülvizsgálókból álló csapat is készenlétben áll, hogy felülvizsgálja az árnyaltabb szemléletet igénylő kérdéseket.

A vásárlók segíthetnek mások biztonságának megőrzésében, ha jelentenek minden gyanús viselkedést. Ha bármi olyasmit lát, ami nem tűnik helyesnek, a termékoldal jobb alsó sarkában található „Hirdetmény bejelentése” linken keresztül jelentheti a Google-nak.

Összefoglalva

A Google elkötelezettsége a fogyasztók bizalma és biztonsága mellett nyilvánvaló a szigorú átvilágítási folyamat, a komoly vásárlási irányelvek és a megbízható jelvényrendszer révén.

A platformon található termékek és eladók óriási száma miatt megnyugtató, hogy a Google megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az emberek a csalásoktól való félelem nélkül vásárolhassanak.

A gyanús tevékenységek bejelentésével te is szerepet játszhatsz abban, hogy a Google továbbra is biztonságos és megbízható vásárlási élményt nyújtson mindenki számára.

Kövess engem

Talán ez is érdekel

error: Content is protected !!